Frankrike kallar hem ambassadören från Turkiet


UTRIKES. Retoriken mellan Frankrikes president Emmanuel Macron och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hårdnar, rapporterar Reuters. De bägge ledarna är sedan tidigare djupt oense om bland annat Libyen och Syrien samt konflikten i Nagorno-Karabach.

Macron har beskrivit islam som en religion i ”djup kris” och efter terrordådet då en fransk läraren mördades sa han att ”islamister vill åt vår frihet”, vilket fick Erdogan att ilskna till under ett tv-sänt tal under lördagen.

– Vad kan man säga om en statschef som behandlar miljontals anhängare av olika trossamfund på det här sättet? Först och främst borde han göra ett psyktest, sa Erdogan och la till att Macron är i behov av vård.

Frankrike svarade med att kalla hem sin ambassadör från Ankara.

– Pettersson säger att Macron är inte min favorit men i jämförelse med Erdogan så…Erdogan spolierar allt som Ataturk försökte bygga upp, Erdogan är farlig och islamist.

Det är dags att hela EU och västvärlden säger ifrån och ber islamisten lugna ned sig annars kommer Turkiet att ta steg för steg för att återupprätta kalifatet…Dessutom måste Turkiet ur Nato.

I arabvärlden sprids nu krav på bojkott av franska varor efter att president Macron sagt att islamister vill åt får frihet.

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Frankrike kallar hem ambassadören från Turkiet

 • Olof.p

  Vi som fortfarande kan se och höra håller med Frankrikes president till 100% i sitt uttal om islam. Media och de flesta politiker har dock gjort vad de kan för att ljuga för oss medborgare om islam. Muslimer med sitt stenålderssätt att leva passar helt enkelt inte in i västvärlden. Bästa lösningen vore att alla muslimer flyttade tillbaka till Mellanöstern, så kan de tycka och göra vad de vill där.

  Gilla

 • NALLEN

  Om det skulle gå så långt att det bli en väpnad konflikt mellan turken och Frankrike så ifall Frankrike behöver en gubbe med militär utbildning så kan jag mycket väl tänka mig att ansluta ner till Frankrike.

  Gilla

  • Andersson

   Främlingslegionen?

   Gilla

   • messkalle

    Svenskar som hade tjänstgjort i Främlingslegionen blev hjälteförklarade i den gamla Man-tidningen Lektyr. Det var på den tiden då pojkar blev män och PinUp-flickorna satt på.persedelskåpets insida. Snygga svenska flickor fanns att röra men inte utan att förföra.
    -Det blev många nej men någon så ja och då blev du till man.
    Nu har övertaligheten bland män blivit så farligt stor att omogna män utan kulturell anknytning till svenskorna varken frågar eller förför utan istället våldtar. Utvisa fler! Balansera mer!

    Gilla

 • Maja 2

  https://www.lefigaro.fr/flash-actu/erdogan-denonce-l-attitude-de-macron-envers-les-musulmans-et-interroge-sa-sante-mentale-20201024

  Här kan man läsa en artikel om ämnet. Om det blir på franska kan ni öppna på nytt Le Figaro och trycka på det svenska språket.

  Funderade för mig själv om hur mötet hade blivit med Marine Le Pen i styret?

  Gilla

  • Maja 2

   ”Élysée noterade också ” frånvaron av meddelanden om kondoleans och stöd från den turkiska presidenten efter mordet på Samuel Paty ”, halshöggs läraren för en vecka sedan i en islamistisk attack nära hans högskola i förorterna Parisisk. Och noterade de ” mycket stötande uttalandena (av Recep Tayyip Erdogan) de senaste dagarna, särskilt om uppmaningen till en bojkott av franska produkter ”Den turkiska presidenten slutade inte där: han förutspådde också att Emmanuel Macron skulle förlora nästa presidentval 2022 ” för att han inte uppnådde något för Frankrike ”. ” Du spenderar din tid på att plocka på mig, det kommer inte att göra dig något bra.”

   Kriget närmar sig .Då får vi se på vilkas sida muslimer är.

   Gilla

 • Mike E

  Det var EUs flumliberaler och vänster som fick tvingat bort Turkiets sekulära militär som vaktade Turkiets sekulära demokrati och detta banade självklart vägen för Erdogan och ett muslimskt styre i Turkiet.

  Gilla

 • ossie

  Erdogan är en ren Hitler Typ !

  Gilla

 • Rädd

  Frankrike sänder krigsfartyg till trakterna till Cypern.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: