Därtill måste ni minska er materiella konsumtion o ge utrymme för världens fattiga

DUBBELMORAL. Anders Wijkman, 76, har aldrig haft vad jag kallar ett riktigt arbete, fast naturligtvis har han arbetat. Wijkman var ordförande för Fria Moderata Studentförbundet 1968–1970 och riksdagsledamot för Moderaterna 1971–1978. År 1978 blev han generalsekreterare för Svenska Röda Korset. Efter Röda Korset var Wijkman från 1989 generalsekreterare i Naturskyddsföreningen, och därefter 1992 chef för Styrelsen för U-landsforskning (SAREC), en befattning han upprätthöll tills SAREC blev en del av Sida 1995. År 1999 invaldes han som ledamot i Europaparlamentet för Kristdemokraterna och satt där i två mandatperioder fram till 2009.

Wijkman har i årtionden talat om klimat, miljö och moral. Allt medan han dragit in miljoner i löner och arvoden och rest jorden runt samtidigt som han pratat om andras girighet.

Anders och frun bor enkel på Östermalm i en bostadsrätt på 222 kvadrat, värd 16 miljoner och ett fint sommarställe i Södermanland.

Wijkman tycker också att alla Sveriges ensamkommande ungdomar ska få stanna för att ”inte Sveriges internationella rykte som fungerande demokrati och rättsstat tar skada. Det handlar om ett oacceptabelt mänskligt lidande, en pågående humanitär tragedi som kommer att lämna irreparabla spår i vårt svenska samhälle, framför allt splittringen av otaliga familjer”.

-Pettersson undrar när afghanerna utan asylskäl blev Sveriges och vem som har splittrat otaliga familjer?

Sanningen är att Anders Wijkman tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…att minska sin egen konsumtion verkar inte vara aktuellt.

När Anders skriver vi menar han ni…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Därtill måste ni minska er materiella konsumtion o ge utrymme för världens fattiga

 1. SOCIALISM kallas det när några få ska bestämma över andras pengar.

  Gäller inte Anders så klart, han är ju SOCIALIST

 2. Wikman och Anne Ramberg …… vänner med samma värderingar och båda lever med miljoninkomster med sitt hyckleri som vapen.

 3. De här är så korkade att de inte ens förstår vad de gör själva, hur de bor och slösar energi på massvis med onödiga resor mm mm. Du Wikman! vänd dig till globalisterna istället so reser omkring i PRIVATJETS! Klart att defattiga ska hadet bättre men det är ni välbeställda; politiker, globalister, sk journalister, andra statligt överbetalda m fl som ska sänka eran levnadsstanard FÖRST! Sen måste det till barnbegränsningar särskilt i mellanöstern, Afrika och Asien!

 4. Dom kan ju bo hos honom. Man ska börja med sig själv innan man talar om vad andra ska göra. Han kan stå för kostnaderna själv.
  Vill han inte det kan han hålla käften.

 5. Han har ju omedvetet rätt i 60% han skriver.

  Att vi ska minska vår konsumtion och därmed ge plats för de fattiga är en utopisk tanke.
  De har utrymme men inga ledare och sorgligt att säga tror de på något som ej existerar ska hjälpa dem.
  Att han som flackat jorden runt pratat och blivit bjuden på godsaker har aldrig vad jag vet lyckats göra det bättre för de fattiga eller givit dem mera utrymme.

  • Så länge det inte drabbar honom så är budskapet OK!
   Han har levt på våra skattemedel i hela sitt liv och är en sk. god budbärare. Passar i globalisternas sällskap.
   Men akta er om han skulle vara tvungen att bosätta sig på en förort och se sanningen, då skulle han tänka om.
   Lätt att gapa från ett av Stockholms förnämsta bostadsområden .

 6. Man blir så trött på alla godhetsapostlar som Anders Wijkman, miljöpartister, svenska kyrkan m.fl. Att vara god är att skänka av sina egna resurser inte av skattebetalarnas resurser.

 7. Wijkman, du får väl säga till tredje världen att de ska inte knulla så mycket eller gå över till analsex så det inte blir så jävla många munnar att mätta. Inte tala om för oss att vi måste dra ner på vår standard på grund av deras problem.

 8. Der välfärdsindustriella komplexets styrs av ädelbaroner, dess miljönossor och nissar.
  ädla god

 9. De som så frikostigt vill att det svenska folket ska dela med sig, har oftast mycket höga löner och är mångmiljonärer.
  Deras livsstil förändras inte och känner inte heller av givmildheten ekonomiskt
  En annan grupp som tycker så, är unga och naiva. De har ofta inte ens påbörjat arbetslivet och har indoktrinerats med vänster propaganda hela livet.

 10. Skall han säga. Fruns ex flyttade till Mallorca av någon anledning. Barskrapad ?
  Undrar vad skilsmässan kostade för honom.

  Nu kan Wijkman sitta och skryta. Det går absolut ingen nöd på honom.
  Varför inte öppna både hemmet och sommarresidenset i Sörmland till afghaner.
  Många rika som inte lever som de lär , men vi är inte dumma.

 11. Han kan ju själv sänka sin standard till Svensson nivå. Kräva att andra ska göra det är han bra på att leva som man lär det är knappt ingen av dessa besservissrar som gör. Nä sälj lägenheten skänk pengarna till Röda korset och flytta till hyresrätt i Husby eller Rinkeby så kan han få lite respekt.

 12. Hmm… 222 kvardrat och pengar på banken.

  Varför öppnar han och hans familj inte sina hjärtan? Skulle gå lätt att reservera 150m2 för ekonomiska flyktingar. Och pengar har han gott om så flyktingarna skulle inte behöva lida precis.

Kommentera