Yousef döms för sedelförfalskning

BROTTSLIGHET. Polisen hittade falska 500-lappar i mannens bil när han stoppades i Nyköping. Själv påstår ”Västeråsbon” att pengarna skulle användas till en musikvideo, skriver Södermanlands Nyheter.

Översta är en äkta 500-lapp. Nedersta är en falsk 500-kronorssedel som är beslagtagen i samband med ett ärende i Västmanland. Bild: Polisen

”Västeråsbon” är Yousef Hashem, 25, som är skriven i Västerås. Yousef döms av Nyköpings tingsrätt till skyddstillsyn efter att han tillverkat falska sedlar.

Herr Hashem nekar han till anklagelsen och hävdar att han tillverkat pengarna ”åt kompis som är rappare” för att denne skulle vifta med dem i en musikvideo. Mannen har däremot inte kunnat namnge sin kompis rapparen.

Yousef hade inte en tanke på att det kunde vara olagligt att skriva ut egna sedlar, påstår han.

Nyköpings tingsrätt konstaterar att mannens uppgifter inte är trovärdiga. Det råder inte något tvivel om att 25-åringens utskrivna sedlar ”skulle se så äkta ut som möjligt” och att de ofullbordade sedlarna som beslagtogs skulle tillverkas med samma syfte.

Domstolen fäller därför Yousef för penningförfalskning och försök till samma brott.

-Pettersson konstaterar att straffet blir skyddstillsyn där Yousef inom ramen för Frivården ska genomgå ett program för återanpassning tlll ett hederligt liv i samhället. Yousef Hashem är tidigare dömt för flera narkotikabrott och misshandel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

an är tidigare dömd för misshandel och flera narkotikabrott och enligt Frivården behöver han därför ”extra stöd”.

12 thoughts on “Yousef döms för sedelförfalskning

 1. Vad bra att han redan var dömd för olika brott. Då vet han hur det går till med rehabilitering och han vet precis vad han ska säga till personerna från socialen och i domstolen nästa gång det blir aktuellt för honom att träffa dom. Så då får en ny chans igen.

 2. Yousef tillhör Stefannie Lööfvens trognaste röstboskap(fotsoldater) låt oss välja en annan regering så att denna Abdullah kan utvisas och förenas med sin kriminella klan i MENA.

 3. Skyddstillsyn vilket skämt.Undrar om en etnisk svensk som är dömd för flera narkotikabrott+ misshandel också skulle bli dömd till skyddstillsyn.

 4. Behöver vi all dynga, som vi
  importerar till Vårt Fosterland?

  Gödsel har vi väl nog av själva!

  Vi borde ha ett ”reningverk” för att
  ”hålla Sverige rent” !

 5. Musikvideo? Han menar väl en film där en neger pratar usel Svenska, och en annan spelar trummor. Den sämsta ursäkt som jag har någonsin hört, men vi får vara glada att filmen inte blev av.

 6. Jaha han ska sitta och prata med någon som ”Jag tänker att du nu….” Det värsta att de inte tänker de bara rabblar en inlärd smörja som någon halvfnoskig individ skrivit och får hutlöst mycket betalt för.
  Lås in honom, men helst ut, ut ur landet.

 7. Det vore intressant om allmänheten fick information om sådan kurs. Finns den på många orter eller måste eleven inkvarteras på hotell? Hur länge? Program – teori eller praktik? Kostnad?

Kommentera