Riksdagsmajoritet vill ha norska poliser i Sverige

POLISEN. Kristdemokraterna vill att Sverige anställer norska poliser för att öka antalet polisanställda. Ett förslag som en riksdagsmajoritet är positiv till, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Norsk polis Bild fån Udanning.no

Moderaterna, Sverigedemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna öppnar för att anställa från Norge, som har ett polisöverskott. M:s rättspolitiske talesperson Johan Forssell säger att att man måste ”våga vända på alla stenar” för att lösa polisbristen.

Socialdemokraterna vill hellre lägga fokus på att få fler svenska ungdomar att söka sig till polisen. Enligt partiet finns svårigheter med olika lagstiftning mellan länderna och kravet på svenskt medborgarskap för att bli polis.

-Pettersson noterar att socialdemokraterna är emot, med tanke på att de haft drygt sex år på sig att lösa polisens problem så är det synd att de ska ha mer tid…

Norska poliser blir nog bra, men helst ska vi minska antalet kriminella. Ett problem är att norska poliser är vana att tjäna mycket bättre än de svenska kollegorna beroende på att Sverige valt att lägga pengar på annat…

Sedan måste en svensk polis vara svensk medborgare och jag tvivlar på att de norska vill bli svenskar…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Riksdagsmajoritet vill ha norska poliser i Sverige

  1. Bra, första steget att våra grannländer övertar förvaltningen av den fallna staten Sverige.

  2. Norska poliser vill nog inte bli vänsterindoktrinerade i den svenska åsiktsförföljarpolisen och stå på knä.

  3. Jag tror inte man kan locka norska poliser att jobba i Sverige. Varför vilja jobba här med skitlön och en arbetsgivare som anser att man ska finna sig i att bli spottad på?

  4. Vi måste sätta in militär det har tyvärr gått så långt om vi skall klara detta och vid straff skall utvisning ske där det är möjligt Åklagare får inte ”glömma” yrka på utvisning det är tjänstefel

  5. Helt rätt. Svenska läkare arbetar i Norge med en hög lön. Låt norska poliser få en lön som motsvarar det i deras land. Värt ett försök.
    Lövén behöver inte tillsätta en kommitté för det här är så solklart enda bra alternativ för att rädda landet.

  6. Det är bra Norska Polisen är betydligt tuffare än Svenska poliserna som kommet med kaffe o bullar………

Kommentera