Rektor Hamid skrev hatiskt om judar

Hamid Khan Zafar, född 1982 i Afghanistan, är utbildningsledare. Zafar kom som barn tillsammans med sina föräldrar som flyktingar till Göteborg.

Hamid Zafir Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Zafar har lärarutbildning och har arbetat som gymnasielärare. 2013 var han utredare och handläggare vid Statens skolinspektion. Han blev sedan rektor för högstadiet vid skolor i socialt utsatta områden i Göteborg, först i Gårdsten och från 2015 på Sjumilaskolan i Biskopsgården, där han själv hade varit elev. Skolans brister var då så stora att Skolinspektionen ville kräva ett vite på 1,4 miljoner kronor om problemen inte löstes.

Tillsammans med rektorskolleger, lärare och andra anställda lyckades Zafar vända utvecklingen så att skolan kunde bli en tryggare arbetsplats och fler elever uppnå fastställda utbildningsmål. Denna insats gav honom utmärkelsen Årets svensk 2018.

Hamid Zafar har mellan 2011 och 2015 skrivit nedsättande saker om judar och homosexuella under pseudonym på nätet, rapporterar Dagens Nyheter.

Under pseudonymen ”Mikael Hakim” har han bland annat kallat Human Rights Watch-chefen Kenneth Roth för ”Mr Rothschild”, vilket judehatare använder som en symbol för en påstådd global judisk sammansvärjning.

Zafar, känd som Rektor Hamid, är en ledande röst i den svenska skoldebatten. 2018 utsågs han till Årets svensk av tidningen Fokus och sedan förra året är han oberoende expert i M:s integrationskommission.

Till DN säger han att inläggen skrevs under en period då han var ”ung och sökande” och befann sig i vänsterkretsar. – Den som är fri från synd är välkommen att kasta den första stenen.

-Pettersson säger att 2011-2015 var inte Hamid speciellt ung, mellan 28 och 32 år under tiden, dessutom var han då utredare och handläggare vid Statens skolinspektion samt rektor i utsatta skolor.

– Jag är intresserad över hur Dagens Nyheter hittar uppgifter om anonyma personer på nätet, har de hjälp av vänsterextrema Expo och kriminella Researchgruppen? Eller har DN tillgång till Expressens olagliga åsiktsregister?

Anonyma kommentarer är ofta, inte alltid, ett otyg. På Petterssons är alla olämpliga och olagliga kommentarer anonyma, det är fegt att inte kunna stå för sina åsikter. Visst man ska få vara anonym om man av någon anledning vill, men att använda anonymiteten för att vräka ur sig en massa skit är dåligt och fegt.

Om Hamid Zafir, även kallad rektor Hamid, på bloggen…

Hamid ska medverka i SVT:s ”På Spåret” i höst, programmen är redan inspelade och naturligtvis väntar vi på anmälan från Näthatsgranskaren och följande åtal…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

37 thoughts on “Rektor Hamid skrev hatiskt om judar

 1. ”’Det är sådana som vi jagar i ’Trolljägarna'”
  ”Frida Boisen förkrossad om Hamid Zafars hatiska kommentarer”

  Skitsnack. Det är precis tvärtom. Det är sådana ni inte jagar.

 2. Född -82!
  Det måste ha blivit fel i min födelsedata om han är född -82.

  ”Hans twitterkonto är numera avslutad/ avstängd? Judar var ofta hans mål.

  När Göran Persson initiativ gällande holocaust ledde till att skolelever fick gratis bok gällande judar , kommenterade Hamid med ; Sionisten Persson slickar Israel”. och kör skolungdomar till en masspsykos.

  Årets svensk !

 3. Var är medias krav på att han ska uteslutas ur Moderaterna? Det är ju standardförfarande när det gäller någon från SD. Då räcker det att ha råkat släppa en fjärt i ett invandrardominerat område!

 4. Nu blev jag väldigt besviken, en av de få personer som pk-elitens lyssnat på och som möjligen hade kunnat ändra utvecklingen.
  Härmed är det fritt fram för skolledare av den typ ”Ludde” råkat ut för. Orten jublar!

 5. Nyheten kom från ett helt oväntat håll. Dagens Nyheter som är det politiskt korrektas metropol

 6. Nu är det inte lika roligt längre för muslimvurmande SVT, vänster följet MSM m.fl. Nu börjar dom kanske förstå det vi vanliga svenskar har vetat hela tiden. Muslimer är homofober och judehatare, inget nytt med det.

 7. Sitter man i en maktposition, och det måste man sägas vara om man har uppdrag högt upp i ett politiskt parti, är anonymitet inte ett skydd mot förföljelse utan ett vapen mot oliktänkande. Det gäller inte vad jag kan förstå de flesta av oss här. Det kan hända att det någon enstaka gång dyker upp en politruk för att provocera men åsiktsmotståndarna är för det mesta sådana som ännu inte fattat.

  Jag tycker att det är utmärkt att DN, som jag avskyr, tar tag i falska anklagelser och jag ser fram emot att de tar tag i hatet mot vanliga svenska. Men det är kanske att sträcka sig för långt.

