“Vi klarade flyktingkrisen bra”

MEDIA. Det skattefinansierade public service mal på med sin propaganda. Ännu ett löjligt inslag där en forskare, Lars-Fredrik Andersson, med rätt åsikter ostörd får lägga ut texten om hur asylinvandringen är bra för ekonomin och en investering för framtiden i SVT.

– Pettersson säger att dessa “forskare” och “medie”-människor påminner om de fanatiska muslimer de gillar att importera. Andersson säger jag TROR…

Slutsatserna är sanslösa, de bortser totalt från att samhället slits isär, brottslighet och rädslan, skadad samhällsgemenskap, kulturell identitet, kulturell hemlöshet och de enorma ekonomiska kostnader för kriminalitet och annat som uppstår. “Jag TROR…”

Det var tankesmedjan Arena idé med organisationens chefsekonom Sandro Scocco och docenten Lars-Fredrik Andersson som på Sverigedemokraternas dag i Almedalen 2015 släppte en rapport om att Sverige tjänat 900 miljarder på invandringen. De jämförde invandringen under rekordåren på 1950 och 1960-talen med dagens invandring och påstod att dagens asylinvandring ger 65 miljarder plus per år.

Var hittar SVT alla rättroende?

Rubriken ovan av chefsekonom Sandro Scocco och docenten Lars-Fredrik Andersson i juli 2015 ersattes med nedanstående i januari 2019. Samma herrar ligger bakom den!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on ““Vi klarade flyktingkrisen bra”

 1. Saknar Blabaris här! Han skrev alltid läsvärda saker med bra innehåll och mycket information.

 2. https://samtiden.nu/2020/10/s-viker-ner-sig-for-mp-granserna-oppnas-for-an-mer-migranter/?fbclid=IwAR0RETiyf1y

  Kritikstormen är hård mot att S har vikt ned sig och låter MP styra regeringen. Foto: MostPhotos.
  S VIKER NER SIG FÖR MP – GRÄNSERNA ÖPPNAS FÖR ÄN MER MIGRANTER
  DICK ERIXON7 OKTOBER, 2020INRIKES 35
  De två regeringspartierna har kommit överens. Miljöpartiet har fått igenom en rad förändringar som gör det lättare att få stanna i Sverige även om man saknar asylskäl.

  Kritiken mot regeringens kompromiss är massiv. Socialdemokraterna har fullständigt kapitulerat inför Miljöpartiet som nu leder regeringen.

  S gör exakt tvärtom mot vad man sagt
  Socialdemokraterna har under migrationskommitténs arbete hävdat att deras strävan numera är att minska flyktingströmmarna till Sverige.

  – Vi ska inte ha fler flyktingar. Vi ska ha färre. Och de som kommer hit ska snabbare in i arbete, säger statsminister Stefan Löfven (S) till Sydsvenskan i oktober 2019.

  Men nu går han med på exakt motsatsen. Fler ska få stanna och de ska inte behöva arbeta.

  S-MP gynnar afghaner utan asyl före IS-slavar
  Till och med L-riksdagsledamöter är kritiska.

 3. Vi kanske klarade flyktingkrisen bra men konsekvenserna av densamma är oöverskådliga för gemene man och illa är det när till och med centerpartistiska kommunpolitiker börjar klaga

  • “Flyktingkrisen”?????? Det låter som om det vore något som bara ramlade över oss. Faktum är att denna Kris SKAPADES av Reinfeldts och Löfvéns regeringar.

 4. Elisabet Höglund …

  http://3.bp.blogspot.com/-IHhvgKKhBHE/VEV3lCkdQYI/AAAAAAAAJ3E/lq2vdc5Th0U/s1600/elisabet%2Bh%C3%B6glund.jpg

  Bildkälla: tobbesmedieblogg,blogspo,com

  … var anställd på SVT som arbetsmarknadsreporter, ekonomireporter, politisk reporter och utrikeskorrespondent mellan 1983 och 2008, då hon övergick till att bli arbetande pensionär och frilansjournalist. Den 19 november 2019 skrev hon ett mycket ärligt och läsvärt inlägg på sin blogg om invandrarna och deras brottslighet med följande rubrik:

  Har Stefan Löfven sovit i sju hela år! Han verkar inte ha förstått någonting om vilka grupper det är som ligger bakom gängskjutningarna!

  Läs mer på länken nedan där hon redan då år 2019 förmedlade den mycket hårda kritik som riktades mot Stefan Löfven från de egna socialdemokratiska partiets företrädarna ute i landet:

  https://elisabethoglund.se/blogg/har-stefan-lofven-sovit-i-sju-hela-ar-han-verkar-inte-ha-forstatt-nagonting-om-vilka-grupper-det-ar-som-ligger-bakom-gangskjutningarna/

  Stefan Löfven verkar fortfarande befinna sig i djup Törnrosasömn, tyvärr!

 5. Man blandar ihop alla grupper invandrare och benämner oss ” utlandsfödda” när man vill påvisa ( eventuella) positiva effekter av invandringen…
  Varför tar inte sådana ” forskare” just de som fått UT som flykting/av fyktingliknande skäll och deras anhöriga och inte undersöker just dess gruppens påverkan på ekonomi osv?

  • Det vore förträffligt att göra ett diagram och visa HUR de olika grupper sedan 1950 har bidragit till Sverige !
   Skulle tro att underskottet började vid 1999.

 6. Vi klarade flyktingkrisen så bra med att frånta svenskar sina sjukpenningar, bidrag i händelse av att de blev arbetslösa och deras hem till förmån av de nya som kom hit. Även de få arbetsmöjligheter gav flyktingar företräde till arbeten.
  Sänkta pensioner , förhöjda kostnader för sjukvården mm. Det är våra pengar och vår trygghet som har bekostat detta som vi inte är med på !

  Hur är det möjligt att de nya får ett tak över huvudet från första dagen ,när svenskar tvingas ut i kylan trots att de har betalat skatt och bidragit till samhället.
  Enligt EU lagen skall inte landets medborgare ha det sämre än flyktingar.
  Enligt vilken paragraf ? Anmälan till polisen i varje fall av avhysning mm är på plats.

 7. Är man docent i Umeå och det rödaste universitetet i Sverige så är hans slutsats förväntad. Där går vänstertyckande före objektivitet.

 8. Varför är det bara idioter som får uttala sig i media ?? Folk tror ju att det dom säger är sant.

 9. De kallar skattekostnader förtjänster, bara för att det tvingar fram en BNP-höjning antar jag. Det är tyvärr skattedrivet med tvång och skapar skulder och brister i välfärden trots alla skattehöjningar. Är man skattebetald, som lever på statens eller kommunens skatter kanske man får den skeva inställningen till skillnad om man bidrar till produktion, som direkt genererar skattepengar. Jag tycker det är farliga värderingar för samhället. Jag önskar vi får människor i regering och kommuner med en vuxen inställning till vad samhället behöver.

 10. Det är alltså därför som poliskåren måste fördubblas,
  åklagarmyndigheten måste utökas,
  sjukvården dukar under,
  våldtäkterna ökar och förstör många kvinnors liv,
  stölder och rån når till nära värst i världen m.m.!

  Socialdemokraterna har gjort sig skyldiga till
  LANDSFÖRRÄDERI ; lovat (i kontrakt) bort
  ” positioner i alla viktiga styrelser i Sverige,
  inklusive REGERINGEN”!

  SÄPO struntar i att Sverige är sålt till främmande
  makt, islam!

  Det finns mer fakta som visar vilka lögner de kör ut
  till folket!

 11. Vilka droger går så denna “forskare” på?
  Att använda ordet lönsamt om en massinvandring som har 50% arbetslöshhet tyder på en total härdsmälta i tankeförmågan.
  Kollar man upp “forskaren” så är han säkert aktiv i samma partier som propagandisterna på SVT.

 12. De där gubben har förmodligen aldrig hållit i en hammare eller svetsklyka.
  Men prata teorier i UMEÅ …det kan han.

  • Vi bör hänvisa alla flyktingar till Umeå, när de så gärna vill ha dem i Sverige. Där finns det gott om skogar som Reinfeldt sade när han flög över Norrland.
   Ni som arbetar inom socialen ,skicka dit alla “hemlösa flyktingar”, om nu någon råka läsa här vad vi skriver.

 13. “Flyktingkrisen”? Han menar invasionen av hitlockade och hitdrivna migranter med en topp 2015!? varav de flesta ljög om sin identitet, ålder och hemland! samt ingen enda av dem var “flykting” enligt Dublinförordningen! Det måste vara den han menar för någon “flyktingkris” till “sverige” har aldrig existerat sedan WW2

 14. Teoretiskt rätt men hur har verkligheten blivit?
  Vad är skälet till en ökande kriminalitet och otrygghet?
  Har det svenska kynnet bara på ett par decennier ändrats radikalt?
  Naturligtvis har svenskar påverkats av den flummiga mångkulturella rörelsen men bara till det sämre. Vi har radikaliserats till multikulti.

  Men den stora förändringen är att vi nu har en annan gatubild än förr, i många städer ser du gatuscener som i Bagdad, Damaskus eller Timbuktu.

  Det är inte vanligt i någon av dessa städer att ungdomar blir rånade, avklädda och urinerade på bara för att de är irakier, syrier eller malier.

  Varför sker det i vårt land Sverige, är det vårt fel eller den okontrollerade invandringen orkestrerat av flummiga syltryggar?

 15. Vänsterfolket är helt verklighetsfrämmande. Vi importerar Kriminalitet, Våldtäkter,Sprängningar . bilbränder, skjutningar , knivskjärningar , bedrägerier , misshandel , rån Det kan då tamefan inte vara lönsamt !!!

 16. Det so gäller i den stora skalan gäller givetvis även i en mindre skala, så varför satsar inte dessa forskare på att själva försörja några migranter? De kommer ju bli stora vinnare på detta.

 17. Bagdad-Bob bleknar i jämförelse.
  Logik, fakta och verklighet är storheter som dessa personer hanterar som ovidkommande. För nu har de endast – absolut endast – floskler och känslosås att luta sig mot.
  Men vad spelar det för roll? Så länge de blånekar den faktiska verkligheten, som små barn, behöver de aldrig konfronteras med den bittra sanningen: att allt, ja faktiskt allt, som de påstod kring massinvandringen och det pågående folkutbytet, var lögn.
  Och till sin hjälp har de en hel yrkesgrupp som mer än gärna hjälpt dem med den saken: journalisterna.
  Dessa komplett verklighetsfrånvända, svenskhatande, individer som agerat nyttiga idioter under flera decennier, i sin strävan att sänka Sverige.
  De har onekligen lyckats. Vi har passerat den s k kritiska punkten, troligtvis innan 2015.
  Historiker och psykologer har ett gigantisk projekt framför sig när de ska förklara hur Sverige kunde förstöras på ett par generationer.
  Det mänskliga lidandet för detta är astronomiskt och svårt att kvantifiera överhuvudtaget.

 18. Herregud! så här går deras tankegångar: Det har ju gått hur bra som helst, inga som helst problem nånstans och det är fruktansvärt lönsamt dessutom. och det är så berikande och spännande med denna mångkultur. Sen att var och varannan svensk blivit rånad och våldtagen är säkert deras eget fel.

 19. Propagandakanalen maler på som vanligt, just nu sänder
  dom ett program som heter den gröna Slaktaren?? Undrar
  om det är Miljöpartiet dom avser, i så fall ett passande namn
  för dom har ju snart skurit ner välfärden för Svenska folket
  till ett minimum, och fortsätter i samma spår?

Kommentera