Hovrätten sänker straffet för Wilmas mördare Tishko Ahmed Shabaz

BROTTSLIGHET. Hovrätten sänker straffet för 17-åriga Wilma Anderssons mördare Tishko Ahmed. Den 23-åriga mannen döms till 18 års fängelse efter att ha fått livstids fängelse i tingsrätten.

Pressmeddelande från Hovrätten för Västra Sverige

-Pettersson undrar var Anders Gustaf dalman är…

Tishko Ahmed Shabaz
 • TIDIGARE 2020-08-11. Tishko Ahmed Shabaz överklagar livstidsdomen för mordet på Wilma

BROTTSLIGHET. Tishko Ahmed som har dömts till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla kommer att överklaga domen. Överklagandet kommer att lämnas in på fredag eller på måndag, enligt en av hans försvarsadvokater Peter Olsson.

– Han har hela tiden förnekat att han har gjort det här och dessutom har han fått ett livstidsstraff. Det är den enkla anledningen, säger Olsson.

– Pettersson säger att den enda som tjänar på detta är Olsson och hans kollega. För min del kunde gärna Anders Gustaf Dalman fåbörja tjäntgöra igen.

TIDIGARE 2020-07-27 Tishko Ahmed Shabaz döms till livstid för mordet på Wilma

BROTTSLIGHET. Kammaråklagare Jim Westerberg är nöjd med tingsrättens dom mot Wilma Anderssons mördare Tishko Ahmed. Påföljden bestämdes i dag till livstids fängelse.

– Jag kan konstatera att rätten delar vår bedömning och redan när rättegången avslutades bedömdes mannen vara skyldig. Han döms nu till lagens strängaste straff vilket vi yrkade på, kommenterar Westerberg i ett pressmeddelande.

Han menar att utredningen visat på flera försvårande omständigheter. Han berömmer bland annat Nationellt forensiskt centrums snabbhet när det kommer till nödvändiga provsvar.

Herr Shabaz menar att han är oskyldig och tänker överklaga.

Ett av de värsta morden i Sverige, huvudet avskuret och förvarat i en väska i mördarens bostad, resten av kroppen försvunnen. Mördaren dömd till livstids fängelse. SVT Aktuellt och Rapport pixlar hans bild och mörkar hans namn. Mördarens integritet anses väga tyngre än allmänintresset. SVT gillar olika, SD-politiker hängs ut med namn och bild.

-Pettersson menar att straffet är för lindrigt. Tishko borde ha fått träffa Anders Gustaf Dalman…

 • TIDIGARE 2020-07-15. Tishko Ahmed Shabaz är inte allvarlig psykisk sjuk, kan nu få livstid

BROTTSLIGHET. Tishko Ahmed Shabaz, 23, som mördade 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla lider inte av en allvarlig psykisk störning, enligt Rättsmedicinalverket. Ahmed kommer därmed att dömas till fängelse. Tingsrätten har redan meddelat att han kommer att dömas för mord och brott mot griftefriden och åklagarna har yrkat på livstids fängelse.

Tishko Ahmed har hela tiden nekat till brottet, trots att en kroppsdel från Wilma hittats gömd i hans lägenhet. Wilma Andersson försvann i november 2019. Rättegångsförhandlingarna är planerade att återupptas den 20 juli.

-Pettersson säger att livstid är för lindrigt…

 • TIDIGARE 2020-06-17. Tishko Ahmed Shabaz är skyldig för mord på Wilma

BROTTSLIGHET. Tishko Ahmed Shabaz dömdes idag för att ha mördat 17-åriga Wilma Andersson. Shabaz var åtalad för mord och brott mot griftefriden. Uddevalla tingsrätt anser att han är skyldig på båda punkterna.

Innan domen meddelas ska 23-åringen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. En mindre undersökning har tidigare visat att han kan misstänkas ha en allvarlig psykisk störning.

