Chockbeskedet från SL: Busslinjen skrotas

KOLLEKTIVTRAFIK & MEDIA. Det råder ett chocktillstånd hos de skattefinansierade medarbetarna på Sveriges Radio. Linje 76 försvinner från Södermalm när Guldbron invigs om knappt två veckor, enligt ett beslut från SL och bussbolaget Keolis som kör trafiken i innerstan, rapporterar Sveriges Radio.

Linje 76 har körts dagligen, sju dagar i veckan enligt tidtabell: 05:31 – 22:33 och för er som inte inser vidden av katastrofen kan jag berätta att 76:an går från Södermalm till Radiohuset. Orsaken är att det inte finns tillräckligt med hållplatslägen vid Slussen från den 26:e oktober då den nya bron invigs.

Det innebär att Sveriges Radios personal blir tvungna att ta en annan linje och i värsta fall gå flera hundra meter.

– Pettersson som måste ta dieselbilen flera mil och spana i timmar för att ha chansen att se en buss som går i kollektivtrafik är också djupt chockad, hur ska Söders journalister överleva detta. Hoppas de överväger att strejka…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 thoughts on “Chockbeskedet från SL: Busslinjen skrotas

 1. Det var väl bra. Då kanske dom måste gå upp lite tidigare för att hinna med att byta buss. Då har dom ju chans att se mer av morgon och kvällslivet som dom har missat så länge när dom åkt direkt t/r från hemmet till jobbet. Dom kanske också kan se den fina mångkulturen som finns på flera ställen i stan och som dom älskar. Det kanske kan bli ett och annat reportage också om vad som kan hända vid ett möte med någon som förklarar för dom vad mångkultur innebär i praktiken för många.

 2. De får försöka ta de alternativa vägarna ( de som ännu ej är byggda ) som radio Stockholm uppmanar bilister att ta när problem uppstår i trafiken . Vilket det gör för jämnan i staden . Vilket min särbo boendes uti Överenhörna brukar kommentera ironiskt . Bor själv på behörigt avstånd , Värmland . Mvh Sjöström

 3. Aj då nu ligger de illa till, en femhundra meter lång promenad med risk för att exponera verkligheten. Detta kan kan bli en smärtsam upplevelse för de drabbade. 😄

 4. Snacka om att vara bortskämda snorungar! Där jag bor går det ett par tre bussar/dygn. Spelar ingen roll i nuläget för jag åker aldrig buss, men det var annat när barnen bodde hemma. Måste ha bil för alla inköp mm till gården bl a. Ändå är det nära till en större väg. Detta bekräftar att SR o SVT bör läggas ned! De begär att vanligt folk ska gå och/ eller åka lådcykel, -lev som ni lär! Snorvalpar!

 5. Fick de här journalisterna inte snokat upp denna nyhet?
  missa de denna nyhet?
  Såg de inte detta komma??
  utgår det nu gratis Taxi för de anställda?

 6. SR:s medarbetare kan behöva lite motion. Jag ser fram emot att höra en andfådd flåsande nyhetsuppläsare i radion….

 7. Är dom tvungna att gå flera 100 m Stackars dom hoppas dom orkar med dessa fruktansvärda strapatserna,

Kommentera