Ännu en snyfthistoria utan kritiska frågor från SVT


INVANDRING & PROPAGANDA. Elen och spisen går sönder. Stopp i avloppet. Kallt och mörkt. Det är vardagen för Salman Yosofi, som bor i en husvagn vid en återvinningsstation i utkanten av Staffanstorp, rapporterar SVT.

Undrar varför Salman inte åker hem, det är ingen ände på eländet för honom, – Bilarna kör fort här ute och man kan inte sova på natten, det är mycket problem, på vintern är det kallt, det är svårt att ta sig till SFI-studierna, man får psykiska problem osv, men inte en enda kritisk fråga från SVT.

Salman Yosofi kom till Sverige från Afghanistan för fyra år sedan. De senaste två åren har han bott i en husvagn i utkanten av Staffanstorp.

När det gäller psykiska problem så tycker jag att Salman Yosofi ser påtänd ut i intervjun, men jag är ingen specialist på knark.

-Pettersson trodde ett det ingick i journalistutbildningen att höra båda sidor men det är inte SVT:s arbetssätt så vi låter Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande uttala sig…

”SVT klippte bort den delen av intervjun där jag påtalar att de gemensamma ytorna, såsom kök, tvättrum, studierum, duschrum städas en gång i veckan av en städfirma, vilket är en kostnad som läggs på hyran. Var och en får sedan städa i sin privata bostad, dvs inne i sina husvagnar, så funkar det i samhället i stort. 

Snittiden för att bo i en husvagn i Staffanstorp har varit knappt 3,5 månad. Att någon bor där i två år innebär att de antingen trivs eller inte anstränger sig tillräckligt att hitta annan bostad. Varje boende har själv, högst frivilligt skrivit på hyreskontrakt. Passar det inte så går det bra att säga upp sitt hyreskontrakt. Vi kommer inte köpa in bostäder, bygga ghettofierade utanförskapsområden med modullägenheter eller låta migranter få gå före i bostadsköer. Det har vi varit tydliga med och den politiken ligger fast i Staffanstorp. 

Det finns många som bor i husvagnar eller kolkektiva lösningar i Sverige och det är inget fel på boendeformen i sig. Det är ofta ett kostnadseffektivt boendesätt. Det är dessutom fullt acceptabelt under en period, inte minst om man flyr och söker asyl i ett annat land och inte själv står för kostnaden. 
I grunden är detta konsekvenserna av en ansvarslös migrationspolitik av rikspolitikerna. Volymerna måste ner, helst till ett totalstopp av flyktingmottagning.

Återvändarprogram behöver igångsättas. Istället ser vi nu hur S och MP lägger fram förslag till beslut som leder till än mer invandring. Det är såklart ohållbart att fortsätta på inslagen väg. Fler och fler inser det. Tyvärr verkar det ta längre tid för vissa än för andra, beklagligt är att de saktfärdiga utgör regering”. 

Christian Sonesson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


20 responses to “Ännu en snyfthistoria utan kritiska frågor från SVT

 • Ingen särskild

  Sonesson = Sveriges statsminister 2022!

  (ok, kommer väl inte hända men man kan väl få drömma?)

  Gilla

 • Micke

  När kommer vinsten som Stefan säger att vi ska göra på de här stackars människorna?

  Gilla

  • Maja 2

   När studierna på SFI ä avslutade, tillräckligt med pengar på kontot och Salman tar ”sitt husvagn” och åker hem till Afghanistan för gott.

   Gilla

   • Maja 2

    Ni som tummar ner. Hoppas att återvandringsverket blir av snart. Vi kan inte försörja vuxna arbetsskygga människor här i tid och evigheter. Inte med mina pengar i alla fall.

    Gilla

 • Maja 1

  Har han inte lärt sig svenska på 4 år I landet????
  Om han inte ställt sig i bostadskö som vi andra invandrare?
  Har han inte skaffat ett jobb på 4 år i Sverige?
  Det är sådana som ni vill ha i landet?

  Gilla

 • age

  Han är kanske en av dem som,
  enligt kontraktet som socialdemokraterna
  skrev med Muslimska Brödraskapet 1999 ,
  ska få positioner i alla viktiga styrelser i Sverige, inklusive Regeringen?

  Sossarna vill ju få in den sorten för att
  hålla uppe röstmängden.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hur kom denna raketforskare til Sverige och vem betalade biljetten, kanske Globalistfamiljens egen lakej Soros som skapar kaos världen över inför en ny världsordning och ekonomi ?

  Gilla

 • Kungen

  Go home

  Gilla

 • Olof.p

  När jag som ung kom till storstan ifrån landsorten, fick jag ordna mitt boende själv. Jag är ursvensk, då finns det minimalt med hjälp att få. Vad är det för bortklemade människor regeringen vill ha hit till Sverige?

  Gilla

  • Anders Nilsson

   Du var inget säkert röstboskap så därför kunde du naturligtvis inte få någon hjälp.

   Gilla

  • Maja 1

   När jag kom till Sverige med mina 2 barn ordnade och bekostnad jag boende själv. Lärde mig svenska och hittade jobb själv också. Och jag var 36 år då… inte 20+
   Blev utvisad trots jobb med lön på 35+lax samt en svensk sambo…
   Varför behöver Sverige sådana gnällspikar som belastar ekonomi och inte sådana som jag självförsörjande?

   Gilla

 • gamgubben

  Inga krav då blir det så här.
  Idealet vore inte mer än 2 år för av staten ordnat boende och bidrag därefter ingenting. Det skall göras klart för asylsökaren dag ett att om du släpps in så står vi för kost och logi i två år.
  Har du då inget arbete då, blir du utvisad.
  Borde snart göra Sverige mindre aptitligt för parasiter, men förmodligen helt Ok för de som vill slippa förtrycket hemifrån och förtryckas i Sverige med höga skatter dålig pension mm.

  Gilla

  • G Nordström

   Nä gamgubben det är inte Idealet.
   Alla som inte flytt från närmaste land skall inte alls släppas in som flykting.

   Gilla

 • Kristina

  Det bör ha varit för minst tjugo år sedan som en av mina äldre, kvinnliga släktingar anställdes inom hemtjänsten i en (Invandrarvälkomnande) kommun i södra Sverige.
  Hennes ilska över att behöva städa hos ensamstående, fullt friska, arbetslösa, arabisktalande män var gigantisk. Anledningen till att dessa herrar fick städhjälp var just det faktum att de var muslimska män. Enligt min släktings kommunala arbetsgivare måste man ta hänsyn till den arabiska/muslimska kulturen, där män absolut inte utför kvinnliga hemsysslor.
  I den kulturen ingick/ingår tydligen också att grisa ner under pågående städning, enligt min släkting för att tydligt demonstrera sin stora överlägsenhet samt sitt förakt för städerskan.

  Fint folk städar inte själva!
  (Vissa politisk avsky mot RUT-avdrag blir därmed en del av det bigotta parallelltänkandet.)

  Det har visats ett antal SVT-reportage där reportrarna, klart och tydligt, visar att de anser att room service, ända in i egna, privata rum, är minimum-standard för s.k.flytingars boenden.

  Gilla

 • ossie

  Så synd om han. Han hade det nog bättre hemma. Ge honom en enkel hem.

  Gilla

 • rune

  Fin husvagn han bor i.Tänk på alla uteliggare,de skulle vara väldigt tacksamma om de fick samma möjlighet.

  Gillad av 1 person

 • Lisa.

  Och vem är det som slagit sönder bordet och lampan på vägen till köket?
  Och vem är det som pissat och snuskat till vid sidan av toan?
  Vem har förstört spisen i köket?
  Vem sparkat sönder lampan på husvagnen?
  Andra medborgare i Staffanstorp betalar för ström och vatten.
  Svenska folket får köpa sig en husvagn för att campa, och många bor i den året runt och får betala för vatten och värme.
  Staffanstorp är en fin kommun som bjuder på allt detta, t.o.m. när han slår sparkar sönder husvagnen.
  Journalisten har kommit fel.

  Gillad av 1 person

 • turrim

  Jag googlade Sibbarps Camping i Malmö. Där kan man tydligen boka plats för sin husvagn året runt. Jag är ingen campare men förmodar att det är samma på de flesta platser. Men det hade reportern ingen aning om.

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Tänk om Christian Sonesson blev partiledare för moderaterna då skulle det bli fart på partiet.

  Gillad av 1 person

  • Svensk lösen

   När Renfield gjorde entré på moderaternas Sverigemöte möttes han av stående ovationer. Moderaternas riksdagsledamöter röstade på en kommunistisk talman i stället för Björn Söder. Det finns inte på kartan att Sonesson skulle bli ordförande för moderaterna. Finns nog inget parti där gapet mellan väljarna och ”parteigenosse” är så stort som hos moderaterna.

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: