Minns ni? 2009 sa Jimmie Åkesson: Muslimerna är vårt största utländska hot


INVANDRING. ”Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ‘svenskt’ eller ‘europeiskt’. Som Sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.” Jimmie Åkesson

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

Det var den 19 oktober 2009 som Aftonbladet publicerade en  debattartikel av Jimmie Åkesson om islam. Sverigedemokraterna hade inte kommit in i riksdagen och togs inte riktigt på allvar.

DEBATT. En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden. Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu.

Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

Islam skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att islam och den muslimska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Detta, tillsammans med nästan 1.400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.

Såhär långt tvingas man dock konstatera att islam har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat islam. Massinvandringen från muslimska länder tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den muslimska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker. Naturligtvis är en betydande andel av Europas muslimer inte bokstavstroende, även om de flesta studier som gjorts på området visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet.

Rotlösheten, som den mångkulturella samhällsordningen underblåst hos många andra och tredje generationens invandrare, har fått många att söka sig till islam som en identitetsskapande och samlande kraft och vi upplever nu en radikaliseringsprocess bland muslimska ungdomar i Europa.

I Sverige finns mig veterligen inga kända studier på området, men i en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska muslimerna att de skulle föredra sharialagar framför brittisk lag och lika många ansåg att den som konverterar från islam skall avrättas. I andra studier från bland annat Frankrike och Tyskland kan samma mönster urskiljas.

För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med islam skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande muslimska företrädare skulle framföra krav på införandet av sharialagar i Sverige, att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar, att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på Ramadan samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds på fler och fler skolor och så vidare.

Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.

Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna i oktober 2009.

***

 Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


32 responses to “Minns ni? 2009 sa Jimmie Åkesson: Muslimerna är vårt största utländska hot

 • oljeborr

  Försökte länka inslaget av Jimmie till Facebook. Gick inte, någon som vet??

  Gilla

 • Maja 2

  Glöm inte att Jimmie Åkesson har i alla fall försökt påverka. Vad resultatet sedan blir är inte i hans händer!
  Jimmie förtjänar en eloge !
  Tänk att sprattla i tentakel av en stor drös av huggormar ensam.

  Gillad av 3 personer

 • Maja 2

  Herregud. Hörde att Kristersson är gift med Reinfeldts syster, så nu förstår man mera hans agerande ,när storebror bevakar.

  Gillad av 1 person

  • Tanten

   Stämmer inte.

   Gilla

  • Pettersson

   Maja 2, det vore bra om du länkade eller på något sätt verifierade det du hört. Är det sant är det en världsnyhet.
   Men troligtvis är det en skröna, Fredrik Reinfeldt har ingen syster i varje fall inte officiellt.

   Gilla

   • Maja 2

    Det här berättade för mig en kvinna som har en egen bloggsida. Hon sade att hon hade hört det från en riksdagspolitiker, och jag trodde på henne.
    Pinsamt om det inte är sant.
    Ber om ursäkt. Hör av mig när jag får höra mera . I sanningens namn var jag chockad över nyheten.

    Väldigt ledsen över det här.

    Gilla

  • gamgubben

   Maja 2! Han är gift med Birgitta Ed, de har tre adopterade barn. Hon är ej syster till landsförädaren.

   Gilla

 • Stenbock

  Vad hjälper det att Abzurdistan,som kallar sig ”demokratiskt” när minoriteter om c:a 3-4 % med väljarna bakom sig,är de som bestämmer riktningen utför ?
  Före friseringen misstänker Stenbock,att SD hade minst en 5-del av rösterna.
  Att sitta i den Abzurdska riksdag-salen och ge goda förslag.är nu som att ropa i skogen !!

  Gilla

 • Argus

  Jag är inte helt säker på att Islam är största hotet, det är numera så många utländska hot så det kan vara svårt att rangordna. Svenska folket är också [utrotnings]hotat av EU, FN, den europeiska domstolen för mänskliga rättigheter samt diverse NGO:er. Det verkar vara få som vill oss väl.

