Testosteronstyrd kommunordförande i Kungsbacka

INSÄNDARE. I mitt nästa liv skall jag bli kommunalpolitiker. Det har jag bestämt efter att ha läst om Hans Forsbergs avgångsvederlag. Varför skall jag jobba hårt och ta ansvar som jurist och civilekonom när jag istället kan åka ut med huvudet före och inkassera lön i NIO år utan att ens lyfta ett finger?

Hans Forsberg (M)

Det låter visserligen inte klokt men det är dessvärre sant. Hans Forsberg, moderat ordförande i kommunalstyrelsen i Kungsbacka har avgått från sin tjänst efter att han köpte sex i en lägenhetsbordell i maj. Han har erkänt sitt brott (inte undra på eftersom polisen tog honom på bar gärning) och deklarerade efter gripandet: ”Efter det som hänt har jag inte längre förtroende i partiet och är beredd att ta konsekvenserna. Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag”.

”Ångerfull” i tre veckor

Tyvärr Forsbergs ”ånger” och ”beredskap att ta konsekvenserna” räckte bara fram till juni, dvs drygt tre veckor, då begärde han att få ut sin fallskärm. Lisa Andersson också moderatpolitiker och Forsbergs efterträdare som ordförande i kommunstyrelsen i Kungsbacka tyckte att eftersom hans agerande inte hängde ihop med hans arbete borde han få ut pengarna.

Intressant att hon tycker det. Jag däremot tycker att som kommunordförande bör man verkligen vara en förebild och förtjäna medborgarnas förtroende, även på fritiden. Att begå ett sexbrott, i mina kvinnliga ögon, sänker politikern rätt ner till rännstenen. Är det testosteronet som styr politikerns beteende så skall han verkligen inte arbeta som kommunordförande.

Så efter tre ”ångerveckor” begärde Forsberg ett avgångsvederlag. Och inte nog att han begärde NIO års ersättning så fick han den dessutom. Helt sjukt!

Förresten, nio års fallskärm för kommunalpolitiker anses inte vidare generöst längre. Tidigare kunde utsparkade kommunala politiker få femton års ersättning.

Och storleken på strafföreläggandet?

Eftersom den ”ångerfulla” Hans Forsberg hade godkännt strafföreläggande skulle han betala 50 dagsböter à 820 kronor, det vill säga 41000 kronor samt en avgift om 800 kronor till brottsofferfonden som straff för brott mot sexköpslagen. Inte vidare dyrt när han själv har höjt sin månadslön till 83 000 kronor år 2020 från 70 000 kronor 2018.

Därmed under nio år kommer han att lyfta ut nästan 60 000 kronor eller mer exakt 58 460 kronor i månaden tills han fyller 65 år. Allt som allt drygt sex miljoner kronor som betalas med skattepengar. Dessutom tillkommer för Kungsbackaborna kostnader för skatter och avgifter. Just skattepengar som inte räcker till barnomsorgen, skolorna, vården, äldreomsorgen och mycket annat! Skattepengar som jag själv bidrar till eftersom jag också bor i Kungsbacka kommun.

I mitt nästa liv…

… skall jag också bli både man och kommunalpolitiker. Varför ta ansvar och slita hårt som sjuksköterska, lärare, polisman, domare, åklagare, hantverkare, för att inte nämna lokalvårdare, butiksbiträde, kassörska och många, många fler som inte ens kommer i närheten av en lön på 58 000 kronor? Om Hans Forsberg, utbildad civilingenjör, hade jobbat som tekniker och blivit uppsagd hade han fått lön i sex månader istället. Som vi alla andra, vanliga kommuninvånare.

Det är mycket smartare att bli kommunalpolitiker, ha generösa kollegor i den kommunala arvodesnämnden som förhandlar och skriver på anställningsavtalen samt öser pengar på varandra med valspråk: ”I scrach your back and you scrach mine”.

Mårtensson

9 thoughts on “Testosteronstyrd kommunordförande i Kungsbacka

 1. Sverige är sjukt mycket mycket sjukt!
  Det är fantastiskt i sig att landet som varit ett av dom mest
  respekterade i världen, till att idag vara ett land andra pekar
  finger åt och varnar för? Vi är snart en skamstämpel på nästan
  alla områden som kopplas till förfall?

 2. Det är inte konstigt att här går omkring pensionärer och halvsvälter
  pengar ska gå till höjdare, det spelar ingen roll ifall dom missköter sig eller ej dom får fantasibelopp ändå, Man skyller på tecknade avtal, jag tycker att alla sådana avtal ska synas offentligt innan dom godkänts, det är
  så jävla sjukt att man kan få upp emot 10 miljoner för att missköta sig.

 3. Detta har inte med testosteron att göra (säger jag som har högsta halten inom normalintervallet dvs ca 5 gånger högre än det lägsta en man ska ha). Testosteron ger tålighet, stark och smidig hud, styrka, mod, uthållighet, rakryggighet och kontroll. Det är bl a därför en man med mycket testosteron aldrig behöver använda hudkrämer etc. De mest okontrollerbart aggressiva individerna finns inom kvinnokönet och feminiserade politiker vars hormoner (särskilt vissa tider) ger enorm opålitlighet, aggressivitet och irritabilitet. Se på kärringarna i regimen om inte annat, på alla vansinniga förslag och beslut de ligger bakom! Se även på tokvänsterns hysteriskt skrikande och vandaliserande retarder av båda könen, de är degenererade och/eller har lite testosteron!

 4. Blygsamt att kräva lön 9 år av skattebetalarna för att ha runkat 1 ggr, när Akilov får skattefri lön ca 20 år för att ha kört över vita på Drottninggatan

 5. Ja, Sverige är genomkorrumperat. Personer med dålig moral belönas och får omåttliga förmåner på skattebetalarnas bekostnad. Kompetens är inget värt utan snarast ett hot mot alla de som fått privilegierade positioner pga kön, ideologiska assessoarer, grupptänk mm. Moralen urholkas alltmer i maktetablissemanget, som vet vilka strängar de ska spela på för att få förvirrade hönshjärnors fortsatta förtroende. Svågerpolitik, vänskapskorruption, hjärndöd pk-ideologi och “bästa, smartaste tjejgänget” styr samhället rakt ut i ett bottenööst träsk…

 6. Lägg ner arvodesnämnderna. Politiker skall få ersättning efter sin utbildning och den lönen bestämmer LO.
  Egna företagare som blir politiker ska få lika stor lön som de tagit ut i sin tidigare verksamhet.
  Övriga kostnader som uppstår i samband med uppdraget ska ersättas enligt gängse regler på arbetsmarknaden.

 7. Håller med henne, det är för bedrövligt. Jag förstår också att hon jurist och civilekonom gått i den nya svenska skolan eftersom hon inte stavar rätt varken svenska eller engelska.

 8. Han är inte den ende som fått ohemula avgångsvederlag efter att ha misskött sig.
  Det är snarare regel än undantag bland alla pampar i Sverige.

Kommentera