Stäng

Polisen vet inte vem den senaste terroristen i Paris är

TERRORISM. Det råder fortfarande oklarhet kring vem den man som genomförde förra veckans knivattack i Paris egentligen är, rapporterar Reuters. För polisens utredare har han uppgett namnet ”Hassan A” och att han är 18 år. Men i en video som hittats i hans telefon där han förklarat att han riktat attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo använder han ett annat namn. Enligt videon ska han vara 25 år.

Pakistansk terrorist, han ser klart äldre ut än de 18 år som uppgetts.

Attacken ägde rum utanför Charlie Hebdos gamla lokaler, där terrorattentatet 2015 inträffade. Mannen har erkänt gärningen. Han säger sig ha trott att de två personer som knivhöggs var medarbetare på tidningen. Tillståndet för de två skadade beskrivs som stabilt.

-Pettersson tycker det räcker med att veta att det är muslimsk terrorist från Pakistan…

  • TIDIGARE 2020-09-25. Terrorattack med machete i Paris, minst fyra personer skadade

TERRORISM. Attacken ska ha ägt rum i närheten av där tidningen Charlie Hebdo hade sina lokaler förut, minst fyra personer uppges vara skadade, och en person ska vara allvarligt skadad, skriver Le Parisien. Enligt tidningen har attacken skett med machete.

Polisen skriver på Twitter att det pågår en insats vid Boulevard Richard-Lenoir, och de uppmanar allmänheten att hålla sig ifrån området.

Den misstänkta sägs ha på sig en svart ärmlös pufferjacka, svarta joggingsbyxor och röda skor. Polisens högkvarter ber allmänheten att undvika området på grund av ett pågående polisaktion.

Terrorgruppen Al-Qaida, som låg bakom attacken mot Charlie Hebdo, har nyligen uppmanat till attacker mot satirtidningen efter att de återigen publicerat teckningar på profeten Muhammed.

UPPDATERAT: en eller två misstänkta gärningspersoner har gripits, det förekommer olika uppgifter, de kommer att förhöras för ”mordförsök kopplad till terrorism”

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 reaktioner på “Polisen vet inte vem den senaste terroristen i Paris är

  1. Stoppa en napp i munnen på den .
    Han ser miserabel ut .Hoppas på en hård dom!
    Tänk om EU hade en gemensam ID bank där man kunde kolla via fingeravtryck vem mannen är skulle det inte förvåna mig om han var skriven även här.

  2. Har det så stor betydelse kalla honom Pakistansk terrorist, han kommer ändå inte att bli ihågkommen av oss. Namnet kommer kanske fram då sekten hjälteförklarar honom.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: