Utvisningen har pågått i 22 år – Mahmoud Reza Beirani är fortfarande kvar i Sverige

UTVISNING. Under elva år glömde polisen bort utvisningsdömde Mahmoud Reza Beiranis fall. Arbetet återupptogs först när Beirani själv kontaktade polisen. – Det är beklagligt, säger Ulrika Johansson, chef för gränspolisen i Region Öst.

1998. Mahmoud Reza Beirani, som dömts för grovt narkotikabrott till livstids utvisning från Sverige, flyger till Iran tillsammans med två tjänstemän från Kriminalvårdens transporttjänst. Men han blir inte insläppt i landet då han saknar id-handlingar – och får resa tillbaka till Sverige.

Under åren som följer efter den misslyckade utvisningen pågår en segdragen maktkamp mellan den svenska polisen och iranska myndigheter. Iranska ambassaden kräver mer information. Nya flyg bokas och ställs in. Den ansvarige polisen Tore Persson berättar hur han känner sig bakbunden i väntan på att Iran fastställer Beiranis identitet.

– Jag kunde inte börja skälla på dem, då hade jag förstört möjligheterna att fortsätta samtalen, säger Tore Persson.

2005 skriver Tore Persson till regeringen att utvisningen inte går att verkställa. Iran har fortfarande inte fastställt Mahmoud Reza Beiranis identitet. En tid därefter går han i pension.

-Pettersson säger att Iran inte tar emot någon som inte återvänder frivilligt och Beirani vill idag inte resa tillbaka då han menar att han efter över 30 år i Sverige inte har någon anknytning till Iran.

Har Beirani skött sig och försörjt sig själv sedan 1998 tycker jag att han kan få stanna…

Läs vidare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Utvisningen har pågått i 22 år – Mahmoud Reza Beirani är fortfarande kvar i Sverige

 1. Arnault som är fransk medborgare, ja han som sexkladdade på kronprinsessan och en massa andra kvinnor i utbyte mot ett praktikjobb och som sålde förhandsinformation om vem som skulle få Nobelpris påstod att han var oskyldigt dömd och att han bott i sverige i 30 år men så visade det sig att han sextrakasserade och sexofredade sina kvinnliga fängelsevakter och blev anmäld igen. Konstigt med alla dessa apmänniskor som ingen vill ha i deras egna skitländer, som alltid är oskyldiga och om retarderade och inavlade vill ha dem här så kan de ju ta in dem under sitt tak. men jag antar att det finns en skillnad varför jag inte behver tigga pengar och sysslar med skattefiffel via en blogg som återanvänder sådant som redan är känt och varför jag tycker idioter med låg iq och apmänniskor ska emigrera. antingen är man ett gott exempel och tar in en kriminell apmänniska eller så håller man käften.

 2. Det måste gå att använda dna-kontroller på ett bra sätt i de fallen. Våra myndigheter har i flyktingärenden så lättsinnigt struntat i kontroller, köpt bortförklaringar och accepterat påhittade historier om identiteter. Myndigheterna har saknat naturlig omtanke och självbevarelsedrift för sitt egna hemland Sverige.

 3. Allt som lämnas till polisen läggs väl ner?

  Blev hotad av hyresgäst att bli misshandlad
  av hans ”Hells Angels – torped”.
  Gällde hura under uppsägningstiden!
  (Övergrepp i rättsak = 2 års fängelse)

  => polisanmälan lades ner !

  Men polisen har ju annat att sköta!

 4. Varför lämnas inte dessa skoijare helt enkelt inom t.ex. flygplatsens tarnsit-område i Teheran?
  Det är ju hans problem sedan.

 5. Detta är en lärdom för svenska myndigheter som de naturligtvis inte tar till sig.
  De borde vara ytterst försiktiga med vilka de släpper in eftersom vår logik och länder under sekten har en helt annan uppfattning.
  De har dessutom inte respekt för vad FN säger eftersom alla andra än de själva är infidels och har inte rätt att ens existera.
  Vi sitter med alldeles för många svarte Petters, och blir inte av med dem.

Kommentera