 8. 71 åring hämtades av polisen. Han hade
  uttryckt sig olämpligt på FB. Har polisen
  tid m sådant, när landet översköljs av grov
  brottslighet. Vilka styr bakom polisen? Arma land.

 9. Ge honom sparken från Mullsjö skola, han kan få jobb i Malmö, där försvinner han i mängden

  • Åtal ? Klart att han måste manglas som alla andra i domstolen ,som skriver olämpliga kommentarer antar jag.
   Eller är han en skyddad person .Muslimska brödraskapet skyddar mannen.
   Trolljägarna, Aschberg i synnerhet. Här har du jobb att göra.

  • Fantastiskt underhållande att se när PK-sekten och regimmedia får panik och vet inte hur de skall agera, köper hem mer popcorn och inväntar nästa steg i denna såpa.

 10. Nä men fy,,,är det inte rasistiskt att hänga ut detta stackars barn, speciellt när det blivit stor och fått titeln rektor.

 11. Vad annat var att förvänta? Sanningen hinner alltid ikapp en lögnare.
  Bara läs lite i koranen så vet ni vad en sann troende muslim skall vara kapabel till, om inte är han ej sann bärare av sektens budskap.

 12. Hur kunde näthatsgranskaren Tomas Åberg missa att spåra upp näthataren Hamid Khan Zafar och dra honom inför domstol?

  Det kunde ju ha givit Åberg extra klirr i kassan utöver det han plundrat stackars gamla fattigpensionärer på.

 13. Det är inte trevligt av Pettersson att kalla oss fega, vi som skriver anonymt. Ingen är väl omedveten vad som händer med dem som ger uttryck för icke politiskt korrekta åsikter vare sig det är på internet, mellan skål och vägg eller på insändarsidor m.m.
  Folk blir av med sitt jobb, drabbas av social utfrysning och liknande. Särskilt de som har familj har all anledning att vara försiktiga. Det har visserligen blivit något bättre i takt med att SD vuxit i opinionen men fortfarande blir du stigmatiserad om du kritiserar massinvandringen.

  • Svensk lösen, tänk om alla skrivit under eget namn hela tiden. Samhället hade troligen sett annorlunda ut.

   Du använder samma signatur och ip-adress hela tiden och det går att mejla dig och du skriver vettigt. Så du är inte anonym.

   Värre är det med dem som använder engångsalias, engångs ip och e-post som inte fungerar och vräker ur sig skit. De ger hela nätet dåligt rykte, dessutom kommentarer de sig själva för att få oss andra att tro de är flera.

   • Vad anser Petterssons att ”skit” är i detta sammanhang är. Jag har sett att en och annan kommentator skriver judefientligt. Det räknas in förstår jag men mer, det vore intressant att läsa

   • Hur sjukt som helst att du helt vill att dina läsare ska skippa VPN, då får du samma kockosvar som DN-debatt levererar dagligen, är det det du vill uppnå? Jag har sett många roliga kommentarer som jag skrattat åt som du raderat, troligtvis har du också skrattat åt dessa men känt dig tvungen att ta bort dessa för vi har idiotlagen HMF. Du klagar på att Facebook blockerat dig för alltid men är på ett sätt likadan själv eftersom jag sett många kommentarer raderas som inte bryter mot dina regler. De har bara en annan åsikt i en fråga.

    Låt sakerna debatteras fritt, jag har just därför bytt åsikt i några frågor då jag ändrat uppfattning.

    Var ärlig, vi här inne verkar vara eniga till 90%. Några gillar judar, andra inte. Några vill utvisa alla invandrare andra vill utvisa dem vid brott, andra vill inte utvisa dem alls. Du hittar ingen som tycker 100% som dig och därför är det bra om saker dryftas fram och tillbaks, vem vet även du kanske ändrar uppfattning i någon fråga.

    Jag tycker det är lite överdrivet det du skriver ovan så jag bara tror att det är du och kanske någon till som störs av detta.

 14. Nu är det upp till bevis för SVT. Ni lägger ner ”Det sitter i väggarna”. Vad gör ni med ”På spåret” med Zafir? Blir det avbön och sedan är allt förlåtet – tror ni?

 15. Bra att bloggen ställer frågor om personliga data som DN, Expressen och Aftonbladet publicerar. Åtkomsten kräver olagligt dataintrång. Dessutom sprider de grovt förtal.

 16. Hur rökt är inte han nu..?? Grattis SVT, nu får ni klippa om årets upplaga av ”På Spåret”. Hur lämpligt är det att han kommer att synas i SVT..?? Att han tycks hata judar är nog inget problem, det officiella Sverige älskar ju arabpacket. Men att racka ner på bögarna, det går ju bara inte…. I Sverige alltså.

 17. Ha ha ha, PK-sektens lilla favorit som fått åka runt och visar upp sig i olika sammanhang samt medverka i alla tänkbara TV-soffor visar sig vara en extremist och antisemit. En ganska härlig näsbränna åt alla invandrings aktivister och godhetssignalister inom radio, TV och övrig media.

  • Det ”roliga” i sammanhanget är att han inte är det minsta svensk. Varken i fråga om ursprung, språk eller kultur.

Kommentera