Bättre bostadssituation ger mindre kriminalitet

BROTTSLIGHET. Liberalernas partiledning, med Nyamko Sabuni i ledningen betonar att bättre bostadssituation med minskad trångboddhet och bättre skolor är avgörande för att vända utvecklingen i utsatta områden, inklusive att få bukt med kriminaliteten, skriver Sveriges Radio.

Bild från Pixabay

– Pettersson säger att hängde det på bostäder och skolor att man skulle bli en hederlig och skötsam medborgare skulle stora delar av svenska folket för en eller att par generationer sedan ha blivit kriminella men det blev de inte Nyamko Sabuni!

De flesta av våra svenska släktingar i tidigare generationer slet, knogade och gjorde allt för att inte ligga samhället till last samt hålla sig hela och ren samt leva ett hederligt liv och framförallt att barnen skulle få ett bättre liv än de själva haft, i generation efter generation…

De bodde trångt, hade utedass, saknade ofta rinnande vatten och skolan var 7-årig. Trots detta blev de goda medborgare och inte motborgare.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Bättre bostadssituation ger mindre kriminalitet

 1. Hade det inte varit bra att innan man började fylla Sverige med s.k flyktingar tittat på hur det såg ut med bostäder och arbete för att försörja dom som kom. Nu körde man bara igång utan någon analys, tänkte bara att det löser sig. Våra egna medborgare får väl tränga ihop sig och dra in på sina utgifter. För välfärden ni byggde upp har vi politiker lovat bort till andra.

 2. Löfvén är övertygad om att bara ligisterna ser mor och far gå till jobbet på morgonen kommer de att lägga ner den kriminella verksamheten. Fan och Löfvén är väl de enda som kan tro på en sådan lösning

 3. Vilhelm Moberg läste jag. Nu inser jag att han såg det komma det. Något det socialdemokratiska partiets ledare inte vill se. Kan det bero på att han inte läst historia och inget lärt av historien.

 4. Det är inte fel på skolorna, det är eleverna som är fel.
  Det är inte lärarna som är dåliga, det är eleverna som är fel.
  Det är inte bostäderna som är dåliga, det är de boende som är fel.

  Svenska skolan, lärarna och våra bostäder har aldrig varit bättre än vad dom är nu, ändå skyller politikerna alltid på det…

 5. Växte själv upp i en liten etta. Vi var visserligen bara fyra stycken.
  Grova brott, såsom mord och rån hände bara i enstaka fall, kanske en gång i halvåret. Kriminella gäng fanns inte och läsa om ens.

 6. Hur många mins lägenheten som soc hyrde i centrala Malmö. Placerade kriminella där och passade upp dem. De blev en langningscentral men som bekostades av svenska skattebetalare via Malmö Soc fantasi idéer.

 7. ”Bättre bostadssituation ger mindre kriminalitet”
  Möjligt att det ger ett bekvämare liv som gynnar mer kriminalitet !

 8. Minskad trångboddhet tycker jag låter bra. I stora delar av Asien och Afrika har det uppstått lediga bostäder. Detta tillsammans med passande språk och kultur gör det till en win-win-win-situation.

 9. Större lgh, ja och vem betalar.
  Smittan, ja då får utlänningarna sluta umgås på caféer och liknande.
  Jag tror på mer tvång när det gäller smittan, nattklubbar osv. Oxså att ha vakter vid affärer så att inte så många släpps in samtidigt.
  Vi kan inte riskera att sjukvården skall gå på knä igen.

  • Behöver inte gå på knä med rätt medicinering.
   Kortison har visat sig vara väldigt effektivt istället för respirator och morfin som försvårar andningen istället för att häva inflammationen i lungorna med just kortison.

 10. Omvänd bevisning.
  Ett hederligt liv leder till större bostad.
  .
  Med statistik går det att bevisa vad som helst.
  Det är mindre risk att du blir kriminell om du kör Volvo.
  Det är mindre risk att du blir kriminell om du äger en segelbåt.
  Det är mindre risk att barn blir kriminella om de har häst eller offroad mc.
  Det är större risk att barn blir kriminella om deras namn stavas med Z, som i Tomaz

  • Tja kanske…
   Därför byket (S-MP-C-L) med alla medel vill förhindra en ny folkräkning !
   Då skulle ju verkligheten kommit i dagern !

 11. Trodde det fanns lite mer innanför pannbenet, men som vanligt är politikerna väldigt verklighetsfrånvarande.😜

 12. För en massa år sen, när gubben var ung, bodde vi hela familjen på sex personer i en liten 2:a. Morsan o farsan i vardagsrummet och barnen i det lilla sovrummet. Och detta tillstånd var på inget sätt unikt. De flesta som jag kände hade det precis likadant. Vi blev inga banditer och de som bodde likadant blev det inte heller, vad jag vet. Social-kärringarna borde sluta med att stigmatisera och i stället ställa krav på de bortskämda skäggbarnen. För det handlar inte om hur man bor, utan vad man är uppfostrad till och vad som befinner sig mellan öronen. Problemen måste helt enkelt elimineras om det ska bli något vettigt kvar att satsa på.

 13. Jaha, så i byar i Afrika får det bor många och i små hyddor, är då alla i hyddorna där då kriminella !?

  Damen bör nog tänka lite bättre innan hon öppnar munnen.

  Men hon vill väl att alla invandrare ska ta våra hus och lägenheter, medans vi själva ska bli uteliggare.

Kommentera