Stäng

23-åriga män finns det gott om

INSÄNDARE. Sverige är fantastiskt. Citat från sn.se (8 oktober): 
”En 23-årig man häktades i sin frånvaro på torsdagsförmiddagen vid Nyköpings tingsrätt.”

” . . . åklagare och polis vädjar till allmänheten att höra av sig om man har kunskap kring var någonstans personen befinner sig.”
Den ledtråd allmänheten ges är att det handlar om en 23-årig man. Det är den också enda ledtråden. 

Då blir det attan så svårt för allmänheten att kunna hjälpa till. För att inte säga omöjligt. 23-åriga män lär det ju finnas gott om.
Åklagare och polis får sluta med den där larviga policyn att utelämna all form av signalement på misstänkta personer. 

Det kan inte annat beskrivas än som intelligensbefriat att vädja till allmänheten om information om misstänkta personer utan att ange vare sig signalement eller namn.  

Hur har åklagare och polis tänkt där? Som det verkar har man inte tänkt alls.

Ego lego

Om fallet på bloggen…

13 reaktioner på “23-åriga män finns det gott om

 1. Ja och nu skriver både AB och expressen om det med namn och bild.
  Hoppas att polisen får fatt i skurken.

 2. Vad är orsaken till att polis och åklagare ofta inte vill lämna ut signalement?
  Det har naturligtvis inte med låg intelligens att göra. Så det måste vara nått annat.

  1. Dom har order från sina högre befäl, som i sin tur har order från myndigheter att inte lämna ut någon information, för då
   har polisens bästa spanare ”Allmänheten” mindre chans att
   peka ut någon misstänkt, förstår inte vad åldern har för betydelse
   när inget annat lämnas ut?? Hur gör man då, frågar man ut dom man möter ifall dom möjligen är 23 år och att dom då är misstänkta?

 3. Hade det rört sig om en svensk 23 åring så hade det säkert skrivits några rader om utseendet.
  Vi har ju en drös med folk som alltid får figurera i ex vis SVT reportage, utländska namn. Har de gjort något som strider mot lagen så blir de endera pixlade eller obeskrivligt obeskrivbara.

 4. Kan det bli mer idiotiskt?
  Ursäkta Cinna blanda ihop dig med Olof.p.
  Journalisterna är mestadels väsnsterblivna eller mijötalibaner. De lever i symbios med Sozzarna som inte kan regera utan dem. De vill också ha bra tillgång till palestiniernas produktion.
  För några år sedan så tryckte EU på att de skulle göra något åt odlingarna i Backadalen. Militären sattes in och de stoppade var tredje lastbil som fick tömma sen filmade de när de satte fyr, att tillfredsställa opinionen men ändå förse sina trogna kunder med röka. Det är nog med argument för deras vurmande.

   1. Det är knepigt när sidor bara försvinner.

    I dag skriver man så här.

    ”Polisen har under de senaste två dagarna genomfört flera insatser och gripit totalt fem personer misstänkta för att ha deltagit i stenkastningen och vandaliseringen i centrala Ronneby i slutet av augusti.”

    Vandalerna var alltså de som härjade runt på stan. Inte de som fördärvade sina koraner och dessutom besudlade dem med prima fläsk.

    Det är svårt att veta hur många sidor som har försvunnit. Det finns sidor som har ”uppdaterats” ett par veckor efter de publicerades.

   1. Jo det är en kopia på den sidan. Det som är det allvarliga är att sidan har tagits bort från SVT:s hemsida. Att den finns cachad är oväsentligt i det här sammanhanget. Att ’uppdatera’ gamla artiklar är egentligen mer förrädiskt. Hederliga journalister skriver vad som är uppdaterat. Hederliga journalister ’uppdaterar’ inte ett par veckor gamla artiklar. En hederlig journalist skriver en ny artikel och låter den gamla ligga kvar. Eventuella tillrättalägganden gör man i den nya artikeln.

    Att ändra i gamla artiklar gick inte när man tryckte på papper. Att i efterhand redigera verkligheten gör man i George Orwells bok. Och det gör man nu om inte i verkligheten så i den digitala världen.

    När det gäller sidan som senare försvann skrev jag till den berörde journalisten, redaktören och språkvårdaren på SR/SVT. Jag fick svar från språkvårdaren att det var en juridisk fråga inte en språkfråga. Jag svarade henne att ordkunskap var i högsta grad en språkfråga. Sedan blev det tyst och sedan försvann sidan.

    På den den försvunna/cachade sida står en annan märklig sak:

    ”Polisen utreder nu ärendet, som med största sannolikhet blir rubricerat som hets mot folkgrupp. Förundersökningen gällande händelsen i Kallinge lades ner på grund av bristande bevis.”

    För det första så var det inte frågan om hets mot folkgrupp. Det var inget brott över huvud taget. Hur kan det vara bristande bevisning när ett brott inte är begånget. Det är tjänstefel av polisen att starta en förundersökning på egen hand. Ligger det polisanmälan bakom en förundersökning borde förundersökningen läggas ned per omgående. Och den som gjort anmälan borde hutas åt och varnats.

    Vad f-n sysslar pöolisen med?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: