Hög “smäll” i Göteborg – stor polisinsats under natten

VÅLDSVÅGEN. Ett hus i centrala Göteborg har skakats av en kraftig BOMB under natten. Bomben hördes över stora delar av Göteborg och den följdes av ett stort rökmoln.

– Pettersson konstaterar att media gör allt för att förminska tillståndet som råder i vårt land. Nedan rubriken hos Expressens västsvenska upplaga.

Ingen person ska ha kommit till skada och händelsen utreds som skadegörelse.

Polisen

Skadegörelse?

Media och även jag själv ibland, använder ord som sprängning, detonation och explosion vid händelser som nattens i Göteborg och över 230 gånger under 2019 och fler i år.

Bättre vore att kalla det för vad det är, nämligen bomber och terrorism. Tidigare kanske det var mest kriminella det drabbade men nu slår våldet blint. Det är många som inte är inblandade i kriminella konflikter som mördats,  som skadats, som fått egendom sprängd och som med stor sannolikhet har fått men för livet.

Detta är terrorism och terrorister använder bomber, de spränger inte.

2 §   För terroristbrott döms den som begår en gärning som anges i 3 §, om gärningen allvarligt kan skada en stat eller en mellanstatlig organisation och avsikten med gärningen är att
1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller en befolkningsgrupp,
2. otillbörligen tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller att avstå från att vidta en åtgärd, eller
3. allvarligt destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer i en stat eller i en mellanstatlig organisation.

Straffet är fängelse på viss tid, lägst fyra år och högst arton år, eller på livstid.

Däremot spränger man i LKAB:s gruvor, man bombar inte i gruvan.

LKAB. Pressbild Fredric Alm.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Hög “smäll” i Göteborg – stor polisinsats under natten

 1. Förstår att ni som kommenterar ovan inte lever i ett Ghetto,som Stenbock…
  Då kan man som ni,skoja om dessa explosioner .
  Senast för dryga timmen sedan skedde åter en sådan knall i min närhet. Betänk att i ett sådant område vill de söka skrämma upp oss som i inte tillhör Allans skara.
  Skulle önska att PK-skribenter tvingades in i verklighetens 2020 och fått uppleva “mångkulturens sköna sida”,i sådana bostadsområden.

 2. Förhoppningen varje morgon är att idag slipper jag nyheter om mord, rån, våldtäkter, bomber och bränder.
  Stört omöjligt att en endaste dag få tillbaka vad i min ungdom var vardagen.

  • gamgubben:
   Framför allt att bilen står kvar och undsluppit brand o. inbrott !!
   Betänk att vi är många som i Stenbocks ålder inte skulle kunna klara oss själva,utan sitt fordon.

Kommentera