900 miljarder i vinst blev 90 miljarder i skattehöjningar

EKONOMI/INVANDRING. Sandro Scocco, född 14 juli 1965 i Stockholm, har varit LO-ekonom samt chefsekonom på statliga  Arbetsmarknadsstyrelsen, och chefsekonom på statliga Institutet för tillväxtpolitiska studier, ITPS. Från och med den 1 januari 2014 är han chefsekonom på den fackföreningsfinansierade tankesmedjan Arena Idé. Han har också varit sakkunnig åt ministrar som Carl Tham (FP+S), Mona Sahlin (S) och Björn Rosengren (S).

Sandro Scocco

Sandro Scocco säger att invandringen är bra för staten är att väldigt många invandrare som är unga. Det gör att även om de kostar mer per person, det vill säga att de har högre arbetslöshet större bidragskostnader och så vidare och till och med jobbar mindre, så blir det ändå en vinstaffär.

– Det Sverigedemokraterna fokuserar på, det är enbart de initiala kostnaderna. De räknar inte alls med att de här personerna kommer att bidra till svensk välfärd på längre sikt, menar Sandro Scocco.

Ovanstående publicerades 2015, och sedan dess har vi haft år efter år med rekordinvandring.

Nu låter det annorlunda: ”För att enbart upprätthålla dagens vård, skola och omsorg krävs skattehöjningar på knappt 90 miljarder fram till 2040. Ska vård, skola och omsorg återställas till kvalitetsnivån före 90-talskrisen krävs ytterligare 50 miljarder. Å andra sidan, om dagens skattenivå bibehålls kommer det saknas ytterligare 135000 medarbetare i välfärden 2040. Det är ett vägval och politiken måste våga vara ärliga med vilken väg man vill gå.” Aftonbladet. 

-Pettersson undrar vad Sandro Scocco kostat Sverige och misstänker att hans lösning på problemen är mer invandring…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

14 thoughts on “900 miljarder i vinst blev 90 miljarder i skattehöjningar

 1. Att Sandro Scocco varit sakkunnig åt Mona sahlin, det förstår man ju nu, med tanke på hut slarvigt hon har skött sina pengar.

 2. De logiska och socialdemokratiska mattesnillena, har uttalat sig om den beryktade ”svenska modellen”, Som är mer töjbar än en gummisnodd.

 3. Jag som trodde att man som ekonom var tvungen att kunna räkna, tänk så fel jag har haft.
  Men det kanske är titeln som chefsekonom det är då man inte ska kunna räkna alls som räknas, med rätt värdegrund och en icke normalt fungerande hjärna kan man bli vilken chef som helst inom det fackliga och staten

 4. Så den humanitära stormakten visar sig vara en krass arbetskraftsnyltare som dränerar utsatta länder från sina befolkningar?

 5. Vilka trovärdiga individer och uttalanden !!!!!!!
  Dårhuset Sverige fortsätter sin utveckling.

 6. I Metro häromdagen såg vi hur framtiden kommer bli. Bara de som kan betala 70.000 kr/månad kan få den bästa cancermedicinen. Så blir framtiden i Annie Löfs önske-Sverige.

 7. Tino S har beskrivit situationen på det förmodligen bästa sättet..
  Både Sandros och Stefans förklaringar förutsätter att de nya kommer I arbete och trivs, och det är tyvärr inte självklart eller har inte varit det tidigare i alla fall.

 8. Det är bara 82 an som tror att snart blir kommunalskatten 0kr eftersom alla städer större än Sandviken tjänar mer än 500 000 000/ år på invandringen och mindre städer ngt mindre, stort grattis idioter och i synnerhet Sandro.

 9. Det är sjukt groteskt att sitta och påstå att massinvandringen ger något netto, frågan är om den ger något överhuvudtaget. Invandringen av arbetslösa, sjuka, lågutbildade och kriminella kostar netto varje år någonstans mellan 300 och 600 Miljarder per år! allt inräknat inkl undanträngningseffeker. Det är därför pensionerna är så låga, sjukvården så dålig, äldrevården genomsnittligt sämre än på mycket länge, barnafödandet bland SVENSKAR på folkmordsnivå, kriminaliteten grövre och mer omfattande än någonsin och bedrägerierna fler än någonsin, medborgerligt förtroende och tillit missbrukas och är snart helt borta mm mm, och trots allt detta förfall måste skatterna naturligtvis ändå HÖJAS! Hörde även idag att man planerar att införa en kilometerskatt pga att skattebortfall från diesel och bensin framöver. Det var som jag trodde alla fordon kommer framöver att få skatta ändå, trots sin sk miljövänlighet, naturligtvis för att indirent finansiera massinvandringen.

  • Klart att 40 år av total okontrollerad massinvandring inte har gett någon lönsamhet, man behöver inte vara Einstein för att begripa att de vansinniga sjuka och astronomiska summor som massinvandring har kostat och fortfarande kostar Sveriges skattebetalare inte är en vinst, är bara 7 klövern och dess väljare som av någon tragisk anledning tror det !!!!!!

 10. Dessa dumheter svalde LO basen tjockskallen Thorvaldsson med hull och hår Vi skulle få en superekonomi. Hur dum får en människa vara ? Ja han har ju överskridit alla gränser.

Kommentera