Stäng

Rekordmånga oroas över brottsligheten

BROTTSLIGHET. Allt fler svenskar känner en oro över brottsligheten i samhället, och andelen oroliga är nu på den högsta nivå som uppvisats i den Nationella trygghetsundersokningen från Brottsförebyggande rådet, enligt ett pressmeddelande.

Drygt 73.000 svenskar har svarat i Brå:s årliga nationella trygghetsundersökning och en tydlig trend är att en större andel känner oro över brottsligheten i samhället, från 43 procent förra året, till 47 procent idag.

Generellt sett så är kvinnor mer oroliga än män. Men tittar man på specifika grupper så har oron ökat tydligast bland unga män 16-19 år.

Men den självrapporterade utsattheten för brott har alltså inte gått upp sedan förra årets undersökning. Den har istället minskat lite.

I undersökningen som presenteras idag uppger 22,6 procent av de tillfrågade att de utsattes för något brott förra året. Det vanligaste brottet som man uppger att man utsatts för är hot.

– Pettersson säger att oron och rädslan för att utsättas för brott sker samtidigt som socialdemokraterna satsar på trygghet med att ha beviljat 714.449 permanenta uppehållstillstånd under Stefan Löfvens regeringstid, från 2015-01-01 till 2020-09-30.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Rekordmånga oroas över brottsligheten

 1. Vilka partier har dessa oroliga röstat på de sista 40 åren mån tro ?
  Patetiskt, typiskt svensk idioti och naivitet…

 2. Även om den självrapporterade brottsligheten inte gått upp så finns andra indikationer på en mycket illavarslande utveckling:

  ”Medan brottsligheten i stort har ökat 10 procent har skadligheten ökat med mer än 30 procent. Fram till 2006 följer de två kurvorna varandra men åren därefter sticker kurvan för skadlighet iväg uppåt. Det har flera förklaringar, enligt Fredrik Kärrholm. Dels har det dödliga våldet ökat, men vi ser också en dramatisk ökning av systematiska bedrägerier och en ökning av anmälda sexualbrott.

  Samtidigt som de grövre brotten har ökat har vissa mindre allvarliga brott minskat, som snatterier och stöld ur fordon.

  – Det är just därför det är betydelsefullt att inte bara räkna brott, utan ta hänsyn till brottslighetens skadlighet och grovhet. Det som behövs nu är en noggrannare analys som tydligare redovisar vad som driver ökningen. En sådan bör rimligen göras av Brottsförebyggande rådet.”
  https://fof.se/tidning/2020/9/artikel/polisen-ringar-de-farligaste-platserna

  Kolla kurvan i slutet av artikeln. Där har vi den verkliga brottsutvecklingen i Sverige. Det ser inte bra ut, inte alls.

  1. Genom att utvisa den miljon som inte försörjer sig själv skulle brottsligheten minska med 75%.

 3. Inte ett dugg oroad för brottsligheten, den verkar ha högkonjunktur, däremot är jag djupt oroad över förståndet hos majoriteten av väljarna.
  Det är tack vare dåligt intresse och förstånd vi har den situationen vi nu upplever, må det bli bättre nästa val.

 4. Sverige har aldrig varit tryggare än nu. Vi har väl alltid haft många skjutningar och våldtäkter.
  Eller hur – lillmorgan…..

 5. Nu njuter JÖK gänget för resultatet av sitt arbete .
  Meningen var att skrämma oss till tystnad och att vi skall börja tänka om , Det kollektiva kommunistblocket med dårar som styr landet trodde att de skulle få oss med skrämseltaktik till deras sida.
  Men det blir tvärtom.
  Allt flera inser att JÖK gänget är samhällsfientliga kommunister .
  De saknar en ledare som kunde ha lyckats men som saknar ledaregenskaper.

 6. Man undrar faktiskt hur det är ställt med dom som inte oroar sig för att bli utsatta för ett brott! Hur är det möjligt?

  Men det måste ju vara skönt för BRÅ att få knäppa alla på näsan med att brottsligheten minskar! Det kanske den gör, men knappast för att det blir färre brottslingar.

  Svenskarna måste vara världens mest korkade folk som tål vad som helst!

  Allt fler tvingas stanna hemma, alla är så medvetna om brottsligheten, alla vet att ingenting stöldbegärligt kan lämnas obevakat eller oftast inte ens kan visas! Då blir det ju inga brottsoffer! Inte mycket att skryta om!

  För övrigt är det konstigt att när brotten ökar så har alltid BRÅ tusen undanflykter och en massa fina ursäkter, ökad anmälningsbenägenhet, andra sätt att föra statistik, bla bla bla.

  Men när brotten minskar, då är det aldrig något att tillägga!

 7. Bara en superidiot känner sig trygg i dag.

  Socialdemokraternas s.k. ledare Stefan Löfven säger:
  Det största trygghetsprogrammet i modern tid.

  Det är ju Stefan Löfven som är den största orsaken till att vi har otrygghet i Sverige.
  Så ska han agera som att han ska fixa otryggheten, när han är orsaken till denna otrygghet.

  Snacka om hyckleri !!!

  Bara en idiot går på detta skit-snack han förmedlar.
  Han idiotförklarar svenskarna !
  Så…vill du att han ska styra över Sverige och svenskarna !? 🤮

 8. Hade varit konstigt om det hade varit tvärtom.
  Nu ska ju miljösekten få sin vilja igenom och fylla på med ännu mer icke anställningsbara menaiter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: