Är dom kloka så är det måttligt


När den algeriska polisen sökte igenom hemmet, hos den 52-årige Yacine Mebarki, hittade de bland hans böcker en kopia av Koranen. Det var ett gammalt exemplar, säger han, som han ärvt efter sin farfar. Vid närmare granskning upptäckte polisen att en av sidorna saknades – och anklagade honom för att ha vanhelga den heliga boken.

Vid rättegången åtta dagar senare befanns han skyldig till att ha uppmuntrat till ateism och att ha förolämpat islam.  Han dömdes till tio års fängelse, med böter på 10 miljoner dinarer (78 000 $).

LÄNK

 


7 responses to “Är dom kloka så är det måttligt

 • ruben

  Ja när politiska system/ideologier blir viktigare att försvara än att försvara de skötsamma människorna systemen påstås vara till för, är meningen förlorad. Det visar att totalitära system är ofta orättvisa och grymma. Därför är demokrati hållbarast hittills, för den ska först och främst försvara mänskliga värden. En hållbar demokrati måste vara beredd att värna om sina egna medborgare och Sverige har glidit undan det ansvaret för länge nu.

  Gilla

 • Kungen

  Han var nog hjärnkirurg eller raketforskare….

  Gilla

 • age

  Sverige är på väg dit!

  Gilla

 • Pålsjö

  Tidskriften Forskning & Framsteg skriver om: ”Åsikter i den muslimska världen”, där det framgår vilka som vill att sharialagar blir officiell lag och det vill 99% av befolkningen i Afghanistan, 91% av befolkningen i Irak och 89% av befolkningen i Palestinska områden. Hela 39 procent av afghanerna och 40 procent av palestinierna tycker dessutom att självmordsbombningar kan vara legitima! Skrämmande, – minst sagt! https://fof.se/tidning/2013/7/artikel/asikter-i-den-muslimska-varlden

  Gilla

 • Andersson

  Nästa fredag 13.00

  Koransparkning div I damer:
  Rosengård – Brommapojkarna

  Obs fredagsbönen utgår.
  Obs begränsat antal åskådare. Kvinnor välkomna i mån av plats.

  Gilla

 • HB

  Skulle verkligen dessa jurister och domare få svensk mentalitet av att åka tunnelbana i Sthlm?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: