Stäng

Skamlösa lögner om pensionssystemet

BROTTSLIGHET. Finansministern (S) ljuger, statsministern ljuger (S), media ljuger, är de påstår att det är den åldrande befolkningen som är orsakerna till att det fattas 90 miljarder i välfärden per år. Idag är det Hans Bolander på Dagens Industri som tar upp pensionskrisen och påstår att det beror på den åldrande befolkningen.

Nationalekonomen Tino Sanandaji försöker förklara så till och med regeringen och SVT förstår: ”Det är som om vi idag har 53 pizzor att dela på hundra personer, och vi i framtiden har 50 pizzor att dela på hundra personer…

…Alla som försöker utmåla våra äldre som hot och bevis på att vi måste ha invandring, drastiskt skära välfärden eller ytterligare skära pensioner sprider falsk skrämselpropaganda”.

Hanif Bali twittrar om välfärdsunderskottet…
Steget Efter

Okontrollerad massinvandring som skulle säkra våra pensioner, blev en katastrof. Enorma kostnader och otrygghet var det vi fick. Nu försöker politiker och journalister skylla på de gamla som arbetat och betalat skatt i 40-50 år.

-Pettersson tycker att journalistkåren har huvudansvaret, de har låtit lögnerna passera och lurat folk att rösta på skiten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “Skamlösa lögner om pensionssystemet

 1. Inte nog med att vi blir äldre i vårt land, våra landsförrädare som styr tillåter import av anhöriga i eller nära pensionsåldern. Så fort de fått garantipension eller äldreförsörjningsstöd och bostadstillägg lämnar de landet men ej databasen eller den lägenhet de fått, den hyrs ut svart till nya ”svenskar.”

 2. Migration fördubblar statens pensionskostnader (Nyhetsinslag fr. Ekot, oktober 2017, 1:52 min.): Den stora invandringen från länder med låg utbildningsnivå kommer att fördubbla statens kostnader för grundskyddet i pensionssystemet. Det visar beräkningar som Pensionsmyndigheten gjort….
  ”– Huvudorsaken är den stora ökningen av antalet personer i Sverige som kommer från länder med låg utbildning och den låga livsinkomst som de personerna får”, säger Ole Settergren som är analyschef på Pensionsmyndigheten. Det är känt sedan länge att asylinvandrare har betydligt lägre genomsnittsinkomster och så kommer de till Sverige vid högre ålder, och då blir livsinkomsten otillräckligt för att komma över golvnivån i pensionssystemet. Så på det sättet är det inte okänt eller överraskande, men volymerna är så stora och omfattande, i synnerhet om man beaktar den av SCB förväntade migrationen från de här länderna, så det blir en stor inverkan på statens utgifter på det här området”, säger Ole Settergren:
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6799941

  Fattigpensionärerna i Sverige blir allt fler:
  https://www.facebook.com/expressen/videos/10153948104295345

  Läs hela reportaget här: http://www.expressen.se/nyheter/de-bortglomda-pensionarerna/

 3. Det är riksdagspolitikernas, under ledning av Göran Persson, stöld av 258 miljarder SEK ur AP-fonderna och 100 miljarder SEK ur änkepensionsfonden under 1990-talet som är orsaken till problemen med pensionsfinansieringen nu.

  1. Nja, vad Göran Persson gjorde då är en piss i Mississippi. Anhöriginvandringen som skett efteråt (inklusive jakten på halta och lytta i släkten, dvs asstistansberoende) kostar mångdubbelt mer.
   Pengar som idag månatligen rinner ut ur landet. Av det enkla skälet att ingen vet vem man betalar ut pengar till.
   Sstemet bara rullar på.

 4. Det är mycket bra gjort av Dagens Industri att ta upp detta ämne.

  Jag har länge varit kraftigt tveksam till hur finansieringen av pensionerna ska komma att gå till, hur det i längden ska kunna hålla.
  Det ser inte vidare bra ut. Faktiskt riktigt jävla illa….

 5. Naturligtvis den åldrande befolkningen är ju tyvärr svensk så skyll på den
  politiska krumbukter är vardags mat i det PK samhälle vi har
  Säg som det är och önska livet av pensionärerna som kostar efter ett hårt arbetsliv,
  sen kan de kasta pengar åt höger och vänster på nykomlingar, och ut i världen, utan det finns ett enda moraliskt stopp i varken hjärna eller hjärta
  nej det får ta mig f.. finnas ett j….a stopp hur långt de kan med att sänka tacksamheten för de dom gamla som byggt upp detta samhälle
  De bär sig åt som asgamar, det finns bättre och starkare förhållnings regler för djur än för pensionärer

 6. Rätt ruttet att skylla på de äldre. Men MP och S är ju ruttna svin så inget förvånande….VARFÖR ger dom dumma jävla idioterna bort miljarder till en LÖGN om nåt mystiskt ”Klimathot” som inte ens existerar ? Varför ger man bort miljarder till sydeuropas konkursländer UTAN att ens kräva att tex. Italien först säljer sin guldreserv som är världens 4:e största för närvarande ? VARFÖR lyfter man inte istället upp över 300 000 fattigpensionärer över fattiggränsen ?

  1. Förolämpa inte svinen (nyttiga och närande djur) genom att jämföra dem med det tärande MP/S-packet! F.ö. så urholkas ju pensionssystemet av de invandrare, som kommer hit och aldrig arbetar utan lever på bidrag och på så sätt inte bidrar till pensionssystemet. Och glöm inte att sossarna (och M, Lib, Centern och KD) tog 258 miljarder kronor ur Allmänna pensionsfonderna åren 1999 och 2000, för att bl.a. finansiera invandringen!

 7. Dösnack… och inget annat ! Hade de inte importerat halva MENA´s kriminella,fanns det säkert utrymme för oss som har en pension om c:a 10.500:-/mån. Att inflationen äter upp deras s.k. ökning av denna fattighjälp är bara ett tecken ytterligare.på deras oförmåga att styra ett land !!
  Tur för dem,att vi svenskar som finns kvar är så hyggliga,annars hade Riksdagshuset stormats…

 8. På vilket sätt blir den åldrande befolkningen yngre av importerade, bidragsberoende, dagdrivande valboskap ?
  Pensionerna är redan till stor del finansierade, eftersom det är uppskjuten lön. Dessutom ska ju Göran Persson betala tillbaks 253 miljarder, som han har lovat.
  Pensionärernas del i underskottet är som en fis i universum jämfört med muhammed-importens avgrunds-djupa slukhål.

 9. Jag blev förbannad när jag läste artikeln också. Väldigt många jag känner har börjat ta ut sina pensioner så tidigt det går, medan det finns några pengar kvar. Det verkar som vi svenskar får äta smulorna som blir kvar efter att alla flyktingar och utlänningar kalasat färdigt vi smörgåsbordet.
  Jävla banditregeringar vi har haft.

 10. Ja pensionärerna idag, började arbeta i
  tidig( de flesta) ålder. 16- 18åldern .Det
  fanns ingen VAB eller Pappaledigt. Många
  av dem har (inte alla) idag en usel pension.
  Deras 45 åriga arbetsliv inte mkt värt.
  Konstigt, i ett land som bekymrar sig så
  mkt för andra länders befolkningar.
  Arma land.

 11. FY FAN FÖR DESSA
  FEMTEKOLONNARE !

  Hur kan ni rösta på dessa partier som spottar din gamla mor och far i ansiktet, och säger att de är skyldiga för att det mördas, skjuts, rånas, våldtas, knarkas, snor bidragspengar…o.s.v !

  FY FAN 🤬🤬🤬

Kommentera

%d bloggare gillar detta: