Sverige är i en kris, då satsar vi på svenskarna

INRIKES. I kväll är det partiledardebatt i SVT:s Agenda. I den på förhand hetaste frågan om arbetsrätten gav Vänsterledaren Jonas Sjöstedt beskedet att han är beredd att ge statsminister Stefan Löfven (S) några veckor till innan frågan om misstroende om arbetsrätten kan bli aktuell.

Skapa nytt inlägg

Twitter

Statsminister Stefan Löfven (S) riktar skarp kritik mot V-ledaren Jonas Sjöstedt i partiledardebatten i SVT. – Låt parterna fortsätta förhandla, de har inte stängt dörren, det är det du som gör Jonas Sjöstedt, säger Löfven.

Jonas Sjöstedt kräver att las-utredningen dras tillbaka, men vill vänta med att väcka misstroende för att ge parterna mer tid att förhandla. – Vi vill ge regeringen chansen att göra rätt, säger V-ledaren.

KD-ledaren Ebba Busch säger att hon kräver besked om de övriga partierna är redo att fälla regeringen medan Ulf Kristersson (M) säger att han inte tror att Sjöstedt vågar fälla Löfven.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Sverige är i en kris, då satsar vi på svenskarna

 1. hllviken

  12 10 2020 at 08:59
  Inte bara det etniska svenska folket skulle få dessa pengar…….tänk på alla de andra som skulle få dessa upplånade pengar…..”

  I så fall bör en omformulering göras så att det skulle riktas till alla som har arbetat i landet och bidragit till skatter mm.
  En andel av i landet intjänade inkomster av ett arbete.
  Jag förstår när kakan delas med alla . Oinbjudna får en större bit. Jag vill inte dela av min kaka till ökända oönskade …..

 2. Med tanke på alla 100-tals miljarder vi slänger bort på flyktingar och uhjälp, får man nog kalla 10 000kr till varje svensk för kaffepengar. Men kaffe är ju gott, så varför inte?

 3. Vad är C och L för partier egentligen. De är så långt från sina ideer de hade en gång i tiden så det är ett under att de är kvar.

 4. Jonas Sjöstedt har väl egentligen bara lyckats skjuta på förhandlingarna tills dess att han slutar som partiledare.
  Den Svenska arbetsrätten är en svag rättighet för arbetstagarna. Resan idag har arbetsgivaren rätt att avskeda omplacera arbetstagare utan större kostnader eller problem. Ett stort problem idag är att många statliga och kommunala arbetsgivare ser äldre över 50 år som ett problem som dom vill ha bort. Många har nått taket på sina lönegrader och de kanske inte har fått möjligheten att vidareutbilda sig inom sitt område eller getts möjlighet att byta arbetsuppgifter. Dessa vill arbetsgivarna ersätta med annan billig arbetskraft.

 5. Alla talar hela tiden om mer pengar hit och dit, Var kommer pengarna ifrån?
  De talar om klimatet som vi inte påverka och blandar in miljön?
  Energi bristen ska lösas med bio drivmedel, utan koldioxid ökning?
  El bristen ska byggas bort med mer vindkraft som inte ger el när det inte blåser?
  Industrin ska använda mer el, var ska den komma ifrån?
  Vilken industri använder inte el? Vad drivs dom då med?
  Den industri som vill bygga ut kan inte på grund av el brist, ändå ska fler ställa om till el?
  Kriminalen ska köpa våningssängar. Fler poliser fast 40% avslutar inte sin utbildning. Då hjälper det inte med fler utbildningsplatser.
  Inga konkreta lösningar på hur man snabbast återställer problemen med Hassan 13 år och hans livstids försörjda mor mer än med mer bidrag.
  Vilka nollor

 6. Det är viktigt att vi blir av med LAS.
  Om vi ska få invandrare i jobb så måste det vara möjligt att sparka svenskar. Annars går det för långsamt. Och så ett ordentligt bidrag till den som anställer en kulturprofil. Kanske 90%av lönen.

  • Vilka jobb är det som ska trollas fram Tommas?
   Är det en allmän inställning att det skulle finnas jobb till alla dessa individer?
   Beror det på att Röfven talat om raketforskare, vi bygger inte många raketer i Sverige

   • Till att börja med kan man ta ditt och mitt jobb. Fråga din chef om han skulle ersätta dig ifall han kunde få 90% av lönen från staten.
    Först ryker enkla jobb som ICA och McDonalds men jag tror att med bidrag så kan vi byta ut i alla fall 50% av jobben. Enda hindret är ju LAS

  • Egentligen en ganska bra idé. Då kanske många svenskar skulle vakna upp ur sin törnrosasömn och börja engagera sig för ett bättre samhälle.

 7. Den som var bäst var Ebba, Jimmie får också godkänt och faktiskt också den lilla Sabuni.
  Sämst Per, Annie, Steffe, Ulf och Jonas sist men inte sämst.
  Att Ulf skall kunna leda en regering finner jag som uteslutet, hellre då Ebba alt. Jimmie.
  Jag anser också att de flesta borde stå vid ett löpande band och ej ha uppdrag att leda vårt land. Då att märka bandet får inte gå för fort för då hinner de inte med.

   • Sverige skulle onekligen behöva nytt blod i den blodfattiga Riksdagen.
    Alla gummiryggar samlade på ett och samma ställe.
    Paludan skulle kunna göra underverk och således bekräfta för svenskar att det är ok att rösta bort vänstern för gott.

  • Nä… vaddå? Det är ju skitbra… de som skulle utvisats men som gömt sig blir skitförbannade att dom inte hunnit få medborgarskap

  • Slösas det på andra , kan man väl ge en bonus till svenskar, som agerar bank över hela världen, hela tiden.

   • Inte bara det etniska svenska folket skulle få dessa pengar…….tänk på alla de andra som skulle få dessa upplånade pengar…..

Kommentera