Stäng

Kriminella använder allt kraftigare sprängmedel

BOMBDÅD. Kriminella nätverk, oftast med utländsk bakgrund, har det senaste året börjat använda allt kraftigare sprängämnen i sina bomber, enligt en ny rapport från polisen.

Bomb detonerad på Gyllenstierngatan 4, Östermalm, Stockholm den 13 januari 2020. Foto: Frankie Fouganthin, Wikimedia. 

Rapporten visar också att benägenheten att utföra bombdåd i miljöer där allmänheten kan skadas har ökat. Det handlar särskilt om att sprängämnen används i trapphus, enligt Sveriges Radio.

– Risken att någon kliver ut genom dörren, går ut med hunden, eller kommer hem, är jättestor, säger Marie Borgh, chef för det nationella bombskyddet.

Hittills i år har det skett drygt 80 bombdåd i Sverige, enligt polisen. Det är en handfull fler än under samma period under förra året, och betydligt fler om man jämför mot längre bak i tiden.

Siffrorna gäller 1 januari till och med 15 september, och gäller detonationer (ej förberedelse eller försök till allmänfarlig ödeläggelse).

Bild från Expressen.

-Pettersson säger att det är mycket prat och många utredningar medan importen av brottsbenägna fortsätter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 reaktioner på “Kriminella använder allt kraftigare sprängmedel

 1. Har kanske nämnt tidigare att Stenbock sover som,en stock…
  Vad som händer efter midnatt i Ghettot förblir därför för mig obekant.
  I natt skedde dock en rejäl sprängning i mitt sovrums närhet. Omkring kl ½ 2 blev jag väckt av denna ”knall”.
  Bilbränder nedanför fönstret har blivit en vanlig företeelse,men sprängdåd är det nog någon år sedan senast.
  Trodde i min enfald att lokalblaskan HD skulle skrivit några rader om detta,men hittills fullständig tystnad från PK-pressen.

 2. Förr så uppvaktades en 50 åring på landet med 5 halva trotylgubbar,det och sprängningar vid vägbyggen alltså inga andra smällar utom städernas sällsynta kassaskåpssprängningar förekom.
  Har svenskarna ändrat beteendemönster och istället för att arbeta för sin försörjning nu leva på bidrag för att vara uppe på nätterna och spränga, bränna, våldta mm. Har mycket svårt att tro det.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: