Sverige gjorde fel som erkände en palestinsk stat

MELLANÖSTERN. För sex år sedan, i oktober 2014, beslutade den svenska regeringen att erkänna Staten Palestina och samtidigt öka biståndet. Sveriges avsikt var enligt regeringen och utrikesminister Margot Wallström (S) att underlätta en fredsuppgörelse.

Under de år som förflutit sedan dess har inte ett enda ytterligare europeiskt land valt att följa Sveriges väg. Detta är ingen slump. Beslutet var ett strategiskt misstag av allvarligaste slag, skriver Ilan Ben-Dov, Israels ambassadör till Sverige på Dagen.se.

Steget Efter

-Pettersson vet inte om det har något med saken att göra men i natt firade araberna i Gaza med att skjuta raketer mot Israel och israelerna svarade med att bomba Hamas militära mål, om några civila dödades eller skadades vet jag ej men det är inte otroligt eftersom Hamas har för vana att gömma sina avfyringsramper bland skolor, sjukhus och i bostäder.

Steget efter

Vem som och vad israelerna bombade med är okänt men IDF, Israels försvarsstyrkor använder kvinnor i stridande förband och som stridspiloter…

IDF F-35i “Adir” flygs även av kvinnor.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Sverige gjorde fel som erkände en palestinsk stat

 1. Borde man inte kunna dra tillbaks ett erkännande av icke-existerande stater… samtidigt terrorstämpla man AFA, Hamas, Grå vargarna och varenda islamistisk rörelse som existerar….

  • Det var väl en del skriverier om det här och ärendet togs till KU 2014. Granskningsberänkandet finns i “Konstitutionsutskottets Betänkande 2014/15:KU20” fra. i avsnitt 2.2 på riksdagens hemsida.

   Man skiljer på “faktiska” och “juridiska” erkännanden. Dom faktiska är mer av tillfällig art, dom juridiska anses permanenta. Folkrätt – som detta handlar om – är dock mer politisk än juridisk. 2011 gav FN Palestina observatörsstatus och 2012 gavs order från nån snubbe inom FN att alla dokument om Palestina från FN fortsättningsvis skulle innehålla uttrycket “State of Palestine”. Över 130 sjävständiga nationer har hittills erkänt Palestina, så det blir lite knivigt.

   Men å andra sidan har ju Israel också gått igenom årtionden utan fullt erkännande, men för ett par år sen beslutade Trump att flytta USA:s ambassad till Jerusalem. En tydlig markering att USA nu vill erkänna Israel fullt ut som självständig nation.

   Sveriges erkännande av Palestina som självständig stat är mycket märklig. Varför beslöt regeringen inte att placera en svensk ambassad på Palestinskt område tex? Hittar inga uppgifter om att detta ordnats fram tills nu dvs. på fem år. Sen är det, oavsett erkännande eller inte, så att regeringsformen i vissa undantagsfall kräver en majoritet i riksdagen för att godkänna internationella överenskommelser, det står i Regeringsform kap 10 §3.

   En ny regering 2022 borde ha mycket goda förutsättningar att rycka undan erkännandet av Palestina som självständig stat.

 2. Någon internationell höjdare sa att det enda Margot åstadkommit med bravur är att hon fyllt 60 år ! Mvh Sjöström

 3. Göran Persson hade inte mycket till övers för Margot, tror inte att han var bekväm med någon av sossekvinnorna, inte heller Gudrun. Vänstern spårar ur när man börjar tro på sin ideologi och tolkar den bokstavligt.

 4. Palestina och Israel kunde vara en stat om inte de där boende var så nationalistiska och religiösa. Israel är en fantastisk blandning av ryssar, amerikaner, européer, och olika asiatiska och afrikanska grupper.
  Jag har varit där, fint land.
  Småbutikerna säljer mycket vodka. Men i de arabiska kvarteren kan det vara svårt att få en öl till maten. Jag satt på en restaurang och frågade efter öl till maten, ägaren sa nej men pekade på en liten affär 20 meter bort, så jag gick dit och köpte ölen.
  Så när corona är över rekommenderar jag ett besök i Israel, vackert, intressant och kul att se det man läste om som barn, Jesus osv.

 5. Det var Margot Wallström som gjorde fel och ska skämmas. Inte vi svenskar som räddade judar med vita bussar från Tyskland och från fiskebåtar över Öresund.

  • Vi såg till att fler judar mördades än vad vi räddade… läs Aron Flams bok ”det här är en Svensk tiger” så förstår ni vilka kollaboratörer Sossarna var samt varför de försökt få boken stoppad samt varför filmen ”ett parti” inte går att finna på sociala medier… det enda som kommer ur Lövéns mun är brunsmet. Man skulle kunna tro att han skiter i fel ände…

 6. Fråga en sosse så är det bland det bästa Margot gjorde under sin tid som minister.
  Vi som har en annan åsikt räknas inte, vi är ju otrogna. Våra sosseledare agerar oftast utan att först tänka, de visar då, enligt egen mening, styrka och initiativ.

Kommentera