Sexköparen Hans Forsberg (M) får sex miljoner i fallskärm

BROTTSLIGHET. Hans Forsberg (M), tidigare ordförande för kommunstyrelsen i Kungsbacka, har rätt till flera miljoner i pension – trots att han tvingades lämna i samband med en sexköpsskandal, skriver SVT Halland. Det visar en utredning som kommunstyrelsens förvaltning beställt av Sveriges Kommuner och Regioner.

Hans Forsberg (M)

– Ett avtal är ett avtal, säger nya kommunstyrelseordföranden Lisa Andersson (M).

Han har rätt till maximalt 58 460 kronor i månaden tills han fyller 65 år från den 1 juli 2020, som mest drygt sex miljoner kronor. Det var i slutet av maj som han åkte fast i samband med att polisen slog till mot en bordell i Göteborgsområdet.

-Pettersson säger att de värst kriminella i denna affär är de som tecknat detta avtal, men det  är lätt att vara generös med skattebetalarnas pengar och troligen har de som skrivit på liknande avtal själva…

 • TIDIGARE 2020-06-26. Sexköparen Hans Forsberg (M) har ansökt om att få sin fallskärm

BROTTSLIGHET. Den före detta Kungsbackapolitikern Hans Forsberg (M) nu ansökt om att få sin fallskärm, rapporterat Norra Halland. Men hur stort beloppet blir är ännu inte klart.

Det finns två olika system beroende på hur länge han varit förtroendevald. Vi är inte säkra på om han går enligt det gamla eller nya systemet. Men någon form av övergångsersättning har han rätt till. Så nu ska vi göra en utredning för att bedöma hur mycket han har rätt till. säger Larry Söder (KD), i Kungsbacka kommuns arvodeskommitté.

– Pettersson noterar att det rör dig om c:a 1,3 miljoner för bordellbesökare Forsberg. Jag kan dock inte klandra honom för att ansöker om pengarna. Däremot borde de som skrivit avtalen åtalas. Politiker borde inte ha andra ersättningar än andra…

 • TIDIGARE 2020-05-24. M-politiker i Kungsbacka erkänner sexköp – fast i insats mot lägenhetsbordell

BROTTSLIGHET. Kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka, Hans Forsberg (M), misstänks för sexköp efter en insats mot en utpekad lägenhetsbordell i Örgryte, Göteborg, skriver GP. I ett pressmeddelande bekräftar Moderaterna uppgifterna och meddelar att Forsberg lämnar alla politiska uppdrag.

– Det som han har gjort är oacceptabelt. Även om detta är en personlig tragedi för en partikollega och vän, så är vi helt överens om att Hans måste lämna alla de politiska uppdrag han har för vårt parti, säger förbundsordförande Mikaela Waltersson.

Hans Forsberg själv erkänner händelsen och har godkänt ett bötesbelopp. – Efter det som hänt har jag inte längre förtroende i partiet och är beredd att ta konsekvenserna. Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag, säger Forsberg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Sexköparen Hans Forsberg (M) får sex miljoner i fallskärm

 1. Det lönar sig att köpa sex i pk sverige för politiker.
  Låg bordellen i rosenbads källare där alla vapen försvan…
  undrar bara?
  ponnsan62
  AFS

  • Vadå offer, hon hade en vara som hon sålde med svenska lagens goda minne. Att han får en ohemult hög summa är ju inte hans fel utan kommunen som har sådana avtal och handskas vårdslöst med medborgarnas pengar.

 2. Eftersom han tyckte det var oacceptabelt kan han kanske hoppa över till Sozzarna. Där gillar man oacceptabelt i alla dess former.

 3. Förtroendevalda politiker uppbär inte lön utan arvoden och kan rimligtvis inte heller vara föremål för anställningsavtal.

 4. Det blev ett lönsamt köp och ligg och man är naturligtvis inte ett dugg förvånad över detta i dagens kriminella och mångkulturella träsk Sverige !
  Vad säger vänsterextrema och korrupta Feministmaffian och den numera så tysta Metoo-klubben ?

 5. Ett avtal är ett avtal, finns det inget som heter avtalsbrott ?
  Men kommunstyrelseordföranden kanske också har ett avtal om lite Gambia resor gratis ifall man blir uppsagd, därav att man inte vill bryta ett avtal. För då blir det ett prejudikat och man går miste om Gambia några gånger per år, när det ändå bara är skattebetalarna som får stå för den notan

 6. Sverige idag. En politiker som gör något som inte är olagligt enligt många får 6 miljoner när han tvingas gå. En brottsling kan få hundratusentals kronor för att det inte har gått att bevisa brott när alla skyller på varandra. Ett brottsoffer får ofta inget alls. Får vara tacksam att inte bli anklagad för falskt utpekande.

 7. De som själva så öppet orsakat att de sparkas/själva tvingas avgå, ska inte få avgångsvederlag.
  Paolo förlorade enormt på sexköp men en politiker gör mångmiljon vinst.
  Är detta likhet inför lagen?

 8. Har Kungsbackas skattebetalare accepterat avtalet med Hans Forsberg.
  Har de likadana avtal alla kommunanställda?

 9. Avtal är till för att hållas, ordning eller oreda, fallskärm på fredag. När fick svenska folket skriva på ett avtal om att landet skulle bli ett multikulturellt och kriminellt dårhus?

Kommentera