Sveriges Radio bagatelliserar mord på vita

RASISM. I Sydafrika har det brutala mordet på en ung vit farmare lett till våldsamma scener utanför en lokal domstol, när hundratals vita jordbrukare angrep och trängde in byggnaden och förstörde en polisbil, rapporterar Sveriges Radio.

Det var i fredags som den 21-årige Brendin Horner hittades mördad, bunden vid en påle på den gård han ansvarade för. Det är oklart vad som ligger bakom mordet men de två misstänkta, Sekwetje Isaiah Mahlamba (32) och Sekola Piet Matlaletsa (44), uppges vara boskapstjuvar.

Brendin Horner, 21, till höger och de två misstänkta

Det här är bara ett i raden av omtalade mord på vita jordbrukare, på ofta lite mer isolerade platser på landsbygden. Det är en extremt laddad fråga som direkt river upp gamla sår kring ras och sätter markägande i fokus.

Sveriges Radio: ”Extrema högerkrafter talar om ett folkmord på vita, medan andra talar om orättvisa ägarförhållanden som måste justeras. 70 procent av jordbruksmarken ägs fortfarande av vita, trots att de bara är nio procent av befolkningen. Sifforna är osäkra men omkring 50 vita farmare dödas varje år. Det ska jämföras med de 20.000 mord årligen som i första hand drabbar svarta i hela landet”.

– Pettersson undrar om ni någonsin hört Sveriges Radio säga att när någon svart mördas i USA ska det jämföras med alla andra c:a 20.000 som mördas i USA varje år, eller berätta att de flesta morden i Sydafrika och USA begås av svarta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Sveriges Radio bagatelliserar mord på vita

 1. ”70 procent av jordbruksmarken ägs fortfarande av vita, trots att de bara är nio procent av befolkningen.” säger SR.

  Vi tillämpar samma resonemang på renägande i Sverige och ser vart det landar…

  Hur stor procent av Sveriges befolkning är samer och hur stor andel av renägarna utgör de?

 2. Sydafrika är ett land med stora problem, vita och svarta dödas. Flickor våldtas.
  Dock det är deras problem och vi har våra egna problem att brottas med.

 3. Extrema SVT gör också fejkade undersökningar
  över sitt eget förtroende hos allmänheten, och kommer fram
  till att det är rekordstort?? Å fan läser inte SVT sociala
  medier? Och jag har inte hört en enda infödd Svensk uttala
  sig positivt om dessa förvrängare, men det är klart att väljer
  man ut 3000 säkra intervjuoffer kan man nog få fram den
  inte särskilt sanna bilden?

 4. Menar SR att bara för att ”jordbrukmarken inte är rättvist(?) fördelad är det ok med mord? Eller iaf ursäktar mord?

  Eller menar SR att eftersom 20.000 SVARTA mördas (oftast av andra svarta) så ska vi inte bry oss om ett mord?

  Det sker många fler bestialiska Tortyr-mord på VITA även på barn, av svarta pga av att de vita är vita i Sydafrika, men det uppmärksammas inte alls av SR.

  SR är äckliga!

  • Det kan inte vara rätt! En yrkesgrupp har lägre förtroende än journalister och det är bilhandlare.
   Bland journalister har SVTs mest förtroende förmodligen 80% mot 20 för de övriga.
   Det är på detta vis man redovisar sitt förtroende för att missleda.

 5. Jag hörde tyvärr också detta och känner mig fortfarande spyfärdig!

  Förstod direkt vad det skulle röra sig om när SR tog upp mordet! Tidigare har det ju varit knäpptyst, men nu när dom verkar ha förstått att dom inte har monopol på nyheterna så skulle dom in och uppfostra folket att tycka ”rätt”!

  Det skall bagatelliseras att 50 hederliga hårt arbetande människor mördas, många gånger med rena lustmord, med att 20 000 galningar dödar varandra i andra sammanhang!

  Dettutom är dagens färgade i Syd Afrika inte på något vis ursprungsbefolkning där och ingen tror väl att brottsligheten på något vis skulle minska för att dom vita ger bort den!

 6. Har just skrivit till Richard och påpekat att hans jämförelse är som att jämföra möss med elefanter.
  Det är bedrövligt eftersom de flesta jordägarna eller jordbrukarna har skött om sina anställda mycket bra, och det är inte de anställda som bär sig åt som en del svarta då de kommer till Sverige.
  Jag har levt i Afrika både på västra som östra sidan och den inhemska befolkningen är glada trevliga fastän många lever i mycket enkla förhållanden. Lättare att bli bekanta med dem och få vänner än i vårt socialistiska Sverige.
  Men vi ska komma ihåg de är inte så långt komna på vissa områden som vi i västvärlden, och de skall inte förstöras som här med frikostiga bidrag.

Kommentera