Minst 22 bilar grillade i Ljusdal sedan i maj

TERRORISM. Orten Ljusdal ligger i landskapet Hälsingland och Gävleborgs län. Ljusdal har drygt 7000 invånare i tätorten och c:a 19.000 i hela kommunen.

I Ljusdal har nio kommunbilar förstörts i anlagda bilbränder de senaste dagarna, rapporterar SVT.

Totalt har 22 bilar brunnit i Ljusdals kommun sedan i maj. Av dem tillhör nio stycken kommunen som fått samtliga bilar förstörda under oktober månad. Hemtjänstpersonalen har då tvingats använda sina privata bilar för att kunna ta hand om kunderna.

I början på oktober brann totalt sex bilar tillhörande hemtjänsten. På söndagskvällen hände det igen. SOS fick larm om brand i en carport där tre bilar som används av kommunens rehabpersonal förstörts.

– Pettersson säger att det är inget att gnälla över. Mångkultur är beställt och mångkultur har vi fått.

Detta är terrorism

2 §   För terroristbrott döms den som begår en gärning som anges i 3 §, om gärningen allvarligt kan skada en stat eller en mellanstatlig organisation och avsikten med gärningen är att
1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller en befolkningsgrupp,
2. otillbörligen tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller att avstå från att vidta en åtgärd, eller
3. allvarligt destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer i en stat eller i en mellanstatlig organisation.

Straffet är fängelse på viss tid, lägst fyra år och högst arton år, eller på livstid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Minst 22 bilar grillade i Ljusdal sedan i maj

 1. Indirekt har väl ledande politikerna beställt dessa bränder. Man hoppas väljarna släpper in fler vuxna att sköta kommuner, regioner, riksdag och EU-politik i framtiden. Man räddar inte verkliga asyl-sökare genom att urskiljningslöst låta både offer och gärningsmän flytta till Sverige. Myndigheterna skapar på lång sikt riktigt allvarliga konflikter, som vi sett tydliga tecken på länge nu.

 2. Och inga som helst kommentarer från Mupparna i Miljöpartiet?
  Som vanligt, Fegisar, hur kan en enda person ta dem på allvar?

 3. Undrar hur många som brann innan “mångkultur-berikarna” anlände ? Förmodligen en nivå i närheten av noll (0). Översatt till fjollträsk-nivå skulle det bli det över 3000 bilar under samma period.
  Och som vanligt inte ett litet pip ens, från dom som påstår sig värna milön.
  För bara en enda bilgrillning motsvarar den skada som alla plastkassar i hela landet potentiellt skulle kunna motsvara om vi hade slarvat.

 4. Någon som har hört vad den odugliga människa(löfven) har för strategi för att få slut på alla bränder ???

 5. Schascyklar anbefalls. Det är inga avstånd i Nedre Norrland jämfört med längre upp.

  I Sölvesborg bränner man inga bilar. Jimmie Åkesson bränner sina skepp.

 6. Att en gammal kulturbygd som Hälsingland och Ljusdal ska uppleva frukten av infantila politikers sådd, är ovärdigt Sverige.

  Varför vaknar inte hela politiska etablissemanget när så många av invånarna har gjort det.

  Politiker skall styra genom en enig Riksdag och en exekutiv Regering. Vad har vi då fått en Riksdag som är så lik den gamla Polska Riksdagen alla träter men kommer aldrig till beslut.
  Regeringen ack denna dagens samling oförmögna att inse verkligheten och handlingsförlamad, se på Steffe, Molgan och resten av de s. k. ministrarna.

  • Vi är nöjda som sanna Socialdemokrater o dom flesta är Vänsterfolk där uppe mycket nöjda låt dom dö i sotdöden, eller ta upp kampen Gärningsmännen är lätta att finna på hårfärgen.

 7. Som sakt av Pettersson beställer man mångkultur från Mena så blir det inte bara kebab och falafel som man får äta upp.

Kommentera