Så styrs Sverige

DEMOKRATI. Sverige ska vara en demokrati med ett parlamentariskt styrelsesätt. Det betyder att den offentliga makten utgår från folket. Svenska folket väljer representanter till riksdagen, regioner och kommuner vart fjärde år. Vi väljer även representanter till Europaparlamentet vart femte år.

Riksdagen utser en statsminister och det är statsministern som får i uppdrag att bilda en regering. Regeringen tar initiativ till nya lagar och ändringar i befintliga lagar. Regeringen har Regeringskansliet till sin hjälp i arbetet.

-Pettersson säger att så ser det ut på papperet och enligt grundlagen – regeringsformen. Tyvärr stämmer inte detta.

Verkligheten är helt annorlunda…

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Så styrs Sverige

 1. Sossarna säljer sin egen mor för att behålla makten. Ett bra sätt att undvika sådant är att höja spärren till 10 procent. Då slipper vi alla små skitpartier som ju ofta ställer till problem. Mp har alldeles för länge fått alldeles för mycket av sina vansinniga ideer som lagar. Nu har vi facit på detta oansvariga sätt att styra landet. Så här kan vi inte ha det längre.
  HÖJ SPÄRREN NU

 2. Demokratur… det skrev moberg om redan 1965. Sverige har aldrig varit en demokrati och kommer troligen aldrig att bli det heller…
  men att öppna gränserna till den arabiska världen var faktiskt inte löfvens idé. Han får tyvärr bara skörda vad andra sått. Han klarar dock det väldigt dåligt…

 3. Utan ordentlig styrning går det inte och med regeringar som tar beslut för att ge dem röster är de stört omöjligt att få ordning och reda.
  De vet teoretiskt, men att omforma teori till praktisk handling är kruxet för de som sitter i Regeringen just nu.
  Dessutom har vi myndigheter med GDn som endaste merit är partitillhörighet och att de är ja sägare. Det faller på sin egen orimlighet att det då skall lyckas.

  • hllviken:
   Abzurdistan är inte ensamma om att söka indoktrinera niggrarna i Afrika.
   Brukar avsluta sena kvällen med en titt på Kinas int.TV-sändare.
   En stor del av deras program består i att söka lära ut kommunismens ”fördelar”, i just Afrika !!
   Abzurdistan ligger ju inte långt efter detta totalitära land i Öster….

 4. Socialdemokratin med ”herr” Löfvén” inser INTE att de nutida ”stora massorna” är av en helt annan kvalitet vad det gäller kunskap än för drygt 50 år sedan. Att mästra oss svenskar slår tillbaka. Som det antyds från visst håll. att vi nu har den sämsta regeringen i mannaminne är icke något gott betyg. ”Herr” Löfvén och hans kanske ej så omsorgsfullt igenomtänkta ”handplockade” medarbetare i regeringen borde inse att det gäller att förkovra sig väl innan man ö h t tackar ja till att bli en medlem i en regering. Det som gjorts är icke ogjort och att KRÄNKA en stor del av den SVENSKA befolkningen med olika epitet som innefattar det ”röda kortet” (fascist, nazist och främlingsfientlig) kommer med all säkerhet att slå tillbaka, ju fortare desto bättre. Som man bäddar får man ligga. Att MP har mer eller mindre styrt den svenska skutan i ca 18 år under två regeringar är en fara för demokratin och ett bevis på att Sju-klövern inte respekterar demokratin och enligt DÖ och JÖKEN samarbetar för sina politiska partiers gemensamma intressen..

 5. Har ju skrivits en hel del om lögner och bedrägerier i dag på bloggen.
  Såg just ett uttalande från f.d.utrikesminissan Hjelm-Wallén i X-pressen.
  Hon påstår här ”att man tog ett för s n a b b t beslut i Estonia.fallet” !!
  Vän av ordning frågar då varför det var så brådskande i detta fall,att snabbt få ett slut….(och t.o.m. betongera in fartyget)

 6. Så rätt . Men ytterst sorgligt att konstatera . Och så är många av våra politiker rörande överens om att sopa allt som kan avslöja deras misslyckade politik under mattan . Nu senast folk och bostadsräkningen . Jag håller koll på vilka partier som jobbar för de som valt dem . Och vilka som tycker att andra är viktigare. Det är lite tunt i första gruppen .Men som det ser ut nu lär det ändra sig de närmaste åren.

 7. Globalister styr Sverige . Allt annat går bort , tyvärr.
  Sverige är som Tjeckoslovakien på -60 talet ,när angiverilagen kom att bli mångas död. Även dem som arbetade för facket.
  När ordet var begränsat, när spionerna angav ofta oskyldiga, som tvingades till gruvor för tvångsarbete.
  När familjemedlemmar vågade inte tala högt ifall deras barn blir förhörda och de inte kunde förklara ,då tvingades föräldrar till ansvar för barnens ord.
  När folket flydde till europeiska länder, inbjudna av okända..
  De var hederligt folk !

Kommentera