Regeringen bryter mot Miljöbalken

INRIKES. Enligt Miljöbalken får brukningsvärd jordbruksmark endast tas i anspråk för bebyggelse och anläggningar om det krävs för att tillgodose väsentliga samhällsintressen. Villkoret är dessutom att dessa behov inte kan tillgodoses på ett annat tillfredställande sätt.

Rapsodling i Skåne Foto: Martin Wilson, Pixabay

Trots att regeringen sagt att vi ska bli mer självförsörjande och odla mer mat i Sverige, och trots att jordens och Sveriges befolkning växer så planerar Kriminalvården att bygga ett nytt fängelse i Trelleborgs kommun på Sveriges och kanske världens bästa åkermark.

Ytan som kommer att tas i anspråk ägs av Trelleborgs kommun och arrenderas idag av en lantbrukare som sägs upp utan att ersättningsmark erbjuds.

Marken som offras är c:a 50 hektar, vilket motsvarar ungefär hundra fotbollsplaner.

Läs mer på ATL.se

– Pettersson har svårt att inse att ett fängelse inte skulle gå att bygga på någon annan plats än jordbruksmark, Sverige är stort…

Dessutom tillkännagav Preem idag att bolaget tänker storsatsa på att framställa diesel på förnybara råvaror som rapsolja.

Var tänker sig Miljöpartiet att rapsen till mat och diesel ska odlas någonstans om det ska byggas bostäder och fängelser för invandrarna på åkrarna?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Regeringen bryter mot Miljöbalken

  1. Raps är inte människoföda . Inte oljan heller som framställs av Raps . Varför inte hyra fängelseplatser på lämpliga ställen ? Det har många skrivit om på denna eminenta blogg tidigare . Våran matproducerande åkermark ska vi vara väldigt rädda om . Kommunalpolitiker som i detta fall får anses som ej tillräkneliga . Mvh Sjöström

  2. Lägg fängelset i havet säg 5 m djup, så behöver dom inte gymma heller utan bara hålla sig flytande.

  3. Kristianstad var också på förslag att etablera fängelset i. Kristianstad har mark med mycket sand och låg klassning som jordbruksmark som A3 har haft som övningsfält förr söder om stan. Dessutom så hade Kristianstad ett fängelse mitt i stan för några år sedan.

  4. Troligen har MP:s tankesmedja slagit ihop geniknölarna ordentligt, fångarna får ett lite större rum så man kan ha en liten rapsodling i varje cell. Det ska fångarna sköta om varje dag då får man raps året runt, win win för alla enligt MP och det tycker säkert resten av dom styrande med

    • Jag känner Brittis. En häftig tant 70+ och väl det. Hon är gammal lärarinna och har bland annat jobbat på Vita Briggen och lärt buset ett och annat. Svenska och engelska och lite annat. Hon är ganska amper så jag tror hon lärde dem veta hut. Men så tyckte hon att pojkarna hade det lite trist på sina rum. Så hon tog med sig krukväxter till dem allihopa. Men då tog det hus i helvete. Alla odlingar är strängt förbjudna på kåken. Även rapsodlingar. Det går säkert att koka ned raps till något hälsovådligt.

Kommentera