Grattis, Hamid Zafar för att du utsetts till Årets Svensk


INVANDRING. Tänk att det måste till invandrare för att förklara problemen vi har i Sverige. Hamid Zafar, kanske mer känd som Rektor Hamid har varit med på bloggen en hel del, läs HÄR. Nu har tidningen Fokus utsett Hamid Zafar till Årets Svensk

»Han har använt sin egen erfarenhet för att förstå och försöka lösa de problem som uppstått till följd av stora invandringsströmmar, bristande integration och en långtgående segregation. Han gör det med övertygelsen att höga krav på den enskilde är det bästa sättet att stimulera mognad och framsteg. Han gör det utan rädsla för att benämna och diskutera det svåra och med båda fötterna i den praktiska verkligheten. Årets svensk är rektorn för Sjumilaskolans högstadium i Göteborg, Hamid Zafar«, lyder motiveringen.

Hamid Zafar har gjort sig ovän med stora delar av det vänsterblivna etablissemanget för att han berättar om hur verkligheten ser ut både i Sverige och Afghanistan. Zafar har dessutom fått en kaosskola, Sjumilaskolan i Götborg, som i åratal varit redo för soptippen till en väl fungerande skolverksamhet genom regler, sunt förnuft, ordning och reda:

 • Inför varje lektion ställer eleverna numera upp sig på led för att sedan ta läraren i hand.
 • Det finns regler kring hur man går in i och lämnar klassrummet.
 • Mobiltelefoner är förbjudna.
 • Ett system för skriftliga varningar, avstängningar och omplaceringar.
 • Rutiner för att göra föräldrar ersättningsskyldiga om barnen förstör något.

Själv kommenterar Hamid utmärkelsen på Twitter: ”Årets jurist var ju upptagen så det blev årets svensk….”

Hamid är också skribent och van Afghanistan resenär. Hamid reser regelbundet tillbaka till det land hans föräldrar flyttade ifrån och dit där de som utvisas omgående blir mördade enligt asylaktivisterna.

Eftersom vistelse i Afghanistan är lika med en säker död så måste jag säga att jag beundrar rektor Hamid som ofta rapporterar därifrån. ag har aldrig sett en död person skriva så mycket bra.

Hamid Zafar rapporterar från Afghanistan, paradoxernas och kontrasternas land och att långt ifrån alla har råd med varorna på bilderna men att utvecklingen går oerhört fort.

Hamid skriver om städerna, shopping, om det studenthem han hjälper till med, om den afghanska landsbygden där man fortfarande brukar karez, ett urgammalt kanalsystem för transport av färskvattnet. Det är ett imponerande system. Man gräver kanaler ca 30 meter under marken ofta i flera kilometer. Lutningen gör att vattnet rinner ner i ett flöde och att vattnet är kallt när det kommer fram.

Hamid skriver om afghaner som älskar sin hembygd och inte vill lämna den trots vedermödor och oroligheter på vissa håll och tittar på fotbolls-VM på storbilds-TV.

Följ gärna Hamid på en av hans c:a 15 resor till landet där man blir mördad direkt, det är intressanta rapporter om Afghanistan där 35 miljoner människor lever och har sina hem.

Steget Efter

-Pettersson säger att det är självklarheter Rektor Hamid gjort på skolan, det otroliga är att inte alla andra skolor gjort det för länge sedan, det kostar inget, tvärtom det spar pengar. Vet du varför detta inte skett Gustav Fridolin?

Nu vet ju jag att Hamid inte är svensk, och jag är övertygad om att Hamid inte känner sig som svensk utan som afghan, men han verkar ha gjort något bra.

De enkla reglerna är gamla, varför togs de bort? Här Petterssons betygsbok från slutet på 1950-talet och början på 1960-talet.

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Grattis, Hamid Zafar för att du utsetts till Årets Svensk

 • Sea Gull

  Tack Hamid, att du återinfört de ordningsföreskrifter som fanns i svenska skolor tidigare.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Två saker kan man i alla fall konstatera: Vi är inte längre svenskar, utan utlänningar som turistar här. Den kader som räknas som svenskar, är till största delen svenskar från arabiska länder. Från detta kluster har en av dessa valts ut som ”årets”. Fokus av svenskgruppen har alltså bytt ursprungsgrund. M a o, kan vi ”utlänningar”, begära alla förmåner som tillfaller utlänningar, eftersom vi nu räknas som det, genom vänstermaktens excluderation av oss som nationens representanter. Vi behöver heller inte betala full skatt, enligt SITA, då vi är utlandsboende, i vårt eget boendeområde i denna nyövertagna nation, av dem som i dag räknas som dess representanter, som kan bli sådant som ”ÅRETS SVENSK”, i dagens nu.

  Gilla

 • Ragnar Ask

  Svensk?

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Hur svensk är han? Då är jag mer svensk.

  Gilla

 • Mässkalle

  Grattis till Hamid. Nu är det bara att följa exemplet även för ”svenska” barn. Ingen vänsterbliven vill väl att ”svenskarnas” barn skall vara i sämsta klassen. Den starkaste har överlevt tills nu, men nu gäller det att de smartaste måste ges möjlighet att överleva (oavsett kön och hudfärg).

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Utan drygt 40 år av helt vansinnig och en totalt okontrollerad massinvandring så hade Moder Svea idag varit utan en otroligt massa mycket allvarliga problem, så enkelt är det !
  Räcker detta simpla konstaterande från en helt vanlig infödd äkta svensk till något pris ?
  Naturligtvis inte.
  Har man haft turen att uppleva och växa upp i det forna trygga kristna homogena och icke mångkulturella Sverige så vet man att dagens problem i hela samhället inte existerade då men årets svensk verkar lite för ung för att ha varit med på den gamla goa tiden som man inte får säga idag.

  Gilla

  • Langmore

   ”Trygga kristna” jag var rädd för prästen som barn, han hotade Och skrämde oss. Ännu värre var det för min morfar.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Kul ironi det där uttalandet från rektor Hamid, ”Årets jurist var ju upptagen så det blev årets svensk….”

  Nätaktivisten Linnéa Claeson blev ju årets jurist, trots att hon inte är jurist.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Har utmärkelsen ”Årets Svensk” återuppstått? Jag trodde den hade saligen avsomnat efter att Refaat El-Sayed och Hans Holmér i osalig åminnelse hade fått den…

  Gilla

 • S Eriksson

  Två andra beundransvärda personer tycker i alla fall jag är Tino S och Alice T. De förklarar mycket bra.
  Sedan tummen upp för ”Steget efter” oftast väldigt bra .

  Gilla

 • SVENSK

  Det låter bra med skolan där! Ett av problemen är också att utlänningeleverna inte har lärt sig att respektera andra än sin egen sort. Men inför man dessa (gamla beprövade) regler så ska det väl kunna bli bättre åtminstone.

  Utanför ämnet: hörde idag att det spanska folket är mycket illa ute, barnafödandet är nere på 1,3 barn per familj. Minst 2,1 skulle behövas! Globalisterna jublar och gnider sina avskyvärda händer.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: