Stäng

Gör först din plikt, kräv sedan din rätt…

INVANDRING. Jonathan Bessou är en moderat ekonomstudent som gillar liberalism och att twittra.

-Pettersson tycker att Bessous ord bara delvis är riktiga men man borde inte få bli svensk medborgare utan att behärska svenska språket. Dessutom borde man inte få tillgång till några skattefinansierade välfärdssystem utan att var svensk medborgare…

Välfärdssystemen är en försäkring och försäkringar måste man betala innan något händer. Att komma hit utan att bidra, men kräva borde inte kunna gå.

Förr hette det gör först din plikt, kräv sedan din rätt. Är det bortglömt?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Gör först din plikt, kräv sedan din rätt…

 1. På Almedalsveckan 2014 stod Stefan Löfven med socialdemokraterna slogan på talarstolen:
  ”Gör först din plikt, kräv sedan din rätt.”
  Är det bortglömt?

 2. För att bli medborgare i aktuellt land så ska man kunna språkets grunder och helst mer! Hur ska man annars kunna ta till sig landets seder och bruk??!!

 3. Bidrag endast till svenska medborgare som har eller har haft jobb här. För att bli medborgare ska man självklart prata svenska och anpassa sig till vårt samhälle. Då flyttar många frivilligt tror jag..

 4. Enda tillfället du ska ha rätt till skattebetald tolk är om staten griper eller åtalar dig för ett brott. Det är något som alla demokratiska länder har och något du bör komma ihåg om du till exempel blir gripen för brott i t.ex. USA.
  Allt annat är lyx på skattebetalarnas bekostnad. Vi står för SFI, det räcker.

 5. När gubben var ung, var det en stor Skam att leva på bidrag, så det förekom inte i någon större omfattning.
  Nu för tiden är det, av någon anledning, annorlunda. Man räknas som en stor idiot om man inte utnyttjar systemet till bristningsgränsen. Du måste absolut ta vara på dina rättigheter. Skyldigheter, däremot, är det nog ingen som vet innebörden av längre.
  Allemansrätten, t.ex. förstår nog ingen innebörden av längre. Begreppet ”Rätten” har ingenting med Rättigheter att göra. Lagen består mest av Skyldigheter, Krav och Juridik. Rätten syftar snarare på den Rättegång som blir följden om Allemansrätten missbrukas.

 6. Man borde överhuvudtaget få en skattebetald tolk om man bor i landet.
  Denna rätt borde gälla endast folk som t.ex. på grund av sjukdom eller motsvarande, inte kan göra sig försodd.
  Och i mycket speciella fall, t.ex. svåia sjukdomar hos läkare eller i vissa fall i rätten.
  Man bör vara skyldig att lära sig det språk man använder i landet man kommer till.
  Alla kan lära sig ett främmande språk om man bara vill.

 7. Nej förstås. Alla friska arbetsföra vuxna ska själva bekosta sina egna nöjen och behov. Vill de eller har behov av tolk ska de givetvis betala för det. Alla har sina egna modersmål och bor ofta i de land, som passar modersmålet. Arbetsföra friska ska även betala rimlig skatt för den gemensamma välfärden. Vissa har nog gått vilse i människorättens enkla tanke. I Sverige har man lätt för att omvandla det till: ”kräv din rätt, låt andra göra din plikt”.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: