Norsk man tvingas flytta från sin hemstad, Bergen

UTRIKES. En norsk man fortsatte trots besöksförbud att trakassera sitt ex. Nu får han inte bo kvar eller vistas i samma stad som henne.

Bergen. Bild från Pixabay

Till slut fick rättsväsendet i norska Bergen nog. När en man fortsatte att ignorera besöksförbuden mot en kvinna han har ett barn med, dömde tingsrätten i Bergen honom att i praktiken lämna stan.

I åtta månader ska han bära en elektronisk fotboja, utrustad med gps. Förbudszonen, alltså det område där han inte längre får vistas, omfattar hela Bergen, liksom Osterøy och Lindås. Därmed tvingas han flytta från Bergen, där han levt hela sitt 30-åriga liv, konstateras i domen.

Domen flyttar bördan från målsäganden till där den hör hemma, nämligen hos den som hotar eller utövar våld, säger åklagaren Anne Mjelde Myhr.

Tre gånger har mannen dömts av tingsrätten i norska Bergen för att ha brutit mot besöksförbudet mot en kvinna han har barn med sedan tidigare. Två gånger har han dessutom dömts för att ha misshandlat henne.

Mannens försvarare säger att den dömde nu bestämt sig för att lämna sitt ex i fred, och försöka att få ordning på sitt liv. Förutom tiden med fotboja döms han även till fyra månaders fängelse, och flera år med vanligt kontaktförbud efter tiden med fotboja enligt Bergens Tidende, tyvärr bakom betalvägg.

– Pettersson säger att så bra lagar finns inte i landet där världens första feministiska regering styr…

Här borde vi ha en lag som tvingar gärningsmännen att flytta från landet.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Norsk man tvingas flytta från sin hemstad, Bergen

 1. Nu blir ni nog galna, men vi vet inte hur hon är.
  Tänk er en rödstrumpa som jävlas med mannen och inte tillåter honom träffa sitt barn.
  Ingen idé att spekulera när vi inte vet hela historien.

  Jag har en mycket god vän ,som aldrig fick umgås med sin dotter, när hon var upp till 1 år. Han var sambo med henne ,men hon tog barnet varje söndag när pappan var ledig och var borta hela dagarna , oåtkomlig för honom.
  Nu är de separerade. Han är varken våldsman eller alkis.

  Nu är dottern 4 år och älskar sin far. Bästa pappan. Svartsjuka från mammas sida är sjukt.
  Han vill ta henne på semester men det tillåter inte mamman. Hon kontrollerar sin dotter såsom hon ägde henne ensam.

  Mycket märklig situation.

  Hon är ryska. Innan alla hennes papper var klara i Sverige, fick hon en fin lägenhet med kontrakt från kommunen på bästa läge.
  Fanns nog många svenskar som hade gärna velat bo i den lägenheten, men ingenting fungerar längre.

  Så mynten har alltid två sidor. Män kan vara väldigt utsatta tros att de är ofta oskyldiga.

 2. Är det en norsk man eller en ”norsk” man. Att det är en ”man” det fick vi reda på genom kontexten.

 3. I Sverige är det väl kvinnan som måste flytta och få hålla sig undan, för i Sverige är vi ”alla lika mycket värda.” Fast sossarna är lite mer värda naturligtvis!

 4. Här i Sverige är det förövarna man tänker främst på och då blir det svårt att bryta det ökade våldet. Det är våldsamma män som ska flytta eller utvisas.

Kommentera