Expressen kommer att polisanmälas

LAG & RÄTT. Förra helgen var Pettersson och den oäkta hustrun på kalas i Oxelösund, se nedan, nu har Expressen gjort ett reportage om festen där banden Ultima Thule och Bedårande barn spelade live. Jimmie Åkesson spelade klaviatur.

Jimmie Åkesson får kritik för att han bröt mot Folkhälsomyndighetens regler, kanske delvis en riktig kritik, men Jimmie var inte med på själva festen utan höll sig i en annan lokal, däremot hade Åkesson svårt att hålla sig undan när några ville ta selfies som Jimmie ställde upp på.

Det var runt 50 gäster, gott om plats och handsprit fanns.

Värre är att Expressen liksom Aftonbladet har stulit privata Facebooksbilder som de publicerar utan tillstånd.

Den minnesgode kanske minns att Pettersson ”lånade” bilder från Facebook och att det kostade mig 8650 kronor.

Nu har rättsväsendet chansen att visa att lagen är lika för alla och döma Expressen, som kommer att polisanmälas för brott mot upphovsrätten på måndag, till en summa som i förhållande till inkomster motsvarar Petterssons böter och kostnader.

 • TIDIGARE 2020-10-04. En gubbe med keps

GOTT & BLANDAT. I går var Pettersson och den oäkta hustrun på fest i hemstaden Oxelösund. Min systerson fyllde 50 år och hade dagen till ära ordnat en enklare tillställning.

Det serverades italiensk buffé med tillbehör i all enkelhet, allt gratis för gästerna inklusive Säpo-vakter men knappast för systersonen.

Nåväl, frånsett mat och dryck av utmärkt kvalité så bjöds det på levande musik av ”Bedårande barn” och ”Ultima Thule” som spelade tillsammans på scenen och i det högra hörnet på scenen satt en välbekant gubbe med keps, Sveriges blivande statsminister, Jimmie Åkesson och spelade klaviatur.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Nedan, Expressens personal har fest den 15 augusti, en del verkar sitta rätt nära varandra och det blev troligen värre framåt kvällen.

11 thoughts on “Expressen kommer att polisanmälas

 1. När man publicerar bilder på Facebook ger man FACEBOOK rätten att använda och sälja uppladdade bilder. Emellertid inte Expressen, såvida inte Expressen har köpt användningsrätt för varje enskild bild av Facebook. Man ger FB även rätt att modifiera bilderna etc.
  – –
  When you share, post or upload content that is covered by intellectual property rights (e.g. photos or videos) … you grant Facebook a non-exclusive, transferable, sub-licensable, royalty-free and worldwide licence to host, use, distribute, modify, run, copy, publicly perform or display, translate and create derivative works of your content.
  – – –
  Expressen anger ”Facebook” som bildkälla, vilket innebär eller antyder att Expressen köpt bilderna av Facebook.Huruvida detta är korrekt, lär bli en svår uppgift att få, eftersom den som lagt upp bilderna frånhänt sig rätten till bilden och saken blir mellan Expressen och Facebook. Pettersson kan dock begära av Expressen bevis på att de förvärvat publiceringsrätten för Petterssons bilder; huruvida en domstol skulle engagera sig i fallet beror på om P. kan påvisa att P. lidit emotionell eller ekonomisk skada av Expressens agerande.

  Att bli pixelerad bredvid Åkesson skulle kunna, gentemot bloggläsarna, kunna klassas som kränkande.

  Det är annorlunda för bilder som publiceras på en blogg, typ Petterssons Blogg, dör bildmaterial förblir publicerarens egendom förutsatt att publiceraren äger rätt därtill och användande av sagda bilder blir direkt olagligt.

  • Nu är det inte Pettersson som lagt upp bilderna som Expressen stulit utan en privatperson. Pettersson är portad på Facebook. Sedan har du fel om rättigheterna. Jag och flera jurister har nyligen gått igenom upphovsrätt i tingsrätt och hovrätt. Där gällde en lag för mig en annan för Dagens Nyheter.

   • Jag har följt ditt domstolsärende med stort intresse på nära håll och måste konstatera att dina juristers insats inte möter mina högt ställda krav.

    Men saken är otvetydg och framgår av avtalet mellan Facebook och kontoinnehavaren. Tidigare avsade sig kontoinnehavaren helt upphovsrätten, men i den senare versionen avsäger sig denne användarrätten. Den som lägger en bild på FB är chanslös i rätten när någon annan använder den med FB som bildkälla, eftersom FB äger publiceringsrätten.

    Allt annat är felaktiga beslut i lägre domstolsinstanser, som väger in politiska eller andra motiv i domen.

    Skriv ”källa bild från Facebook” nästa gång, som Expressen gjorde nu, det är rimligt säkert.

 2. De regimstyrda globalistasen kommer sannolikt inte att dömas!
  De är ett av ”Stasis” propagandaorgan!

  • ”Gammalt Sovjet ordspråk” 🙂

   Tänk att jag trodde att vi aldrig skulle använda sådana efter järnridåns fall… längtar nästan tillbaks till den tiden, då visste man åtminstone vart ”fienden” befann sig… numer finns dom infiltrerade på universitet, Södertörn, politikens toppar, myndigheter… ja snart överallt i en närhet till Dig…

 3. klart som korvspad att detta ska polisanmälas men lär nog avskrivas snabbare än bläcket torkar
  Alla(h) är lika inför lagen 🙄

 4. Pettersson:
  Tja din bötessumma lär väl 10-dubblas,när det är en sådan stor vänsterkoncern som stulit bilderna,helt utan tillåtelse ?

 5. i Farsen med Asap Rocky så sa ju vår landsfader att lagen är lika för alla,
  Nu blir det upp till bevis men vi vet ju redan den troliga utgången efter som rättsväsendet lutar likt tornet i Pisa dock åt vänster

 6. Döm Expressen till lagens hårdaste straff, detta för att de är medskyldiga till landsförräderi och folkmord.

  Dessa 💩 tidningar.

 7. Likhet inför lagen ? Tillåt mig att le. Det har aldrig existerat och har nog blivit sämre med åren.

Kommentera