Rymdsond samlar sten på asteroid


VETENSKAP. Nasas rymdsond Osiris-Rex har gjort en kort landning på asteroiden Bennus steniga yta, rapporterar bland annat NBC News.

Osiris Rex. Bild från Nasa

Förhoppningen är att rymdsonden ska lyckas få med sig prover från asteroidens yta, men det är ännu för tidigt att säga om den delen av uppdraget lyckats. Den mekaniska robotarmen Tagsam har i varje fall försökt att samla på sig prover av sten och stoft.

Den korta landningen 334 miljoner kilometer från jorden beskrivs som lyckad och var över på någon sekund. Nu ska Osiris Rex samla grus och sedan resa hem, det tar ungefär om det går bra…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Rymdsond samlar sten på asteroid

  • gamgubben

    En enastående bedrift oavsett om den kommer tillbaka 2023 till Jorden. Den store ”satan” är faktiskt bra mycket skickligare än invånarna från arabiska halvön fastän de har support från okänd, osedd sagofigur.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: