Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister?

INRIKES. Igår var det partiledardebatt i SVT och som väntat fegade vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt ur när det gällde att resa misstroendevotum. En nöjd statsminister Löfven fick otydliga några veckor på sig, från att tidigare ha varit ett ultimatum att senast lämna besked i går.

Enligt flera opinionsundersökningar skulle M, SD och KD få egen majoritet om det var val idag och då skulle Ulf Kristersson som ledaare för det största partiet bli statsminister.

Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? 

-Pettersson tvivlar, Kristersson har en meritlista i klass med Mona Sahlin, men i och för sig blev Mona partiledare i Sveriges största parti. Så allt kan hända.

Kristersson var socialborgarråd i Stockholm mellan 2006 och 2010. Han genomdrev då omfattande utförsäljningar av offentliga verksamheter och kommunala bolag för priser långt under marknadsvärdet. Bara under ett år (2008) slumpade han bort verksamheter värda minst 81,7 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. Enligt både Statskontoret och Regeringsrätten var utförsäljningarna olagliga. Ändå har Kristersson sluppit ansvar.

Under 1 (ett) år förlorade medborgarna 78,3 miljoner kronor vilket motsvarar kostnaden för 6.5 miljoner små Toblerone.

Under perioden som socialborgarråd 2006-2010 bodde Kristersson i en stor våning på Folkungagatan i centrala Stockholm. Lägenheten ägdes av Ersta diakonisällskap och var egentligen avsedd för sjuka och hemlösa samt personal.  Men genom Ersta diakonisällskap, som under samma period hade mångmiljonkontrakt med Stockholms stad inom Kristerssons ansvarsområde, fick Kristersson våningen utan att behöva ställa sig i bostadskön. Kristersson har inte ställts till svars för jäv.

Från 2010 till 2014 var Kristersson socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfeldts regering. Kristersson bosatte sig då i en attraktiv lägenhet på Kungsholms torg i centrala Stockholm. Även denna bostad fick Kristersson utan att stå i bostadskön. Denna gång tack vare direkta kontakter med Stefan Ränk, VD för bostadsbolaget Einar Mattsson och barndomsvän till Kristerssons fru.

Bara två år tidigare, när Kristersson fortfarande var socialborgarråd i Stockholm, hade han varit drivande i utförsäljningen av 1.200 kommunala hyreslägenhetertill just Einar Mattsson.

Lägenheterna slumpades bort långt under marknadsvärdet, för sammanlagt 630 miljoner kronor, motsvarande 6.600 kronor kvadratmetern. Det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Stockholm var samma år (2008) 39.000 kronor. Om lägenheterna hade sålts enligt marknadsvärdet hade alltså prislappen landat på 3,7 miljarder kronor, inte 630 miljoner. Det blir rätt många Toblerone.

När Kristensson 2015–2016 var Moderaternas ekonomiska talesperson åkte han taxi för 113.000 skattekronor. Resorna gick från och till arbetet, men också till restauranger och privata adresser. Detta trots att riksdagsledamöter enligt lag ska åka kollektivt om de har möjlighet. Enligt TV4:s granskning var det bara i 3 av 668 fall som Kristersson inte kunde ha åkt kollektivt. Utgifterna för resorna motsvarar runt 9.500 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för sina resor.

Under 2007 flög Kristersson tre gånger till Kina – på skattebetalarnas bekostnad. Notan landade på 128.000 kronor. Kritiker menade att resorna inte hade något med hans arbete som lokalpolitiker i Stockholm att göra, och att han egentligen reste med sin fru som under samma period arbetade för Sweden China Trade Council. Kristersson svarade kritikerna med att han “passade på” att “diskutera social utveckling” när han var i Kina. Medborgarnas utgifter för Kristerssons Kina-resor – 128 000 kronor – motsvarar kostnaden för 10.700 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för att han låtit skattebetalarna stå för hans privata utgifter.

Konkret skriver lite mer utförligt…

-Pettersson säger att det var lite om statsministerkandidatens Ulf Kristerssons bakgrund, men personligen tycker jag det allra värsta var att han inte protesterade mot Fredrik Reinfeldts “Öppna era hjärtan” och Alliansens samarbete med Miljöpartiet om invandringspolitiken trots att han redan 2009 lade fram en utredning med många bra förslag. Han visste med andra ord. 

Nedanstående är preskriberat men visar ändå lite om Ulf Kristerssons tankar, personligen skulle jag tänka två gånger innan jag köpte en begagnat bil av denne man och absolut inte föreslå honom som statsminister, det är kanske dags att plocka fram Mona Sahlin.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

40 thoughts on “Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister?

 1. Jag tror inte ett dugg på Kristersson och vill absolut inte ha honom till statsminister.
  Hade varit bättre att ha kvar Kinberg Batra.
  Vill se Ebba, Jimmie, Hanif och Bard tillsammans.
  Då blir det nog ordning på torpet!

 2. Nuvarande regering är inte bra för Sveriges framtid. Media driver ut i samma naiva vansinne och drar politikerna med sig. Varför höjer man skatterna hela tiden medan välfärden urholkas? Hur stor del är ursprungliga svenskar i våra fängelser? Varför är fängelserna fulla och varför verkar så många kriminella ändå drälla runt på gator och torg och fritt kan utföra bedrägerier, våld, rån, förstörelse, bränder, våldtäkter och stölder. Partier, som inte kan/vill/förstår svara rätt på de frågorna ska inte ha några röster. Partier, som inte kan/vill/förstår stoppa skadlig/kriminell invandring ska inte heller ha några röster.

 3. PEST ELLER KOLERA !

  Idag har vi pesten som s.k. ledare, att sen få koleran ( Fredrik Reinfeldts springpojke ) som ledare gör inte Sverige bättre.
  ( Jag kan ha fel gällande Kristersson, men vi har inte den lyxen att chansa i detta krigsläge som Sverige är i.)

  Det behövs stenhårda tag mot alla som kommit till vårat land, är/har ni inte anpassat er och skött er, så enkelresa tillbaka.

  Importen av flera kulturberikare ska vara noll, och all energi ( inte alltid pengar, som Socialdemokraterna anser är samma sak ) ska läggas på: SKÖTSAMMA KAN STANNA, BIDRAGSTAGARE ELLER ÖVRIGA BROTTSLINGAR = ENKELRESA HEM.

  Det är först då med snabb förändring (fullständig ny regering) som vi kan få ett fungerande samhälle i harmoni och förstånd!

  https://youtu.be/2kgjMjFX1Q0

  ”Bara en idiot gör exakt samma misstag om och om igen, och förväntar sig olika resultat”
  // Albert Einstein

  Albert och Stefan…två ytterligheter !

 4. Kristersson är en pajas i kostym, ett får i ulvakläder. Han är inte man för sin hatt, som man sa förut, om han ens kan bära en hatt. En som satts på för stor kostym, som han inte mäktar med, bara prat ingen verkstad o.s.v. Reinfeldts springpojke, inget annat. Gömmer sig bakom en bastant fru, hon skulle passa bättre som partiledare.

 5. Stenbock

  12 10 2020 at 15:55
  Maja 2:
  Var försiktig med ”Rädd”,tycks var en slipad kommentator !
  Stenbock kan aldrig tro,att han väljer SD/eller AfS….”

  Antar att en finländare kan tänka klarare . Men vi finns till alla avgångar.
  nej .han väljer som de flesta finländare här i Sverige, sossar.

 6. Rädd

  12 10 2020 at 14:40
  Förövrigt tror jag att SD är tveksamma till att sitta i regering efter valet.
  Troligen tas beslut på att begränsa invandringen av nämds regering om SD sitter iregeringen så blir de medkyldiga till regeringens beslut. Det öppnar för Afs, vilket SD naturligtvis inte gillar.
  Vad jag röstar på är ointressant.”

  Högst intressant. Men det är upp till dig att avslöja eller inte. Jag röstar på SD eller Afs i dagsläget.
  Om man behöver skämmas över det man röstar på då mår man inte bra i det partiet.

 7. Glöm inte att ni får klanledarna Metin Ataseven och Edip Noyan från mellanöstern och även Reinfeldt på köpet när ni väljer Kristersson.

 8. Ingen kan lita på jonas sjöstedt längre. Han bara pratar och pratar. Han vågar aldrig stoppa sossarna. Han är en pellejöns bara.
  Ulf kristersson är klart olämplig som statsminister. Han är också opålitlig. Reinfelt lurar i vassen och det vet alla vad han står för

  • Sjöstedt hade besvarat min tweet, men eftersom jag är utestängd för vidare diskussion på Twitter kan jag tyvärr inte vidareutveckla mina tankar.
   Annars hade jag gärna fortsatt.

 9. Kristerssons starkaste sida som det verkar är hans, jämfört med t ex Löven, excellenta retorik, men det krävs mycket mera än det för att vara en bra statsminister för folket! då är det innehållet och sanningshalten som räknas! Så ett solklart NEJ!

 10. Det är tack vare alla dessa “affärer” som Kristersson har positionen som pariledare för moderaterna.
  Nu finns det krafter att hålla honom i schack och lyda order från Arsenalsgatan 8.

