Mordförsök på 14-åring med automatvapen blev en notis

VÅLDSVÅGEN. Måndagen den 2 mars 2020 sköts en 14-årig pojke med automatvapen från en bil som körde. Pojken träffades i magen och var nära att dö.

Sådana händelser hade för några år sedan blivit till löpsedlar, uppslag och lett till spekulationer i dagar. Nu är det så vanligt att det blir notiser och Jimmie Åkesson på fest eller husköp av Ebba Busch anses viktigare och får mer utrymme i media.

Aftonbladet den 13 oktober 2020.

– Pettersson mejlade Södertörns Tingsrätt och fick domen på 53 sidor…

 • Karim Karami, född 1997, dömdes till 7 års fängelse för synnerligen grov misshandel och framkallande av fara för annan vid två tillfällen.
 • Foday Jammeh, född 1998, dömdes till 7 års fängelse för synnerligen grov misshandel och framkallande av fara för annan vid två tillfällen.
 • Hamza Karami, född 2002, dömdes till 3 år och sex månaders fängelse för synnerligen grov misshandel och framkallande av fara för annan vid två tillfällen.

Advokatkostnaderna som betalas av dig och mig uppgår till 1,5 miljoner.

Åklagaren har begärt att Karim Karami, Hamza Karami och Foday Jammeh ska dömas för brott enligt följande: ”Försök till mord, alternativt försök till medhjälp till mord, alternativt synnerligen grov misshandel, alternativt medhjälp till synnerligen grov misshandel samt framkallande av fara för annan.

Karim Karami, Hamza Karami och Foday Jammeh har tillsammans och i
samförstånd uppsåtligen försökt att döda eller allvarligt skada Abdulla Jamal genom att från fordonet ECP00H avlossa fem skott mot Abdulla Jamal med ett skarpladdat vapen av vilka flera skott träffade honom.
Abdulla Jamal orsakades en skottskada i buken med kvarvarande kula i
buken med skada på bukhinneveck, tarmkäx och efterföljande
komplikationer i form av varbölder i buken, en genomgående skottskada i
vänstra handen med fraktur på mellanhandsbenet samt en genomgående
skottskada på högra sätet.

Gärningsmännen har genom agerandet visat synnerlig hänsynslöshet och
gärningen har orsakat Abdulla Jamal synnerligt lidande. Fara för brottets fullbordan har förelegat eller varit utesluten endast på grund
av tillfälliga omständigheter. Vidare har Karim Karami, Hamza Karami och Foday Jammeh tillsammans och i samförstånd genom att skjuta mot Abdulla Jamal på ovan nämnda sätt av grov oaktsamhet utsatt David Gutierrez och Nadja Sabri, som befann sig i omedelbar närhet av Abdulla Jamal vid skottlossningen, för livsfara eller fara för svår kroppsskada”.

Enligt domen tyder inget på att offret Abdulla Jamal, 14, varit inblandad i någon kriminell verksamhet eller att han hade något otalt med gärningsmännen.

Bild från Expressen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Mordförsök på 14-åring med automatvapen blev en notis

 1. 14 åringen är springis och ljög rakt ut för polis, må de skyldiga hittas varken gm 1, 2 eller 3 som åtalats ligger bakom dådet.

 2. Justitieministern: ”liten risk att oskyldiga drabbas.” På förmiddagen i Helsingborg: ”Man knivskuren och rånad på mobiltelefon och kontanter av två maskerade män som dessutom misshandlat honom och skurit honom så illa att han fick föras till sjukhus med ambulans”. Morgan Johanssons ord tröstar nog inte den rånade mannen, att som oskyldig få höra ”att risken i alla fall var liten att han skulle drabbas”.

  • Ja dagligen sker numera rån,sprängningar och bilbränder i den ort som en gång gick under namnet, ”Sundets Pärla” !
   Senaste för någon timma sedan då Stenbock hoppade till i soffan,när det på nytt small i närheten !!

 3. I min värld kallas detta för mordförsök, och ingenting annat.
  När det gäller åtal mot araber, är åklagarna överdrivet mesiga.

 4. Vadå”, inte så farligt, ”det pågår ju ett inbördeskrig i Sverige…. tidigare skulle det
  här skapa jätterubriker i pressen. Arma land

 5. Det enda som hjälper är utvisning med omedelbar verkan, både för dem och deras familjer, gärna kusiner och släkt också.
  Det är vår frihet de tar, de är vi som betalar för dem, de är vi som borde bestämma.

Kommentera