-Pettersson säger som i andra sådana här fall att mångkulturen har ett fruktansvärt pris och att det är synd att Anders Gustaf Dalman slutat arbeta…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare
 • TIDIGARE 2020-05-13. Kurden Tishko Ahmed Shabaz åtalas för mordet på Wilma, hade hennes huvud i en väska

BROTTSLIGHET. Åtal kommer idag, den 13 maj 2020 att väckas mot en 23-årig man för bl.a. mord på en 17-årig kvinna, meddelar Uddevalla Tingsrätt i mål nr B 3280-19

Wilma, 17, Foto: privat

Huvudförhandlingen planeras att inledas den 26 maj 2020. Antalet platser i förhandlingssalen är ytterst begränsat. Tingsrätten planerar att ha medhörning via videolänk från en sidosal. Antalet platser är dock ändå oerhört begränsat. Härtill kommer att tingsrätten på grund av rådande Covid-19-situation sedan tidigare har beslutat att begränsa totala antalet samtida besökare i tingsrättens lokaler till högst 50. Observera att det även kommer att pågå andra förhandlingar samtidigt. Besökare riskerar därför att nekas tillträde till tingsrättens lokaler.

-Pettersson har inte mycket att tillägga mer än att det i stämningsansökan framgår att den kroppsdel, huvudet, som tidigare påträffats låg i en resväska i parets gemensamma hem.

Tishko Ahmed Shabaz är kurd och irakisk medborgare.

 • TIDIGARE 2020-04-22. Tishko Ahmed Shabaz åtalas för mordet på Wilma i mitten på maj

BROTTSLIGHET. Två personer som varit misstänkta för brott i samband med en 17-årig flickas död i Uddevalla är avskrivna från utredningen, uppger Åklagarmyndigheten.

Tishko Ahmed Shabaz är fortfarande misstänkt för att mördat flickan. Personerna som nu frias från inblandning i brottet har varit misstänkta för skyddande av brottsling och brott mot griftefrid.

Flickan försvann i november. Efter tio dagars intensivt sökande hittades en av 17-åringens kroppsdelar, vilket släckte hoppet om att finna henne vid liv.

Åklagaren räknar med att väcka åtal mot 23-åringen i mitten av maj.

 • TIDIGARE 2019-12-09-09. Wilma-fallet: den misstänkte mördares pappa släpps på fri fortfarande misstänkt

BROTTSLIGHET. En man och en kvinna som misstänks för inblandning i mordet på 17-åriga Wilma Andersson släpps på fri fot efter dagens häktningsförhandlingar, enligt flera medier. Mannen är pappa till Tishko Ahmed Shabaz som sitter häktad för mordet. De båda misstänks ha hjälpt 22-åringen efter mordet och hade begärts häktade för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Efter häktningsförhandlingarna mot kvinnan bedömde Uddevalla tingsrätt att bevisningen inte räckte för häktning, vilket ledde till att både hon och mannen släpptes på fri fot och att häktningsförhandlingarna gällande honom ställdes in.

Åklagaren Jim Westerberg säger att misstankarna mot de båda personerna kvarstår.

 • TIDIGARE 2019-12-06. Ytterligare två gripna i Wilma-fallet

BROTTSLIGHET. Misstankarna mot Tishko Ahmed Shabaz har stärkts ytterligare, han har även flyttats till rättspsyk efter att åklagaren tycker att han borde undersökas. Han omhäktades idag.

Två personer sitter anhållna misstänkta för brott med anknytning till mordet på en flicka i Uddevalla. En av personerna har tidigare varit anhållen i ärendet. 

– I nuläget går vi inte ut med vilka brott de två anhållna är misstänkta för. Åklagare kommer under helgen besluta om de ska begäras häktade eller om de ska friges, säger kammaråklagare Jim Westerberg, som leder förundersökningen.

Tingsrättens målnummer: B 3280–19.

-Pettersson spekulerar, troligtvis skyddar pappan och en annan släkting Tishko, det är klanmentalitet.

Tidigare pressmeddelande i ärendet:
Åklagaren begär förlängd åtalstid i Uddevallaärende

 • TIDIGARE 2019-11-29. Wilma är död

BROTTSLIGHET. En kroppsdel har hittats i sökandet efter Wilma Andersson, 17 år. Polisen är säker på att den tillhör Wilma Andersson. Fyndet gjordes under torsdagskvällen och polisen är nu säkra på att 17-åringen inte längre är i livet. Anhöriga till Wilma Andersson är underrättade.

– Våra tankar går till flickans familj och vänner, säger kommenderingschef Lars Eckerdal i ett pressmeddelande.

Misstankarna mot 22-årige Tishko Ahmed Shabaz har stärkts, men han är inte dömd.

-Pettersson säger att det är synd att Anders Gustaf Dalman har slutat arbeta…

 • TIDIGARE 2019-11-24. En man till anhållen i Wilmafallet

BROTTSLIGHET. Ytterligare en man misstänks för brott i samband med 17-åriga Wilma Anderssons försvinnande, uppger polisen på sin hemsida. En man har anhållits på sannolika skäl, misstänkt för skyddande av brottsling.

UPPDATERAT. Åklagaren Caroline Fransson har hävt anhållandet av den man som under söndagen frihetsberövades i fallet Wilma Andersson. Efter ett flera timmar långt förhör har han släppts men misstanke om brott kvarstår dock.

Wilma, 17, är fortfarande försvunnen. Bilden Privat/Missing people

Enligt polisen rör det sig om en man i Wilmas pojkväns närhet. Förhör kommer att hållas med mannen under kvällen. Sedan tidigare sitter pojkvännen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

-Pettersson säger att ingen är dömd ännu men i pojkens närhet lutar åt pappan till Tishko, men det är min privata teori.

 • TIDIGARE 2019-11-22. 22-årige Tishko Ahmed Shabaz häktad för mord på Wilma Andersson

BROTTSLIGHET. 22-årige Ahmed häktas på sannolika skäl misstänkt för mord på försvunna Wilma Andersson. Mannens advokat Beatrice Rämsell uppger för att hennes klient förnekar brott. 

Den nu häktade 22-åringen mannen är Wilma Anderssons pojkvän, han kom hit som barn från Irak. Han har tidigare haft irakiskt medborgarskap, men fick svenskt medborgarskap 2014. Enligt Expressen/GT är Tishkom extremt svartsjuk.

Enligt Expressen/GT som gjort en liten hyllningsartikel till araben så har han gått såväl grundskola som gymnasium i Västsverige. I grundskolan fick han godkänt i de flesta ämnen och i främst engelska hade han fina betyg.

Efter studenten har han haft lätt att få jobb, enligt sitt cv: Där finns en lång rad anställningar. Bland annat har han jobbat som säljare och inom restaurangbranschen.

På ett av jobben minns han hur han lärde sig ”hur man måste kämpa för att lämna motparten nöjd och tillfredsställd”. På ett annat säger han sig ha tilldelats en utmärkelse som årets medarbetare. Det sista jobbet som finns med på hans cv sade han upp sig från med motiveringen: ”Jag vill studera vidare på högskolan”.

Senast någon såg Wilma Andersson var i torsdags förra veckan. När hennes familj blev orolig försökte de kontakta pojkvännen. Det var hos honom hon befunnit sig på sistone.

-Pettersson undrar hur detta passar med statsminister Löfvens teorier om fattigdom och utanförskap. Här har vi en kille med skapliga betyg, lätt att få jobb och svensk tjej…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

37 thoughts on “Hovrätten sänker straffet för Wilmas mördare Tishko Ahmed Shabaz

 1. Tishko blir nog en populär person i fängelset. Skulle inte förvåna mig om han skulle bli både misshandlad och våldförd.
  Hoppas på det värsta! Han skall inte vara kvar i Sverige.

 2. Det här är en rättsskandal utan sitt like!
  Så länge kroppen inte hittas bör han sitta inne, oavsett om det är två livstid.

 3. Överklagar hans advokat igen, så tjänar advokaten ytterligare en hacka, samtidigt som Tishko släpps fri.

 4. Han ser ju inte illa ut så det är tyvärr många korkade fängelsegroupies som kommer att skicka trånande kärleksbrev och besöka honom i fängelset och därmed underlättar hans vistelse där

 5. Fördelen med det ekologiska dödsstraffet, är att det inte går att reparera, är billigt, miljövänligt och 100% säkert att Ahmed inte återfaller i brott.

 6. Jag tror att det finns många ute i landet som skulle tänka sig att överta Dalmans arbetsuppgift i detta fall . Finns många allternativ för att ända livet på brottslingar . Mvh Sjöström

 7. Hur svårt är detta…säger du var kroppen är så får du 18-års fängelse och utvisning…säger du det inte så sitter du på livstid i ett fängelse i Kazakstan allternativ Turkiet.

  Hur svårt är det att ta hand om skräpet !?

 8. Det är inte hovrätten som ska kritiseras utan regeringen och de politiker som skrivit en dålig lag.

  Hade mordet skett efter årsskiftet 2019/2020 hade det blivit livstid. Lagen som hovrätten dömde efter hade 18 år som strängaste straffet minus rabatten på en tredjedel som politikerna inte lyckats avskaffa ännu…

  • Det är rätt, regeringen har ansvaret, Morgan J är nog århundradets sämsta justitieminister. En man som går sovande genom live, kanske han kvicknar till om han mot förmodan skulle få sparken.

   • En före detta ledarskribent i nedlagda Arbetet. Det säger allt om meriterna som justitieminister.

  • som lekman undrar jag bara då hur Tingsrätten kunde döma till livstid ?
   Överklagan till HD känns väl bortkastat då risken är att det blir ett ännu mildare straff…

  • Det går dock fortfarande att inte utdöma livstid i dylika fall.
   Finns inget krav på livstid för mord i denna lagändring, bara att fler skall kunna dömas till livstid.
   Fortfarande en tolkningsfråga alltså…

   Skärpt straff för mord

   Publicerad 11 juni 2019

   Regeringen har beslutat en proposition med förslag om att straffet för mord skärps. Avsikten med regeringens förslag är att mord ska bestraffas med livstids fängelse i betydligt större utsträckning än tidigare.

   Straffbestämmelsen om mord ändrades 2014 för att livstidsstraffet skulle kunna användas i betydligt större utsträckning, men i en dom från 2016 kom Högsta domstolen fram till att lagändringen inte hade förändrat rättsläget. Lagändringen som genomfördes 2014 fick således inte den effekt som riksdagen efterfrågade, och regeringen har därför gjort ett omtag i frågan.

   – Mord är det svåraste brottet man kan begå men i dag återspeglar straffet inte fullt ut brottets allvar. Vi föreslår därför att straffet för mord skärps genom en ökad användning av livstids fängelse, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

   Regeringens förslag innebär att det i straffbestämmelsen om mord anges omständigheter som särskilt ska beaktas som skäl för att döma till ett livstidsstraff. Det handlar exempelvis om att gärningen inneburit svårt lidande för offret eller annars varit särskilt hänsynslös. Lagändringen bedöms leda till att mord som tidigare lett till fängelse i 15–18 år i stället kommer att bestraffas med fängelse på livstid.

   Lagändringen föreslås träda i kraft den 1 januari 2020.

 9. Det luktar inavel!
  Livstids utvisning och livstids fängelse i hemlandet, enda alternativet är dödsstraff!
  Säg åt era döttrar att inte umgås med dylika typer! Risken att råka illa ut är mellan 15 och 100 gånger högre!!
  De enda som eventuellt är rasister är de importerade!

 10. För dom mest vidriga brott sitter hovrätten och lindra straffen,
  bara i Absurdistan kan sådant inträffa, känner bara ett djupt förakt
  för figurer som tycker att straffet för Psykopater bör sänkas!

 11. Lite märklig slutledning från domstolen.
  Hovrätten anser dock att en del av gärningsbeskrivningen som rör arten av det våld som lett till hennes död inte är styrkt.
  Alla tycks vara övertygade om att Wilma var död när huvudet skars av.
  Vad baserar de det på? Hade enligt Hovrätten inte tillräckligt våld används innan huvudet skars av? Eller är ett avskuret huvud inte förenligt med våld?
  Kan inte låta bli att undra hur resonemanget går hos dessa individer som påstår sig vara juridiskt utbildade.

 12. Vem är förvånad över detta i de kriminellas paradis Sverige, där massimporten av brottslingar bara fortsätter ?
  Snart är denna Löfvens och Morgan Johanssons lönsamma mördare ute igen och kan fortsätta att rädda Folkhemmet.
  Ett stort tack till den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern och dess lika landsförädiska väljarkår, ni har lyckats till 100% med erat uppsåt att sänka Sverige.

 13. Du som sitter och tummar ner.Skriv en kommentar istället varför du gör det.Fattar du inte att det här upprör folk ? Det här fallet får många många att må fruktansvärt dåligt för att inte tala om Wilmas föräldrar.Man kan ju inte annat än tappa tron på det Svenska rättssystemet.Varför man sänker straffet när det finns så många oklarheter är ju helt obegripligt.

  • Tyvärr är nog dessa för svagbegåvade att förstå den skrivna texten, dom håller fortfarande på att försöka förstå bilder. Ibland måste man ha lite förståelse för dessa vänsterblivna stackare

  • Vi lever i ett fritt land där hen får tycka vad hen vill. Ett samhälle där alla tvingas tycka likadant heter diktatur. Och diktatur vill inte jag ha. Vill du?

 14. Hur kan de komma fram till att: ”dock inte visat än att mordet skett utan avsiktsuppsåt från mannens sida.”
  Det var väl ej heller hans avsikt att skära av henne huvudet och behålla det i en väska i sin lägenhet.
  ”Nej jag har inte gjort det” säger skitstöveln. Undrar vem i så fall, har hans sagofigur gjort det eller en närstående?
  Även en brottsling kan visa värdighet, dignity, genom att erkänna.
  Men vad gör de som kommit hit och givits en fristad?
  Rånar, mördar, spränger men framförallt ljuger de lika friskt som våra styrande politiker.

 15. Svenskt rättsväsende är ett skämt, jämför med Danmark
  Madsen fick livstid, detta slödder fick arton år. Han hade en kroppsdel i sitt hem.Domstolen skriver ” inte ställt utom rimligt tvivel att han mördat Wilma” Jösses varför pressades inte föräldrarna varför inte utvisning
  Slöddret är ute när han är 35 o sedan får han rabatt. Lägg ner dessa clown domstolar o prova med att singla slant Rättvisare

  • Dom”svenska´´gängkriminella fick ju livstid för mord nyligen i Danmark, det skulle dom fått även i Sverige för mord sa Mogge o va kaxig.

   Det här är ju ett mord…han döms ju för mord.

  • För varje dag som går och en stor del av det hjärntvättade ”svenska folket” sitter och glor på dumburkens lögner och skådespel, ju märmare den totala katastrofen kommer vi! Om inget händer vid valet 2022 eller innan är det K Ö R T !!!!!

  • Du som gjorde tumme ner på mitt inlägg… Undrar om du gjort det ifall det gällde din dotter??

   • Någon gör tummen ner på alla kommentarer här.
    Man undrar ju vem det kan vara…?

   • Jag förstår inte syftet med tummen upp och tummen ner. Är det inte bättre att skriva vad man tycker och argumentera för sin sak och stå för det man tycker. Anonyma tummar är enbart fånigt och tillför inte diskussionen ett dugg. Har ni hört talas om reptilhjärnor?

 16. Såå sjukt!!!!
  Att kallblodigt mörda en ung flicka och sedan stycka hennes kropp och förvara huvudet i en väska, ger några ynka år i ett fängelse!!
  Vad är det med våra domstolar!??
  Har vi kvinnor inget värde för er??

Kommentera