 11. Nu är det ju riksdagen som avgör frågan.
  Det är inte alltid det största partiet som får statsministerposten, kom ihåg Ola Ullsten
  . Så det mest realistiska är Kristersson eller Ebba. Centerpartiet vinglar, kanske kan de vingla tillbaks och och att Lööw utses som en underlig kompromiss.
  Att SD efter detta val kommer att sitta i regeringen ser jag inga tecken på.

   • Förövrigt tror jag att SD är tveksamma till att sitta i regering efter valet.
    Troligen tas beslut på att begränsa invandringen av nämds regering om SD sitter iregeringen så blir de medkyldiga till regeringens beslut. Det öppnar för Afs, vilket SD naturligtvis inte gillar.
    Vad jag röstar på är ointressant.

 12. Vid Moderaternas riksting talade Fredrik Reinfeldt inför församlingen, efteråt fick han stående ovationer. Vem kan känna förtroende för moderaterna?

 13. nej han känns väl kanske inte lämplig men vad f@n har vi att välja på ?
  4 år till efter 2022 med Käbbelmästaren o Pelle Plastpåse? jo tjena 🐫+🧕=⚰

  att dörrmattan Lömskstedt skulle fega ur var ju väntat så det blir nog tidigast 2022 det kan bli någon ändring vilket tyvärr är alldeles för sent för landet Sverige…

 14. Nej den individen är en slickare…
  Estoniabildts och fredriks lilla pojke som gör vad dessa säger…en Nickedocka..
  Hur kan man ha en sån som partiledare.
  Ponnsan
  AFS

 15. Jo han hade ju passat väl in bland andra skumraskfigurer av ledare, inom EU !
  Merkel,Macron,och deras sydeuropiska lakajer, skulle säkert ha välkomnat honom….som typisk kappvändare. 😉

 16. Ulf Kristersson har en meritlista på mer eller mindre allvarlig korruption, men det som stör mig mest är hans velighet. Han vågar ju inte stå för någon av sina åsikter, när någon säger emot honom så tar han tillbaka alltihopa. Veliga statsministrar har vi redan tillräckligt av. Nu behöver vi någon som verkligen kan visa resultat Jag tvivlar på att UK klarar av detta. Kanske Alice Teodorescu skulle bli partiledare istället. Då kanske vi fick någon som inte är syltrygg.

 17. Alla dem i Riksdagen passar på och stjäl av våra medel när chansen ges. Inte minst Muslimska brödraskapet som göder de sina med våra skattemedel.
  Riktiga tjuvar är Shekarabi och irakiskan, vars far fick bidrag till Iran när han arbetade där som politiker och fick pension från Sverige.

 18. Tack för givande information om mutkolven Kristersson. Det är lätt att tjäna pengar på andras tillgångar.

  Skulle jag vilja ha honom som statsminister? Nej.
  Men eftersom moderaterna än så länge inte vill byta ut honom, av någon anledning jag kan se flera, så är han det näst bästa alternativet.

 19. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
  gamgubben skriver:

  Nej ledaren har vi i Ebba Busch, det är dags för en kvinna.
  Åkesson är som klippt och skuren till Justitiedep. För att få ordning på det vildvuxna Migrationsverket.
  Kan inte finna något hos UK som skulle göra honom lämplig som ledare, ett tänkbart departement är kulturdep. Där gör han minst skada.

  • Busch är nog OK, men så fort jag ser en kvinna så blir jag rädd att hon är feminist, och därför utesluter halva befolkningen. Jag har fått nog av feminister i regeringen.

   Kristersson är det minst sämsta valet, under förutsättning att Åkesson får något att säga till om, och att man tar in Sonesson i regeringen. Då kan det bli bra, men det är naturligtvis en önskedröm.

   För övrigt, så anser jag att Palestina bör förstöras.

   • Jag vet ,men jag tycker att hon var tydlig i senaste debatten. Vad har vi för alternativ?
    Man är ofta besviken på henne, men hon tillhör de bättre.
    Hon svävar lika mycket i sina handlingar som jag i mina åsikter gällande henne.

 20. Så länge moderaterna accepterar mutkolven och bedraren Fredrik Reinfeldt som medlem i partiet så är partiet inte värt något förtroende. Det verkar som de flesta politiker i dag är köpta eller manipulerade av dolda krafter.
  Trots Kristerssons usla meriter så är han ändå hoppet tillsammans med Jimmie Åkesson och Ebba Bush att snabbt få till en kursändring av skräckministärens politik.

 21. Om nu den knytblus klädde politikern hade varit vuxen sin uppgift hade vi haft ett regeringsskifte för länge sedan. Ett samarbete med KD och SD hade ordnat detta, men på grund av handlingsförlamning skedde inte detta. Någon gång måste väl även Moderaterna få fram en ledare som vågar sätta ned foten”! De ideer han hade som “mupp” i MUF borde väl ha sänt ut varningssignaler?

KommenteraAvbryt svar