Minns ni? 2009 sa Jimmie Åkesson: Muslimerna är vårt största utländska hot

INVANDRING. ”Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ‘svenskt’ eller ‘europeiskt’. Som Sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.” Jimmie Åkesson

Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

Det var den 19 oktober 2009 som Aftonbladet publicerade en  debattartikel av Jimmie Åkesson om islam. Sverigedemokraterna hade inte kommit in i riksdagen och togs inte riktigt på allvar.

DEBATT. En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden. Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu.

Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.

Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

Islam skiljer sig dock från kristendom på flera avgörande punkter, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och synen på vålds­användning. Islam har ingen motsvarighet till Nya testamentet och inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att islam och den muslimska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Detta, tillsammans med nästan 1.400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning.

Såhär långt tvingas man dock konstatera att islam har påverkat det svenska samhället i betydligt högre utsträckning än det svenska samhället har påverkat islam. Massinvandringen från muslimska länder tillsammans med de relativt höga födelsetalen inom den muslimska befolkningsgruppen talar för att denna utveckling kommer att fortsätta om inte en politisk kursändring sker. Naturligtvis är en betydande andel av Europas muslimer inte bokstavstroende, även om de flesta studier som gjorts på området visar att fundamentalisterna är en stor och växande minoritet.

Rotlösheten, som den mångkulturella samhällsordningen underblåst hos många andra och tredje generationens invandrare, har fått många att söka sig till islam som en identitetsskapande och samlande kraft och vi upplever nu en radikaliseringsprocess bland muslimska ungdomar i Europa.

I Sverige finns mig veterligen inga kända studier på området, men i en brittisk undersökning från 2007 uppgav 37 procent av de unga, brittiska muslimerna att de skulle föredra sharialagar framför brittisk lag och lika många ansåg att den som konverterar från islam skall avrättas. I andra studier från bland annat Frankrike och Tyskland kan samma mönster urskiljas.

För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med islam skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande muslimska företrädare skulle framföra krav på införandet av sharialagar i Sverige, att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar, att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på Ramadan samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds på fler och fler skolor och så vidare.

Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”.

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år.

Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna i oktober 2009.

***

 Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 thoughts on “Minns ni? 2009 sa Jimmie Åkesson: Muslimerna är vårt största utländska hot

 1. Glöm inte att Jimmie Åkesson har i alla fall försökt påverka. Vad resultatet sedan blir är inte i hans händer!
  Jimmie förtjänar en eloge !
  Tänk att sprattla i tentakel av en stor drös av huggormar ensam.

 2. Herregud. Hörde att Kristersson är gift med Reinfeldts syster, så nu förstår man mera hans agerande ,när storebror bevakar.

  • Maja 2, det vore bra om du länkade eller på något sätt verifierade det du hört. Är det sant är det en världsnyhet.
   Men troligtvis är det en skröna, Fredrik Reinfeldt har ingen syster i varje fall inte officiellt.

   • Det här berättade för mig en kvinna som har en egen bloggsida. Hon sade att hon hade hört det från en riksdagspolitiker, och jag trodde på henne.
    Pinsamt om det inte är sant.
    Ber om ursäkt. Hör av mig när jag får höra mera . I sanningens namn var jag chockad över nyheten.

    Väldigt ledsen över det här.

 3. Vad hjälper det att Abzurdistan,som kallar sig ”demokratiskt” när minoriteter om c:a 3-4 % med väljarna bakom sig,är de som bestämmer riktningen utför ?
  Före friseringen misstänker Stenbock,att SD hade minst en 5-del av rösterna.
  Att sitta i den Abzurdska riksdag-salen och ge goda förslag.är nu som att ropa i skogen !!

 4. Jag är inte helt säker på att Islam är största hotet, det är numera så många utländska hot så det kan vara svårt att rangordna. Svenska folket är också [utrotnings]hotat av EU, FN, den europeiska domstolen för mänskliga rättigheter samt diverse NGO:er. Det verkar vara få som vill oss väl.

  Det finns de som säger att det är kört. Jag säger att så länge det finns liv så finns det hopp. Vad kan vi då göra? Till att börja med måste vi få till en majoritet. Det finns en majoritet ibland det svenska folket som är emot massinvandring. De partier vi skulle rösta på leder i opinionen. Vi kanske måste börja engagera oss i dessa så att de inte kan smita undan.

  Långsiktigt bör vi skydda grundlagarna från det ständigt återkommande pillandet genom att varje förändring ska godkännas genom bindande folkomröstningar. Grundlagen ska sedan ha företräde över alla lagar och avtal inklusive eventuella fördrag som en regering kan drista sig till att skriva under.

  Sedan bör tvåkammarriksdagen återinföras för att förhindra att tillfälliga opinionssvängningar som virusdrabbade sälar i Kattegatt slår igenom. En författningsdomstol med folkligt utsedda ledamöter är det stort behov av. Fullt ämbetsmanna- och tjänstemannaansvar återinförs.

  Detta var bara början men det är 52 år att ta igen.

 5. Enligt rysshataren och russofoben krigsminister Hultqvist, så är Ryssland det största hotet. Jag vet nu inte om att ryssar spränger, mördar, våldtar, lever på soc. genomför skjutningar m.m. i Sverige…men den här Hultqvist och alla andra rysshatare i Sverige är ju ena konstiga jävlar….

 6. Fast det sa han ju inte….”Islam är det största hotet”, var budskapet. Det är faktiskt en liten, men betydelsefull skillnad.

   • Jag har läst den många gånger. Vad är oklart? Åkesson har inte skrivit så i sin text. Ej heller har han sagt det. Det är Aftonbladets rubriksättning.

   • Läs en gång till. Både min och Aftonbladets, där står ”Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år”

   • Det enda jag ser är att du väljer att gå på Aftonbladets medvetna rubriksättning. Rubriktexten återfinns inte i Åkessons text. Han har också bekräftat detta själv.
    Läser man hela hans artikel framkommer ett flertal saker som tillsammans utgör det hotfulla. Det handlar om islams utbredning, d.v.s. islamiseringen i kombination med ”den mångkulturella samhällselitens” förnekelse av svensk kultur och värderingar. Det är detta som är hotet.

   • Pettersson! Stubborn as a swede.
    Han Åkesson varnar för Islam vilket är religionen, den som praktiserar och tror är en muslim.
    Han sa inte muslimerna är det….

   • Det finns sekulära muslimer, jag känner ett par som jag druckit grogg med. De arbetar hårt, för att inte säga mycket hårt. Deras barn är duktiga och välutbildade…

    …och Åkesson skrev muslimer…

   • Så kan det gå när man inte klarar att tänka och läsa innantill.

    Men du hade inte varit på bloggen så länge under det namnet så du blir nog inte saknad.

  • SD kommer inte att skriva några historieböcker. Om Jimmie över huvud taget nämns så blir det inga vackra ord.

 7. Det var då det, nu är Jimmie mer lika de andra politikerna.
  Sverige är förlorat, det är bara att inse.

Kommentera