En halv miljon kronor till familjer som återvänder till sitt hemland

ÅTERVANDRING. Det norska Fremskrittspartiets hjärtefrågor är minskning av politikers och byråkraters makt, FrP ärockså tydliga invandringsfrågan. FrP ifrågasätter om det är klokt att utsätta landet för de påfrestningar som de anser att invandring till Norge föranleder; som samhällsmotsättningar, hög brottslighet och integrationssvårigheter, dels om man på etiska grunder kan kombinera dagens invandringssystem med ett välfärdssystem som bygger på försäkringsprincipen, det vill säga om det är rätt att betala ut socialförsäkringar även till den som inte betalat några premier.

Partiets grundsyn är att man i princip borde ha så fri invandring som möjligt, men att detta är omöjligt så länge socialstaten bibehålls. De påstår själva att deras invandringspolitik är baserad på realpolitik snarare än ideologi.

Nu vill Frp att asylsökande bosatta i Norge ska erbjudas upp till en halv miljon kronor för att återvända hem och bygga upp sitt land. Partiet är inspirerat av Danmark, där emigrationen av flyktingar nu är större än invandringen, rapporterar HRS.

FrP under ledning av Sylvi Listhaug och Jon Helgheim läcker ständigt ut nya åtgärder som kommer att presenteras vid det nationella mötet i helgen. Igår skedde kriminalisering av arrangerade äktenskap och flera restriktioner inom familjeinvandring. Idag är det en morot för dem som har ansökt om asyl i Norge och fått bosättning, permanent eller tillfälligt. De som utgör en familj får 400 000 – 500 000 kronor för att återvända till sitt hemland, så att de kan bidra till att bygga upp hemlandet.

Förslaget är inspirerat av Danmark, som kunde registrera ”läckra figurer” tidigare i år, som invandringsminister Mattias Tesfaye uppgav.

För första gången sedan 2011 har fler personer med flyktingbakgrund lämnat Danmark än flyktingar som har kommit in i landet. Enligt en analys från ministeriet för invandring och integrationsfrågor (danska UDI) översteg antalet utvandrade flyktingar antalet invandrare med cirka 730 personer under 2019.

– Pettersson säger att större återvandring än invandring vore något för Stefan Löfven att ta tag i. Sverigedemokraterna har med mycket begränsad framgång drivit frågan till och från sedan de kom i riksdagen men inte lyckats få gehör.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “En halv miljon kronor till familjer som återvänder till sitt hemland

 1. Det är säkert en bra ide som lönar sig om det blir volym på återvandringen. Något för vårt blivande återvandringsverk. 👍👍

 2. Det fungerar om man samtidigt stänger ingångsdörren. Om inte blir det en ökning av alla som fått höra att ”jag fick en halv miljon för att jag lämnade landet.”
  Det skulle aldrig fungera i Sverige eftersom vi släpper in allt för slapphänt.

 3. Ni är slavar åt islam nu inget ni korkade svenskar kan göra

  Ni är bäst på få den i baken ta emot o ta emot o igen samma visa

  Ni är fegare än djungeln o öknen det är illa för dom är fett fega

  Kul o titta på som åskådare när ni förlorat landet till araberna

  Hur kan man släppa in dom haha

  Sjukt

  Oss vågar dom ej störa utlänningar för dom vet att vi då gör ett o annat med dom

  Men ni gör dom vad dom vill med

  Ni borde skämmas för hur ni är o er feghet

   • Det är han själv som rensar ”browsern” och sen ger sig själv en tumme upp för var gång han gjort en förnyad rensning.

   • Sen är det med all säkerhet ingen mohammedan som skrivit inlägget utan det är ett provocerande vänstertroll.

 4. Vilken princip?

  Jag trodde det var antalet som räknades. Färre är bättre och helst fler som lämnar än de som kommer och jag antar att det inte går att utnyttja i onödan.

  • Sjalvklart ar farre battre,jag menade att ”dom” ivandrarna vet att dom kan komma och ga

 5. En halv million norska kronor det ar ju for fan inte klokt. Hur manga ganger kan dom komma och ga????????

Kommentera