Helikopter över Rosengård…

POLISEN. I går eftermiddag tillbringade Polisflygets Bell 429 GlobalRanger lite mer än en timme över Malmö. En stor del av tiden tog man en titt på stadsdelen Rosengård och hann även med en tur över nya stadsdel “Rosengård by the sea” i Limhamn. Rutten man tog skiljer sig inte mycket från ett rutinbesök över Malmö från basen på Sturup Flygplats oavsett veckodag och tidpunkt på dygnet.

Polishelikopter, Bell 429
Polishelikopter rutt 2020-09-28

-Pettersson säger att helikoptern behövs säkert men kostnaden borde debiteras på Migrationsverket…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Helikopter över Rosengård…

  1. Jag vet inte vad den svenska polishelikoptern åstadkommer. Men om man ser på den brittiska serien om Trafikpoliserna på TV12 så är det imponerande.

    Vilket samspel mellan kontrollrum med massor av kameror som läser nummerplåtar, polisbilar – civila och målade också med kameror kopplade till databas – och polishelikoptern med avancerade kameror som välutbildad klarar att sköta. Det är imponerande och effektivt dygnet runt. Man jagar på allt: Berusade bilförare, stulna bilar, oförsäkrade bilar, inbrott, rån, ja till och med stöld hos pensionär.

    Jag hoppas att det svenska systemet är lika effektivt. Då får det gärna bullra i skyn. Men anar byråkratiska problem och att viktiga ingredienser håller på att utredas i stället för att köpas direkt från dem som är experter.

  2. Ja det går inte att resonera bort. Det är den krassa logiken att invandringen ökar belastningen på alla samhällsfunktioner utan att det ökar skatteintäkterna. Kostnaderna bör läggas på den myndighet, som primärt orsakat de ökade behoven av svensk samhällsservice, i det här exemplet förmodligen effektiv men dyrbar polis-bevakning.

Kommentera