Hasan Haj Mahou döms till 40 timmars samhällstjänst

BROTTSLIGHET. Hasan Haj Mahou, född 1984 och medborgare i Syrien kom till kom till Sverige år 2014 och är nu bosatt i Tallnäs, Timrå kommun. I samma område bor också de drabbade.

Den 9 augusti 2020 kallades polis till Tallnäs med anledning av att MA anmälts försvunnen. Polismannen Rebar Rashid kom dit och ungefär samtidigt kom MA tillbaka till hemadressen. Hon berättade att hon blivit bortförd av en man som rört vid henne. På gården hade då samlats flera olika personer, bl.a. MA:s mor samt vittnena Adolphine Ingnoli och Rezan Karim Feyzo. Också MB kom dit och gjorde en egen polisanmälan varvid vittnet Asma Ahmed Mohamed tolkade. MA lämnade ett signalement på mannen och någon påstod att den misstänkte var Hasan Haj
Mahou.

Ungefär samtidigt kom Hasan Haj Mahou cyklandes mot gården. Polismannen Rebar Rashid sprang efter och ikapp honom, stoppade honom och lade ner honom på marken. Beslut togs om att han skulle gripas. Under kvällen genomfördes en brottsplatsundersökning med hund i vilken polismannen Jenny Danielsson deltog. Hasan Haj Mahou anhölls och förklarades sedan häktad såsom på sannolika skäl misstänkt för olika sexualbrott och två fall av olaga tvång. Efter att en förundersökning genomförts har åklagaren väckt åtal för försök till sexuellt övergrepp mot barn och olaga tvång mot MA, sexuellt ofredande och olaga tvång
mot MB samt ringa narkotikabrott.

Av utredningen rörande Hasan Haj Mahous personliga förhållanden framgår att han under uppväxten i Syrien tidigt fick bidra till familjens försörjning och därför har endast begränsade läs- och skrivfärdigheter. Därav framgår vidare att han sedan han kom till Sverige år 2014 börjat konsumera alltmer alkohol men också droger vilket orsakats av dåligt mående och ensamhet. Han har framhållit att han nu hållit sig helt
nykter under den tid han suttit frihetsberövad och att han inte vill eller kommer att använda alkohol och droger något mer. Omständigheterna är sådana att det kan antas att en skyddstillsyn skulle bidra till att han inte återfaller i brott. Han har vidare ställt sig positiv till att utföra samhällstjänst vilket utgör ett särskilt skäl att nu bestämma påföljden till skyddstillsyn.

-Pettersson säger att Hasan är en fantastisk kille, han har hållit sig helt nykter när han suttit inlåst, inte dåligt, och han lovar att inte använda alkohol och droger något mer. Fantastiskt.

Hasan Haj Mahou, född 1984 och medborgare i Syrien döms för

 1. Olaga tvång
 2. Försök till sexuellt övergrepp mot barn
 3. Sexuellt ofredande
 4. Ringa narkotikabrott

Straffet blir skyddstillsyn med samhällstjänst 40 timmar. Särskild föreskrift: Hasan Haj Mahou ska genomgå den behandling mot missbruk som
frivården anser nödvändig.

Åklagaren hade inte ens yrkat på utvisning.

Här har vi en fin kille som kommer att bli en bra förtjänst för samhället. Begränsade läs- och skrivfärdigheter, behöver tolk, missbrukare, lever på socialbidrag och är pedofil, den yngsta flickan var tre år.

Varför inte skicka tillbaka Hasan, även om han sköter sig kommer han aldrig att bli lycklig i Sverige. Enligt domstolen har Hassan lidit av ”dåligt mående och ensamhet”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Hasan Haj Mahou döms till 40 timmars samhällstjänst

 1. Assad har blivit av med en kriminell, undra vilka brott han har begått tidigare i Syrien!? Assad tackar ”sverige”.

 2. ”nykter under tiden han satt frihetsberövad”!

  Har jag missat nått eller? Det kanske bara är att beställa champagne till cellen?

  Ingenting förvånar en snart i Sverigeistan!

 3. Åter en av de i c k e skriv o. läskunniga akademiker,som med tiden blir lönsam för oss i Abzurdistan,

 4. Lövén brukar ju posera med allsköns slödder.
  Nu har han en till kompis att krama om och berömma. Med tanke på S väljarkår så är kanske Hasan ett tillskott!

  De jag talat med som stöder S är tyvärr inga kompetenshöjare heller.
  Med tanke på partiets lättvindiga inställning till vallöften och partiprogram, så funderar jag på vad som krävs för att väljarna ska sluta rösta på dem?
  Lögner och svek verkar inte få folk att ändra sig!

 5. Texten fram till polisman Rebar Rashid skulle man kunna tro att händelsen inte inträffade i Sverige. Bara utländska namn.
  Sen dök namnet Jenny Danielsson upp och verkligheten kom ikapp.
  Ser fram emot framtida rättegångar där vi dömer och straffar de som har orsakat att sexualförbrytaran kunnat etablera sig i vårt land.

Kommentera