Migrantvågen tilltar

INVANDRING. De gynnsamma väderförhållandena har föranlett att en stor mängd flyktingbåtar under helgen anlänt till både Kanarieöarna, Balearerna och Levantekusten, rapporterar Sydkusten.es.

Migranter Kanarieöarna CC PDM 1.0

Endast i söndags, den 18 oktober fick 323 personer i elva olika båtar omhändertas vid Kanarieöarna. Åtta av båtarna var på väg till Gran Canaria, två till Lanzarote och en, med 112 personer ombord, fördes in till Tenerife. Vid hamnen i Arguineguín, på Gran Canaria, finns i dagsläget nära 700 migranter som väntar på att inackorderas.

På Costa Blanca har drygt 50 migranter anlänt under helgen, i sju olika båtar. De bordades av kustbevakningen både utanför Elche, Benidorm och Calpe och bland migranterna ska det finnas två barn och en bebis.

Sju flyktingbåtar nådde på söndagen vidare Balearerna, bland annat den lilla ön Cabrera. Antalet migranter uppges i det här fallet vara totalt 73 personer.

-Pettersson säger att medan svenska medier rapporterar om Trump, Trump, Trump och lite om annat håller Kanarieöarna på att bli ett nytt centrum för afrikanska ekonomiska migranter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Migrantvågen tilltar

 1. Vilka länder är det krig i nu? För alla är väl flyktingar undan krig. Ingen kommer väl för ekonomins skull? Det är ju bara att lyssna på MP eller C. Alla flyr för livet med bara en telefon i handen. Vilket egentligen är onödigt. Vem ska dom ringa till. Alla andra är ju döda. Bara dom hade lyckats undkomma med livet i behåll.

 2. När Salvini satte käppar i hjulen för migranttaxibåtarna från Libyen stoltserade väl Spanien med att ta emot dem. Det sände uppenarligen en ”signal” som nu inspirerat fler att satsa på Spanien för att ta sig in i EU. Som man bäddar får man ligga, något vi svenskar är smärtsamt medvetna om.

  Återstår att se om spanjorerna är lika långsamma på att byta ut migrantvänliga politiker som svenskarna.

 3. Ja, ”flyktingar” är väl inte så intressant nuförtiden. Och Trumh han ångar ju på och säger oväntade saker. Det blir ju som en underhållning och för oss så spelar det nog ingen roll vem som väljs, men som sagt kul att följa med.

 4. Vad gör EU? Nada!
  Det finns ingen rät linje speciellt efter Ylva J. fått förtroendet att sköta migrationsfrågorna. Hon gjorde inget rätt i Sverige och nu har hon ett jättestort fögderi i sin hand att förstöra.

 5. För faan sätt ut patrullbåtar vid kända stråk och hindra dessa lycksökare från att komma vidare.

 6. Du härliga Kanarieöarna, du är nu ett minne blott, då du nu kommer utnyttjas för rån, misshandel, våldtäkter, bedrägerier och spridning av Corona och AIDS.
  Kanarieöarna ett fd. semesterparadis, snart en krigszon.

  • Cirkus Sverige
   Vad jag har hört från vänner så är de aldrig oroliga på GC. De är mer oroliga i en svensk Småstad.

   • Hej Rädd.

    Trygg idag, rädd i morgon.
    Kulturberikningen ökar var dag, även på GC.
    Det som verkar tryggt idag, är katastrofalt i morgon.

    Kanarieöarna borde ha Sverige som ett varnande exempel…så här illa kan det gå, om vi låter Kanarieöarna ockuperas som Sverige.
    Inte kul att åka till Kanarieöarna och möta samma helvete som Sverige !

   • Alla nästan I varje fall vill vidare till Europa. I juli månad var det fullt med afrikaner i Puerto del Rosario nu är det betydligt glesare. Var de har tagit vägen vet jag inte.

Kommentera