400.000 jobb hotas i Stockholm


ARBETSMARKNAD & ENERGI. 400.000 arbetstillfällen och 50.000 nya bostäder är i farozonen på grund av att Stockholm hotas av långvarig elbrist, enligt en ny rapport från Stockholms Handelskammare, enligt Dagens Industri.

Stockholm. Foto av Pixabay Pexels.com

Intresseorganisationen hävdar att elkrisen hotar hela Sveriges utveckling och kräver en ny blocköverskridande överenskommelse om energipolitiken.

Efter en rad larm om att elförsörjningen i Stockholm var allvarligt hotad tog regeringen förra hösten initiativ till ett krispaket för att trygga elförsörjningen i huvudstaden i väntan på att planerade elnätsförstärkningar skulle genomföras. Men att döma av den nya rapport som Stockholms Handelskammare tagit fram, och som offentliggörs inom kort, så räcker inte energiminister Anders Ygemans räddningspaket.

Konsekvenserna kommer bli ”oerhört stora” i form av sänkt ekonomisk tillväxt, ökad bostadsbrist och förlorade arbetstillfällen både i Stockholm men även i övriga landet eftersom huvudstaden är en så viktig ekonomisk motor, enligt Stockholms Handelskammare.

Läs vidare på Dagens Industri…

– Pettersson säger att Anders Ygeman (S) verkar sköta energiförsörjningen på samma sätt som han som inrikesminister gjorde med de 80.000 asylsökande han lovade utvisa 2016. Det vill säga inte alls.

Att han fick sparken 2017 för att vara en fara för rikets säkerhet var inte förvånade. Vet någon vem som anställde honom igen?

Nuvarande energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S)

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “400.000 jobb hotas i Stockholm

 • Lisa.

  Enda möjligheten att råda bot på problemet, är att få bort MP ur riksdagen.

  Gilla

 • Billy Boy

  Det finns ju redan strömmande vatten som ännu inte är exploaterad. Både utanför regeringsbyggnaden Rosenbad och på ömse sidor av Riksdagshuset. Det är ju bara för regeringen att ta beslut om installation av vattenturbiner med generatorer etc …

  Bildkälla: tehnikus,wordpress,com

  … och ansluta med kablar mm till elnätet.

  Dessutom kunde ju regering och riksdag upplåta taken på Rosenbad och riksdagshuset för montering av elproducerande vindsnurror …

  Bildkälla: weloveweather,tv

  … som också ansluts med kablar till Stockholms elnät så är ju allting fixat och klart.

  De ansvariga ministrarna och riksdagsledamöterna har ju lösningarna alldeles inpå knuten men är komplett oförmögna att ens upptäcka dem.

  Gilla

 • Kungen

  Nej nej. Vi har ingen elbrist säger ansvarig minister. Ljuger han ???

  Gilla

  • Pettersson

   Vi har ingen elbrist säger Ygeman men däremot effektbrist. Elen finns i norr och behoven i söder och ledningarna räcker inte till så vi stänger kärnkraftverk i söder.

   Gilla

   • Andersson

    skitsnack

    EL = VOLT x AMPERE = WATT = EFFEKT

    det är vad jag fick lära mig på gymnasiet. Men det är 55 år sedan

    Gilla

   • Stenbock

    Andersson:
    Tror mig veta att detta gäller även idag. Såvida inter Socialisterna redan lagt in sitt veto !

    Gilla

 • ossie

  Det löser vi med att lägga ned ett par kärnkraftverk till säger MP.

  Gilla

 • turrim

  Vi får se vad Greta säger när hon en dag ska vara chefredaktör för huvudstadens stora tidning. Det märks sannolikt ingen skillnad i åsiktskorridoren mot när Wolodarski basar. Hon lär inte heller komma med förslag som avhjälper risken för effektbrist.

  Problemet är nationellt. Även Skånska Handelskammaren varnar. Det här kan inte Löfven skylla på käbbel och nazister.

  Gilla

 • Stenbock

  Stenbock har just sett ett avsnitt på kvällens RBB-nyheter,som kanske kan hjälpa en del av de drabbade Fjollträskets invånare.
  Öppna som i Berlin ett ålderdomshem för höns. Hitt kan alla djurvänliga höns-ägare sända in sina fjäderfä, i stället för att koka eller steka dem !!
  I reportaget framgick inte vad ägarna får betala i månaden för tjänsten.
  Gretas hemkommun lär rymma en mängd Gröna tillskyndare…..

  Gilla

 • Kattsand

  Regeringens lösning på både strömbristen och bostadsbristen: ta hit ännu fler I alla fall kommer man göra det oavsett vad som händer.
  Vi kommer antagligen också med tanke på den väntade ökade arbetslösheten se tidningsrubriker igen som säger att vi måste ha mer invandring för att rädda arbetsmarknaden.

  Gilla

 • turrim

  Det är sorgligt i ett land som skryter med att ta täten i det mesta. En energiminister med fem dagars värnplikt, en termin i kriminologi på universitetet. I övrigt bara SSU. Jag tror inte att man lärde sig så mycket om skillnaden på effekt och energi på Bommersvik,

  Gilla

  • Andersson

   Det är väl vad regeringen sysslar med hela tiden. Att försöka blanda bort korten. Problemet med att ljuga är att man måste komma ihåg vad man sa senast man ljög. Talar man sanning behöver man aldrig ljuga.

   Gilla

 • Andersson

  Spelar det någon roll så länge vi kan skänka bort el till Amazon och Facebook. Tänk så bra det är att ha Facebook inom rikets gränser. Då kan vi ju hålla koll på dem.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: