Libanons kris förvärras


UTRIKES. Den 4 augusti skedde den enorma explosionen i Libanons huvudstad Beirut som dödade 200 personer, skadade många och gjorde 300.000 hemlösa. En vecka senare avgick dåvarande premiärministern Saad Hariri. Den tilltänkte premiärminister Mustafa Adib fick i uppdrag att försöka bilda ny regering men nu ger han upp efter att ha försökt reformera Libanons korrupta styre. 

Mustafa Adib har misslyckats med att modernisera Libanon. Bild Wikipedia

Regeringsbildning i Libanon är en krångligt, man måste bland annat måste ta hänsyn till maktdelning efter religionstillhörighet.

Mustafa Adibs förslag stoppades av shiitiska Hizbollah och Amal, båda militanta grupper som insisterade på att behålla kontroll över finansdepartementet. Adib har försökt luckra upp sättet de mäktigaste posterna utses på, i hopp om att få in nyskapande krafter, men har inte fått tillräckligt stöd.

Det innebär också att i avsaknad av regering uteblir det mesta av det utlovade internationella stödet för att bygga upp Beirut.

– Pettersson är inte statsvetare men ett nytt inbördeskrig är nog inte långt borta…

AlJazeera

Beirut innan explosionen

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Libanons kris förvärras

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: