Frankrike slår till mot islamister, de ska deporteras…


ISLAM. Fransk polis genomför räder mot islamistiska extremister till följd av det makabra mordet på historieläraren Samuel Paty. Nu är det ”republikens fiender” som ska vara rädda, lyder budskapet från regeringen.

Marsch för yttrandefrihet by Creative Commons Photos For London & Brighton is licensed under CC BY 2.0

Personerna och organisationerna som är måltavlor för polisens räder misstänks ha våldsbejakande islamistiska åsikter eller kopplingar till extremism. Det rör sig bland annat om personer som polisen följt sedan tidigare då de spridit hatiska och extremistiska budskap i sociala medier.
Inrikesminister Gérald Darmanin säger att tillslagen genomförs för att ”republikens fiender” inte ska ges något andrum. Han beskriver det också som att en snara ska dras åt kring de organisationer som polisen nu inriktar sig på.

– Rädslan kommer nu att byta sida, sade president Emmanuel Macron vid ett regeringsmöte på söndagen.

– Islamister bör inte tillåtas sova ordentligt i vårt land.

Förberedelser pågår för att 231 utländska medborgare som bevakats av myndigheterna ska deporteras från Frankrike, uppger källor inom rättsväsendet för Reuters. Personerna misstänks ha extremistiska religiösa övertygelser och deportationerna uppges ha varit på gång redan innan mordet på Samuel Paty skedde. Det utreds också huruvida ett 50-tal muslimska föreningar i Frankrike bör upplösas efter anklagelser om att de förespråkat våld och hat.

Marine Le Pen, ledare för det oppositionella ytterhögerpartiet Nationell samling, skruvar upp den politiska retoriken ytterligare och kräver att regeringen inför krigslagar för att bemöta terrorhot. Hon kräver också att man deporterar samtliga personer som bevakas av myndigheterna för att de misstänks kunna utgöra ett hot.

Europe1…

– Pettersson säger att det är en liten början men med tanke på att Frankrike har sex gånger fler invånare än Sverige och svenska Säpo påstår att vi har c.a 3000 våldsbejakande islamister i landet så är 231 stycken nästan inget, men med tanke på att islamisterna i Sverige får bidrag så är det en bra början…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Frankrike slår till mot islamister, de ska deporteras…

 • Kattsand

  Så hade man inte gjort här, för här hade man haft en ”manifestation mot islamofobi” istället där man hyllar mångkulturen och ignorerat offret.

  Gilla

 • age

  Äntligen!

  Dags att vi börjar försvara
  Vårt Fosterland!

  Sekten tar sig nya friheter
  hela tiden!

  Gilla

 • Kretin

  Frankrike hade ju förr en trevlig liten koloni utanför Guyanas kust, De skulle kunna åter ta denna koloni i bruk för att förvara islamister ..

  Gilla

  • Jenny Ek (wadyr)

   Det var väl taskigt skrivit? De som bor där vill väl inte ha dit några islamister? Tänk om du bott där och helt plötsligt invaderas ditt land av islamister….. typ som om du vore svensk😂

   Gilla

   • Kretin

    Innevånare på Djävulsön ? De enda som fanns där förutom vaktstyrkan var straffångar på livsstid … I praktiken sgs omöjligt att fly däfifrån….

    Gilla

 • Weronica Selby

  Tank att islam behover skara huvudet av en larare for att dom djavla politikerna ska borja fatta

  Gilla

 • hllviken

  Om man läser kommentarerna under tweeten finner man en intressant koppling….

  Gilla

 • The proud swede

  Macron är falsk som vatten

  Gillad av 1 person

 • Cirkus Sverige.

  Je t’aime France 🇫🇷

  👍👍👍👍👍👍👍👍👍……….

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  KAN INTE FIRAS NOG !
  🎉🎈☀️🥳🍾👑

  Viva la France 🇫🇷

  Hoppas övriga världen sluter samman mot terroristerna ☀️☀️☀️☀️☀️

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: