Stäng

Att måla in sig i ett hörn

50 nuvarande och f.d. medarbetare, merparten rasifierade och anonyma, på SR har anmält public service-företaget för rasism. De anser att SR representeras av alldeles för få svarta.

Den etniska sammansättningen representerar inte samhället i stort, hävdar de i ett upprop och vill se hur mångfalden speglas på alla plan i det skattefinansierade företaget.

Nu uppstår ett dilemma.

SR precis som den skattefinansierade kollegan SVT har gått i bräschen för att rasism ska bekämpas och att mångfald ska genomsyra hela samhället. Nu anklagas SR och dess vd Cilla Benkö för rasism och diskriminering. Samtidigt vill de rasifierade medarbetarna att SR använder sig av en rasistisk och diskriminerande anställningsform där svarta ska ges förtur till olika anställningsformer. Givetvis på andras bekostnad, precis som kvotering fungerar. Nu slår Benkö och andra chefer på SR ifrån sig och hävdar att kompetens alltid ligger till grund vid anställningar. Med tanke på att få svarta finns representerade på SR, så påstår Benkö och de andra cheferna indirekt att svarta inte besitter den kompetens som krävs för att få ett jobb på skattefinansierade SR. Därmed torde karusellen snurra igång på allvar.

SR

Tänk nu så enkelt allt hade varit om SR varit tydliga från början.

”Vi på SR anställer vår personal efter deras kompetens. Det spelar ingen roll om du är man eller kvinna, ung eller gammal, etnisk svensk eller invandrad svensk, vit, svart, gul, brun eller om du är en grön liten varelse från Mars. Du kan erhålla ett jobb oavsett, bara du besitter rätt kompetens”

Så tydliga var man nu inte och därför har SR målat in sig i samma hörn där många andra suttit och väntat på att färgen ska torka.

13 reaktioner på “Att måla in sig i ett hörn

 1. Spelar väl ingen roll vad det är för hudfärg på personen när denne inte syns i radion?

  Räcker gott med bra svenska.

  Sen att TV4 och flera har blivit barnkanaler för vuxna är en annan sak……

 2. Kan någon därute bidraga med information om antalet färgade i Sverige procentuellt mot Sveriges befolkning versus antalet färgade procentuellt på SR/SVT!

 3. Hur många svarta är det som jobbar och betalar skatt för att finansiera denna miljardkrävande koloss?
  Nä, jag tänkte väl det. Då skall dom heller inte ha något inflytande.

 4. I ett avsnitt av uppropet som finns på länken i startinlägget ovan skriver en av personerna (med förmodat somaliskt ursprung) följande text:

  Citat

  “Terrorattacken i Mogadishu 2017 blev den dödligaste i sitt slag i landet med över 500 döda och hundratals skadade. Det kunde man inte tro om man lyssnade på Ekot. Redaktionen bevakade tragedin den första dagen, men vad hände med dag två, tre, fyra och fem? Somalier är den största afro-svenska gruppen som bor i Sverige med över 70 000 som är födda där och många har anhöriga kvar i Somalia som drabbades av terrordådet. Till det deras barn och barnbarn. Många pratar om närhetsprincipen, att en sådan nyhet inte skulle vara relevant pga att det saknas kulturell och geografisk närhet. Detta stämmer inte då Sverige inte ser ut som det gjorde på 70- och 80 talen. Redaktionen måste uppdatera sig om hur Sverige ser ut idag”.

  Slut citat

  Personen ifråga anser tydligen att Sveriges Radio skall fylla sina nyhetsreportage flera dagar i rad när en terrorattack inträffar i Somalia. Jag personligen tycker Public Service redan nu öser över oss alltför många nyheter om mängder av tragedier med muslimska terrorism och konflikter i Afrika, Mellanöstern, Asien och Europa som ständigt pågår.

  Vill somalierna som bor i Sverige följa nyhetsflödet om det egna hemlandet Somalia kan de göra det direkt på det forna hemlandets radio- och TV-kanaler som sänder via satellit eller över internet. Då får de ju informationen snabbare direkt från källan och på sitt eget språk och inga missförstånd uppstår.

  Det visade sig när Covid-19-pandemin bröt ut i Sverige att invandrare (ffa somalierna) drabbades hårt i sina enklaver här i landet) därför att de inte följde information, rekommendationer och anvisningar mm från Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen m fl som sändes / sänds fortfarande på svensk media (Public Service, TV4 m fl) på det svenska språket.

  Somalierna m fl invandrare hade själva avskärmat sig från det svenska samhället och i stället ägnat sig bl a åt att följa nyheterna direkt från sina forna hemländer eller besöka sina moskéer här i Sverige där de blev smittade av Covid-19 p g a att de själva inte vidtog nödvändiga försiktighetsåtgärder genom att hålla socialt avstånd till varandra.

  Som medborgare i Sverige har de en skyldighet att medverka till sin egen integration och anpassning till det svenska samhället för att få det att fungera.

 5. Ja, det är härligt att se på detta…. Men det kan sluta illa, skrikvänster får ta över och resultatet kan bli etter jävligare. Pajar det lilla som är sevärt.
  Men vem bryr sig egentligen, betala får vi ändå göra även om vi inte nyttjar skiten.

 6. Det är alltid väldigt underhållande och komiskt när vänsterextremister bråkar om vem som är mest rasifierad, mest feministiskt och bäst på godhetssignalering. Kör hårt och låt bästa extremist vinna, skall bara köpa lite mer popcorn och njuta vidare.

 7. En vanlig svensk kan snart inte lyssna på SR eller se på SVT Negrer o Araber tar över men betala skiten det tvingas vi göra.

 8. Vi svenskar får väl klaga på att det är för få från våra skilda landskap som är representerade i SVT och SR, vi måste starta upprop.
  Hur svagbegåvade är de som nu klagar, ett under att de fått ett arbete med den inställningen. De bästa oavsett härkomst och hudfärg ska naturligtvis ha jobbet.

 9. Ja diskriminering av icke sociallister har väl både SVT/ och SR sysslat
  med länge så det är väl ingen nyhet, hur många från Sveriges
  tredje största parti har förekommit
  i dessa kanaler jämfört med till exempel
  knattepartierna V P eller M P ? Både SVT/SR borde tömmas
  på sitt innehåll och startas om ifrån grunden!

 10. För att förstå allvaret i detta:
  LÄS socialdemokraternas kontrakt
  med muslimerna!

  Sök på : ”SMR kontrakt” och läs om den
  katastrof som väntar Sverige/Vårt
  Fosterland!

  Du är väl intresserad av din, dina närmaste,
  allt du äger och allt du levt för ska finnas kvar?

  Du måste veta vad som väntar Vårt Fosterland!

  Du måste förstå att socialdemokraterna
  sålt Vårt Fosterland till muslimerna!

  Du måste förstå att detta är det största
  LANDSFÖRRÄDERIET i modern tid!

  Du måste vara med om att stoppa den
  kommande katastrofen!

  Du måste förstå att t.o.m. SÄPO är med
  i LANDSFÖRRÄDERIET !

  Vi är illa ute!
  Muslimerna tar över Sverige!
  – om vi inte stoppar kontraktet!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: