Morgan Johansson (S) ljuger och vilseleder igen

INVANDRING. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) säger att Sverige inte längre kommer att utgöra ”en magnet” i EU med den nya migrationslagstiftningen, rapporterar Expressen som har gjort om rubriken, den första rubriken nedan.

Socialdemokraterna har ställt sig bakom alla 26 punkterna i migrationskommittén. Nu ska förslagen skickas på remiss.

Morgan Johansson (S), justitie- och migrationsminister, säger i Ekots lördagsintervju att förslagen skulle innebära ”den stramaste migrationspolitiken på 30 år”.

– Det är väsentligt mycket stramare än vad som gällt tidigare, säger ministern.

Johansson ger tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel som exempel. Regeln infördes 2016 i den tillfälliga lagstiftningen efter migrationskrisen, men föreslås nu bli lag.

Den nya migrationspolitiken skulle vara i linje med övriga EU, säger ministern i Lördagsintervjun: – Hela vår poäng är den att Sverige genom sin lagstiftning inte ska vara ett slags magnet för asylsökande som vi var tidigare.

– Pettersson räknar lite på den lag som gällt sedan 2016 och migrationsminister Johansson påstår ska bli lag, det verkar inte var en speciellt restriktiv invandringspolitik som gällt…

Morgan Johansson nämner år efter år endast antalet asylsökande och glömmer resten, anhöriginvandringen och arbetskraftsinvandringen som är en förtäckt asylinvandring.

Titta nedan hur det ser ut sedan vi fick den skärpta migrationspolitiken 2015.

Beviljade uppehållstillstånd

2020 till och med augusti 68.055 varav asyl 6.901.
2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 715.443 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och hittills i år till och med augusti 68.055 permanenta uppehållstillstånd med coronastängda gränser.

Morgan ljuger också om lägsta antalet på 30 år.

1995-97 tog Sverige emot färre än tiotusen asylsökande per år, alldeles utan corona-pandemi. 5753 är den lägsta siffran.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Morgan Johansson (S) ljuger och vilseleder igen

 1. Har tydligen även uttalat sig om att Sverige dömer fler till livstid än Danmark.
  Konstigt vore det väl annars när vi har 10 gånger fler mord.
  Han måste tro att alla är lika dumma i huvudet som han själv.
  Annars skulle man ju inge göra ett sånt uttalande.

 2. Mytomani av grekiskans mythos = saga. En mytoman som tvångsmässigt ljuger, varför? För att han ska bli omtyckt dessvärre har han ingen självinsikt, han vet inte, förstår inte att han ljuger.
  Diminutiva personer har tydligen dåligt självförtroende och börjar därför fabulera, mytomani blir räddningen.
  Inom sossevärlden spelar det ingen roll eftersom flertalet sossar tycks vara omedvetna att de ljuger, ändamålen helgar medlen har för dem liksom jesuiterna blivit valspråket. Även uttalat ”allt för makten, öka takten.”

 3. Allt annat än NOLL i invandring i kombination med MASSIV återvandring, är en katastrof för Sverige och den SVENSKA urbefolkningen.

 4. Jag förstår att Petterssons och många andra avskyr S. Dock vi har allvarliga problem och ett samarbete mellan M, S. SD och kanske L och C vore önskvärt. Att tro att SD ensamt skall lösa våra problem är önsketänkande och orealistiskt.
  Så att dömma ut andra partier som tycker ungefär lika är kontraproduktivt. Gräv ner stridsyxan och glömma gammalt groll, det gäller vår framtid.
  Eller låt framtiden bestämmas av V och Mp.

 5. Vi får aldrig glömma, att dagens moderater har aldrig fördömt Reinfeldts dörröppning för fri invandring tillsammans med miljöpartiet. Innan det sker så är de inte att lita på.

 6. Det menlösa regelverk man införde 2016, och som inte haft någon som helst effekt, ska nu bli lag. Då kommer det helt plötsligt ha effekt?
  Varmluft from sossarna för att ge sken av handlingskraft trots att man viker sig fullständigt för MP i invandringsfrågan. Att hela Sverige går under struntar man blankt i så länge man kan klamra sig fast vid den politiska köttgrytan.

 7. En nyhet; Morgan J (s) vilseleder väljarna .!! Skriver gammelmedia idag. Vilken upptäckt. Arma land

 8. Landet Sverige har samma dragningskraft på invandrare
  som ser ett gratisliv hägra, som Sossarna trånar efter makten
  i landet!.

  Lögnmaskinen Morgan följer bara sin invanda stil
  att snacka om en sak men göra något annat.

  • I ett normalt land skulle Morgan avsättas direkt och hans s.k. parti skulle ta starkt avstånd för Morgans agerande och framförande, samt ta bort alla tänkta förmåner för denna lilla man i sin alldeles förstora kostym.

   Tobias Andersson kör fullständigt över Morgan Johansson.
   Tobias 👍👍👍👍👍
   Morgan – 🤮

   Socialdemokraterna har ju lyckats hålla Stefan Löfven ifrån live sända uppträdanden, de skulle vinna mer på att göra lika med denna lilla patetiska Morgan, likaså.

   Ps.
   Håller nu tummarna för att Socialdemokraterna snart är bara ett mycket dåligt minne.

   • Cirkus
    Att hålla tummarna räcker inte långt.
    Samarbete räcker långt, det som gäller är att begränsa vänsterpartiets och miljöpartiets inflytande.

 9. För det första : Bara för att asylinvandringen möjligen har minskat något, är ju totalen nästan lika besvärlig som förut. Detta pga. anhöriginvandringen och den s.k. arbetskrafts-invandringen. Man kan ju för bövelen inte bara plocka ut en liten del av det hela och sen dra någon patetisk slutsats av detta.
  För det andra : För en 5-6 år sen gick de ansvariga ut och skröt med hur lönsamma dessa pensionsräddare var för samhället. Rena vinstmaskinen, minsann. Ju fler som kom hit, desto större vinslott för de svenska skattebetalarna. Pensionerna och äldrevården var tryggade för lång tid framöver.
  Nu låter det på annat vis, när man bröstar upp sig för hur FÅ de ljuger om att de ska importera. Hur duktiga de är på att MINSKA migrationen.

  På något sätt verkar det som om de far med osanning eller rent av LJUGER på såssar´s vis…..

 10. Ja, det har blivit alldeles för många uppehållstillstånd, men låt oss se fortsättningen, många partier är inne på samma linje, dock MP och V är problemet.

 11. En vidrig lömsk 🐀

  Hur kan nån vilja ha med honom att göra, hur vill nån vara nära honom ?

  Så vidrig …

 12. Tycker att dom kan börja med att ta reda på hur många det är som finns inom landets gränser olagligt ,för att sedan skicka ut dom .Men det är nog en övermäktig uppgift för den sittande regeringen , så vi gör en utredning i stället som kommer att sysselsätta ett antal avdankade politiker ett par år för att sedan läggas ner .

 13. Aftonbladet: Catrin lyckades stoppa maskerade rånarna – från sitt vardagsrum.

  De borde ha stoppats vid gränsen.

 14. Jasså Morgan. Så har det inte låtit tills nu? Valfläsk!
  Så länge sossar inte skrotar avtalet med Muslimska brödraskapet, så länge fortsätter strömmen hit.

Kommentera