Stäng

SVT-journalist sa sanningen om ”Hassan”

MEDIA. Under partiledardebatten i SVT:s Agenda användes namnet Hassan i ett inslag som illustrerade kriminalitet. “Hassan” beskrevs i inslaget som en ung kille som börjat hänga med äldre kriminella och sälja narkotika.

Namnvalet fick hård kritik på sociala medier där flera ansåg att SVT använt en stereotyp. Efter söndagens sändning har SVT-medarbetaren Christian Catomeris valt att lämna Agenda-redaktionen, rapporterar Dagens Nyheter.

– Pettersson undrar vad det är för fel på att använda ett namn som passar till verkligheten. Det är Hassan, Ali, Mohamed, Ahmed som de brukar heta…

Här finns exempel på vad pensionsräddarna heter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “SVT-journalist sa sanningen om ”Hassan”

 1. Som tvångsbetalande tittare så är jag ointresserad av de interna stridigheterna på redaktionen. Den som inte klarar att förmedla fakta och är mest intresserad av sin egen image ska bort från rutan.

  Nu var det länge sedan jag hörde Catomeris. En period så var det nästan dagligen från Bryssel. Då blev jag inte övertygad om jag kunde lita på hans fakta och bedömningar. Nu har han rasat ner till samma nivå som egoisten Carina Bergfeldt som utlandskorre.

 2. Hur ska pk-folket ha det?!
  – Vi ska ju vara inkluderande! Alla måste ju känna sig representerade! Annars är det ju diskriminering om inte Hassan, Ali och Mohamed får vara med!

  (

 3. Eftersom Christian Catomeris har svårt att förstå att namnet Hassan är högst relevant i sammanhanget, skall han inte jobba på SVT överhuvudtaget. Han vill medvetet förvanska sanningen. Det finns redan alltför många av hans sort på detta skattefinansierade propagandainstitut.

 4. Pkidioterna är absolut inte riktigt kloka. Om man nu hade kallat honom Bengt istället hade de varit nöjda då?
  SVT ville genom att använda en trettonåring som inte har avancerat så långt i brottsbanan leda in debatten på socioekonomiska faktorer och att det är samhällets fel som inte tar hand om barnen och föräldrarna tillräckligt bra.
  Debatten borde handlat om vad gör man med de som är äldre och mycket aktiva brottslingar när fängelserna är fulla och alldeles för milda straff utmätes.
  Vad gör man med den icke dödlig kriminaliteten såsom rån, knivskärningar, våldtäkter, inbrott, stölder m. m.
  I dag så rånades och knivskars en medelålders man mitt på dan och rånades i centrala Hässleholm.

 5. – Vi hade förstås kunnat välja att kalla exemplet för ”Lisa” eller ”Kajsa” men det hade inte varit sant och relevant eftersom de flesta undersökningar visar att kriminella ungdomsgäng domineras av just unga män med invandrarbakgrund, säger redaktören som var ansvarig för programmet på SVT. Håller med!

 6. Christian Catomeris är tydligen en oerhört känslig kille.

  Skulle vara kul att höra vad hans eget namnförslag var istället.

 7. Ja, det var ju faktiskt väldigt dumt att ge sig på just Hassan. Det borde ju varit bra mycket mer relevant att begagna sig av : ” Ali, Muhammed, Achmed, Mustafa…och Hassan”, för att bättre beskriva gängen och klanerna.

 8. Folk är förbanne mig inte kloka. Finns det någonting någon skriver utan att det kan anses hänga ut invandrare.
  Sociala medier är inte ett dugg sociala skriv då heller rabiata medier.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: