Stäng

35 hjälparbetare utreds för migrantsmuggling

INVANDRING. I Grekland utreder polisen över 30 utländska hjälparbetare för att ha hjälpt till med flyktingsmuggling. Enligt grekisk polis har de misstänkta vid minst 32 tillfällen försökt, eller lyckats, hjälpa till att organisera smuggling av människor från Turkiet till öar som Lesbos.

Här har italienska flottan fångat några ”barn” på väg till Europa på bild

Bland annat ska de ha använt krypterade appar för att underrätta migranter och flyktingar om samlingsplatser på den turkiska sidan och tillhandahållit koordinater om var på de grekiska öarna man kan gå i land.

Hjälparbetarna anklagas också för att ha spridit information om var den grekiska kustbevakningen befinner sig.

Totalt är det 35 personer som nu utreds, 33 av dem ska ha kopplingar till olika icke statliga organisationer, så kallade NGO:er.

Läkare utan gränser, Röda Korset och Amnesty är exempel på icke-statliga organisationer.

Ännu har ingen åklagare tagit ställning till om det räcker för att väcka åtal. Det är heller inte känt vilka personer det rör sig om, inte heller vilka organisationer de jobbar för.

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson säger att detta är ingen nyhet, vi har tidigare sett att NGO:er bedriver färjetrafik från Nordafrika till Italien…

Lås in hjälparbetarna och beslagta båtar, fartyg och dra in bidrag, de är enbart motborgare…

På filmen några ”flyktingar” som fått hjälp att ta sig från Tunisien till Italien med sällskapshund och allt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “35 hjälparbetare utreds för migrantsmuggling

    1. Inte bara olika organisationer som smugglar migranter utan även journalister. Glöm inte Fredrik Önnevall som smugglade en syrisk pojke till Sverige. Pojkens familj har anslutits till honom i Sverige strax därefter. Anhörigsinvandring ? Hade Önnevall också med det att göra ?

    1. Hårdare! Narkotikasmugglare orsakar skador begränsade i tiden. Visserligen allvarliga skador men förr eller senare tar den insmugglade narkotikan slut. Följden av människosmugglingen kan pågå i årtionden och orsakar skador som årligen uppgår till hundratals miljarder för svenska skattebetalare.

  1. Det är konstigt att alla organisationer, hur gott deras syfte än är från början, alltid tas över av galningar!

    1. Så fort som det övergår från ideellt arbete till avlönat eller arvoderat kommer de näriga och därmed raseras den ideologiska grunden. Man försvarar sig ofta att man eljest inte får rätt personer. I så fall var det tillexempel inte rätt personer som grundade Röda korset då de arbetade helt ideellt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: