Hotet från Iran måste tas på allvar

UTRIKES. Iran är ett av vår tids största hot mot världsfreden. Nu när EU ges chans att ompröva sin hållning gentemot Iran gäller det att skärpa tonen och intensifiera de strategiska insatserna, skriver David Lega (KD), europaparlamentariker, i tidningen Dagen.

David Lega (KD) @MegaVega

”Ayatollornas målsättning är att bygga en landbrygga som sträcker sig från Persiska viken till Medelhavet för att på så sätt säkra sin dominans, inte bara i Mellanöstern, utan också i Europa och globalt. Genom ombud, som terrorsekten Hizbollah i Libanon och Bashar al-Assads slaktarregim i Syrien, går man bokstavligen över lik för att förverkliga sina ondskefulla planer. Nyligen meddelade Hizbollah att man nu har förmåga att nå riktade mål i Tel Aviv och andra israeliska städer.

Hoten om att utplåna Israel måste tas på största allvar. Fredsavtalen med Israel är mycket välkomna, och mycket goda nyheter. Men det går inte att bortse ifrån att det finns ett samband mellan de avtalen och Irans agerande i regionen. Att allt fler länder i regionen nu omprövar sin hållning mot just Israel, den forna ärkefienden, måste ses som ett aktivt avståndstagande mot Irans aggressioner och stormaktsambitioner.”

– Pettersson håller delvis med David Lega men menar att Iran är inte farligare än andra länder, det är islam som är ett hot…

Iran 6 oktober 2020. Säkerhetsstyrkor visar upp påstådda brottslingar och misshandlar dem offentligt, inför utkommenderad publik som ska bli avskräckt. Detta samtidigt som Teheran delvis är nedstängd på grund av coronapandemin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Hotet från Iran måste tas på allvar

 1. Största hotet mot omvärlden är väl Israel och dess allierade USA ? Så ser jag på saken . Hur många krig och konflikter har Iran skapat ? Hur många krig och konflikter har Israel/USA skapat ? Mvh Sjöström

 2. Iran, Saudiarabien, dessa islamiska paradis på jorden. Alla muslimer ska returneras till ett av dessa två länder eftersom båda förklarar sig vara islams förkämpe på jorden. Och islam påstår att alla muslimer är bröder med varandra.

 3. Vilka belägg har Lega för sitt påstående.
  Iran verkar inte vara tekniskt så utvecklade så att sådana ambitioner.

 4. Det skrevs mycket skit om Reza Palavi, Shah of Persia, men hade han fått en efterföljare så hade landet sett annorlunda ut. Vi kan inte, får inte jämföra en iranier med en arab.
  Samma religion men de flesta är shiiter till skillnad från sunniter. Folket i Iran på den tiden 70-talet, jag reste runt i landet var som vilket folk som helst i Europa mycket mer likt västvärlden i städerna än andra muslimskt styrda länder. Landsbygden mer troende muslimer och mindre utvecklat.

  När så mullorna tog makten flydde de med mest utbildning bl. annat till Sverige och övriga västvärlden och den oresonliga religionen tog över.
  Sverige är snabbt på väg att förvandlas till något liknande om inte fler får upp ögonen för faran så är det kört.

 5. Iran är inte farligare än andra muslimska länder.
  Saudi tycker det för enligt Irans tolkning av koranen ska det inte finnas några kungar. Det är därför som de skapat fred med Israel. De förväntar sig att Israel och USA ska göra jobbet åt dom.
  Tyvärr dömt att misslyckas. Kina och Ryssland har slutit avtal med Iran så USA löjliga bojkott är till ingen nytta. Tiden då USA kunde styra och ställa som de behagade dem bäst är förbi och de kan inte göra mycket åt det.
  Bäst vore att Trump vinner valet och kör övar militären som styrs av oligarkerna och tar hem och stänger ner alla olika baser och tar hand om de vänsterblivna innan för gränserna innan det är försent.

 6. Det är väl bara samma hot från muslimerna/islam
  som vi har mot Vårt Fosterland?

  Islams/ koranens avsikt och målsättning är väl att
  ta över världen – till varje pris?

  Koranen säger ju att alla icke-muslimer är deras
  fiender!

  D.v.s. alla muslimer är våra fiender!
  Vill vi ha fiender i Vårt Fosterland?
  Kan vi ha fiender i Vårt Fosterland!
  Vad vinner vi på att ha fiender i Vårt Fosterland?

  Man brukar väl göra sig av med fiender?
  Ska vi göra oss av med våra fiender?

Kommentera