Skrota ”After Work” – säg ”Efterjobb”

INRIKES. Sverigedemokraten Rolf Trohne, ledamot i kommunfullmäktige i Tanums kommun, har reagerat starkt på att kommunen använt uttrycket ”After Work” i en annons. Nu kräver han svar från kommunalrådet Liselotte Fröjd (M), rapporterar tidningen Bohusläningen, bakom betalvägg.

I en kommentar till tidningen säger Trohne att han blev ”förbaskad” när han läste annonsen, och anser att ”Efterjobb” hade varit ett bättre ord att använda.

– Vi ska tala svenska. Om det fortsätter så här kanske vi inte har ett svenskt språk om 50 år, säger Rolf Trohne.

-Pettersson säger att det kan verka som en struntsak, men det blir inte bättre när moderaterna tycker det är viktigt att hänga med i utvecklingen!

Nåväl, i min hemstad Oxelösund är det värre, jag vet inte hur många slagord som olika marknadsförare hittat på genom decennierna medan produkten, det vill säga staden Oxelösund knappast utvecklats. Jag har sett plastpåsar i 4-färgstryck med Gripsholms slott på som skulle göra reklam för Oxelösund, trots att det inte finns något samband mellan Gripsholm och Oxelösund mer än att de ligger i Södermanland.

Men frågan är om inte den nuvarande reklamen slår rekord. Vad tycker ni? Hänger Oxelösund med i utvecklingen? We are Oxelösund, kanske ungdomarna gillar det och jag är gammaldags…

Man kanske ska vara glad så länge man slipper arabiska…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Skrota ”After Work” – säg ”Efterjobb”

 1. After Work eller Efter jobb eller Efter jobbet låter kanske bättre? Who cares! Sverigedemokraterna kan inte ha såna här stolpskott i sina led när vi står upp till halsen i en sörja av allvarliga problem som är akuta. Att börja klyva ord i semantiskt rundsnack är vänsterextremisternas planhalva.

 2. Håller helt med. Det här löjliga tramsandet med engelska i svenska språket är ryggradslöst. Svenskar blir som en skock får som gör allt för att härma sin storebror i väst.

  Beträffande uttrycket “afterwork” saknas det dessutom i engelska språket. Det är ett svenskt påhitt, förmodligen en något vitsig variant på “after ski” men ändå.
  Blir väldigt genant när man har engelskspråkiga kollegor på besök.

 3. Fullt logiskt att prata svenska i Sverige , speciellt i offentliga sammanhang . Att blanda in utländska språk tyder på någon form av mindervärdeskomplex . Sedan har vi problemet med särskrivningar som florerar som en svärm gräshoppor , bedrövligt mycket bedrövligt .
  Mvh Sjöström

  • Rune
   Vi har 6 erkända språk. Finska Tornedalsfinska, jiddisch, romani, samiska och svenska. Varav tre är historiska nämligen finska, Tornedalsfinska och samiska.

   • Vi har ett officiellt språk (huvud språk) i Sverige, sedan har vi även fem erkända nationella minoritets språk. Dessa fem är dock inte officiella språk (huvudspråk) i vårt land, begreppen ska inte sammanblandas.

Kommentera