“Svenska” kvinnliga terrorister släpps inte

ISLAM. Kurdiska myndigheter svänger i frågan om att släppa iväg de “svenska” IS-terrorister från läger där, eftersom man är orolig för att de inte ska kunna lagföras i sina hemländer. UD har informerat de “svenska” kvinnliga IS-terroristerna i Roj-läget om möjligheten att skicka hem sina barn, rapporterar Sveriges Radio.

Foto: UNHCR

Det har gått 1,5 år sedan det så kallade kalifatet föll. Fortfarande lever många barn i de här lägren i hygienmisär, indoktrinering och ses av omvärlden både som offer och som “tickande bomber”.

Vissa av kvinnorna trodde att UD-besöket skulle påskynda deras möjligheter att komma hem till Sverige, men även om Sverige skulle ta emot IS-kvinnorna är det högst osannolikt att de kurdiska myndigheterna idag skulle släppa dem.

Tidigare var de kurdiska myndigheterna angelägna om att länder som Sverige, Frankrike och Tyskland skulle ta hand om sina egna jihadister. Men nu säger man tvärtom – att man av hänsyn till IS offer inte kan släppa iväg till exempel svenska och finska kvinnor till sina hemländer.

Representanter för det kurdiska självstyret i nordöstra Syrien är oroliga för att länder som Finland och Sverige inte kommer kunna lagföra kvinnorna.

-Pettersson säger att de kurdiska myndigheterna har rätt, i Sverige blir det som för andra terrorister. Lägenhet och bidrag. Bäst är att terroristerna döms på plats och avtjänar straffet där.

Barnen ska då träffa sina mammor så lite som möjligt, säger en kurdisk representant, trots att strider mot FN:s barnkonvention skilja barn från sina föräldrar. Barnen borde placeras hos släktingar i Mellanöstern eller eventuellt i Sverige om dessa släktingar inte är troende muslimer.

”I civiliserade länder får även de gräsligaste brottslingar en rättvis rättegång. Om det vi gjort är brottsligt, kommer vi att stå till svars för det inför en domstol. Men våra barn är små. De har inte begått något brott. De har inte bidragit på något sätt till det som hänt. Vi är svenskar. Ta hem oss. Om inte för vår skull, så för våra barns skull”, säger den “svenska” kvinna i lägret som Sveriges Radios korrespondent Cecilia Uddén intervjuat för God morgon Världen i P1.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on ““Svenska” kvinnliga terrorister släpps inte

 1. Dom visste mycket väl vad dom gav sig in i när dom reste ner dit.Tar man dessutom med sig barnen får man även ta ansvar för det och stå sitt kast.Kurderna begriper ju att dom aldrig skulle bli lagförda här utan istället skulle det daltas uppåt väggarna med dessa kvinnor.Man får ta konsekvenser av sitt handlande som alla mäniskor får göra på gott och ont.

 2. Det är bra men det handlar knappast om svenska kvinnor. Vad skulle dom göra där ????
  De kvinnor det gäller är ju hemma redan – eller hur ? Sverige är inte deras hemland.

 3. Finland;

  En afghansk man försökte mörda sin fru när hon ville skiljas.
  Han jagade henne och hittade , slog en kniv i ryggen på henne , bladet gick av, vilket gav henne livsfarliga skador .

  “Hon har tagit min heder och mina livshemligheter har kommit till känna. Det här är det värsta som kan hända i min kultur. Även om jag är i detta land, så kan ni inte ta ifrån mig min religion, inte min kultur. Jag vet att jag måste följa era lagar, men ni kan inte ta ifrån mig dessa saker..”
  Mannen ångrade inte sitt våldsdåd inför polisen.
  Nu har han förpassats till psykiatrisk undersökning och fick 8 år fängelse för mordförsök.

  Hur mycket kan han bidra till samhället , kostnaderna däremot tvingas finska skattebetalare stå för.
  Jag anser att vi måste få till en lag om utvisning inom hela EU när grova brott begås av flyktingar.

  • “… ta ifrån mig min religion, inte min kultur.”
   Ok, förslagsvis återbördas han till sin religion och kultur i Afghanistan när han släpps ut från psyk.

 4. Mellanmjölkslandet Sverige har blivit så urvattnat att det inte ens är värt att heta skummjölkslandet.
  Ett par dåliga chefer i rad tål inget bolag, ej heller ett land.

 5. Utmärkt Håll dessa vidriga människor borta från allt vad civiliserade länder heter. Sverige kan gott ersätta kurderna för deras besvär, En god investering.

 6. Låt dem dömas av kurderna, precis som de dömde kurder som kom under deras kniv när de hade lite makt. Vi har inga problem med detta.
  Och deras barn. Det finns så många muslimska ungar i världen, vem bryr sig om vad som händer några hundratal av dem. Låt dem växa upp på gatorna i Mellanöstern och hata sina föräldrar som lämnade dem där.

 7. Måste finnas en anledning till varför de svenska inte släpps, när de finska var ok.
  Kurderna vet något som inte vi vet.
  I och för sig skulle vi kunna byta Özz Nujen mot en !

  • I sanningens namn pågår det en vild diskussion om HUR de kvinnor som hämtades fick komma in över huvud taget. De skulle få stanna där ,men MP de gröna i Finland ligger bakomsmugglingen.
   Lika vidriga som de här i Sverige. Världens ondska.

 8. Inte en enda skall släppas hit. Har de valt den kriminella vägen så låt dem ta ansvar också .
  Finland kokar tack vare AL-Hol terroristkvinnor som har hämtats till landet.
  Nu kräver en professor redovisning av varje krona som det har kostat för skattebetalarna att hämta dem. Enligt lagen måste UD och ministrar redovisa pengarna som tas från folket.
  Varför inte i Sverige ?

Kommentera