  Det finns de som säger att det är kört. Jag säger att så länge det finns liv så finns det hopp. Vad kan vi då göra? Till att börja med måste vi få till en majoritet. Det finns en majoritet ibland det svenska folket som är emot massinvandring. De partier vi skulle rösta på leder i opinionen. Vi kanske måste börja engagera oss i dessa så att de inte kan smita undan.

  Långsiktigt bör vi skydda grundlagarna från det ständigt återkommande pillandet genom att varje förändring ska godkännas genom bindande folkomröstningar. Grundlagen ska sedan ha företräde över alla lagar och avtal inklusive eventuella fördrag som en regering kan drista sig till att skriva under.

  Sedan bör tvåkammarriksdagen återinföras för att förhindra att tillfälliga opinionssvängningar som virusdrabbade sälar i Kattegatt slår igenom. En författningsdomstol med folkligt utsedda ledamöter är det stort behov av. Fullt ämbetsmanna- och tjänstemannaansvar återinförs.

  Detta var bara början men det är 52 år att ta igen.

  Gillad av 2 personer

 • Wolfie

  Enligt rysshataren och russofoben krigsminister Hultqvist, så är Ryssland det största hotet. Jag vet nu inte om att ryssar spränger, mördar, våldtar, lever på soc. genomför skjutningar m.m. i Sverige…men den här Hultqvist och alla andra rysshatare i Sverige är ju ena konstiga jävlar….

  Gillad av 3 personer

 • centurion

  Fast det sa han ju inte….”Islam är det största hotet”, var budskapet. Det är faktiskt en liten, men betydelsefull skillnad.

  Gillad av 1 person

 • Majbjörn

  Ändra rubriken.

  Gillad av 1 person

 • Musse Motvals

  Vilseled inte, tack! Åkesson har aldrig skrivit ”Muslimerna är vårt största utländska hot”.

  Gillad av 1 person

   • Musse Motvals

    Jag har läst den många gånger. Vad är oklart? Åkesson har inte skrivit så i sin text. Ej heller har han sagt det. Det är Aftonbladets rubriksättning.

    Gillad av 1 person

   • Pettersson

    Läs en gång till. Både min och Aftonbladets, där står ”Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år”

    Gilla

   • Musse Motvals

    Det enda jag ser är att du väljer att gå på Aftonbladets medvetna rubriksättning. Rubriktexten återfinns inte i Åkessons text. Han har också bekräftat detta själv.
    Läser man hela hans artikel framkommer ett flertal saker som tillsammans utgör det hotfulla. Det handlar om islams utbredning, d.v.s. islamiseringen i kombination med ”den mångkulturella samhällselitens” förnekelse av svensk kultur och värderingar. Det är detta som är hotet.

    Gillad av 1 person

   • Pettersson

    Jag säger som Stenmark, man kan inte förklara för en som inte begriper, man skulle kunna tro att du bara jävlas för du borde kunna läsa innantill.
    Nåväl, jag är tålmodig, även med svagbegåvade och har lagt upp en skärmdump med texten längts ned i inlägget. Där ser du att Aftonbladets rubrik stämmer.

    Gilla

   • gamgubben

    Pettersson! Stubborn as a swede.
    Han Åkesson varnar för Islam vilket är religionen, den som praktiserar och tror är en muslim.
    Han sa inte muslimerna är det….

    Gilla

   • Pettersson

    Det finns sekulära muslimer, jag känner ett par som jag druckit grogg med. De arbetar hårt, för att inte säga mycket hårt. Deras barn är duktiga och välutbildade…

    …och Åkesson skrev muslimer…

    Gilla

   • Musse Motvals

    Avprenumererar denna webbplats. Fullständigt oacceptabelt att bli kallad ”svagbegåvad” av ägaren.

    Gilla

   • Pettersson

    Så kan det gå när man inte klarar att tänka och läsa innantill.

    Men du hade inte varit på bloggen så länge under det namnet så du blir nog inte saknad.

    Gilla

 • Maja 2

  Att aldrig glömma. Det måste skrivas i historieböcker.

  Gilla

  • Andersson

   SD kommer inte att skriva några historieböcker. Om Jimmie över huvud taget nämns så blir det inga vackra ord.

   Gilla

 • Per Molin

  Det var då det, nu är Jimmie mer lika de andra politikerna.
  Sverige är förlorat, det är bara att inse.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: