Sölvesborg på väg mot historiskt överskott


INRIKES. Louise Erixon (SD) som tog över makten efter valet 2018 kallade Sölvesborgs ekonomi ”historiskt misskött” efter 30 år av socialdemokratiskt styre, nu gör Sölvesborg ett rekordöverskott. Delårsrapporten visar på ett resultat för perioden på 57 miljoner kronor, skriver Sydöstran, bakom betalvägg. 

Lousie Erixon, SD, bild från Facebook

-Pettersson säger att det verkar bra, om överskottet består hela året går det att använda till skattesänkningar eller skola och vård. Jag tror inte det blir genustrams och prideparader för pengarna som på andra platser i vårt land.

I Sölvesborg styr SD, M, KD och det lokala SoL-partiet tillsammans, socialdemokraterna som är i opposition och vana att göra slut på pengarna innan de kommer in påstår att de styrande är oseriösa.

Ett stort överskott i en kommun styrd av Sverigedemokrater kommer troligen inte att rapporteras av de stora medierna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Sölvesborg på väg mot historiskt överskott

 • Hanna

  Vilken föregångare du är Louise – hoppas på fler såna kommunsamverkan mellan de konservativa partierna. Du har hållit för trycket och haft kommuninvånarnas bästa för ögonen.

  Gillad av 1 person

 • Guest

  Lousie har lyckats bra i Sölvesborg men många kommuner hade kunnat visa upp bättre ekonomi om vi tagit efter Schweiz. En gammal kollega för mig berättade att i Schweiz får nya invånare betala antingen 15 000 franc eller 10% av lönen i 10 år. Här i Sverige kan man få livstidsförsörjning och även ta hit sin familj via anhörig migration.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6346669

  Gilla

 • Snart fattigpensionär

  Dom går ju akta sig. Med Robin Hodskatten så riskerar allt överskott att hamna i Malmö

  Gilla

 • Plurikus

  Jodå, jag tror att SvT kommer att uppmärksamma detta! De kommer att hitta någon liten förening som samlar frimärken eller konstnärsklubb som fått sina bidrag indragna och så gör de ett snyftreportage om detta!

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Och därför är där ingen som bryr sig om dom stora medierna,
  mer än att påtala deras enfald!

  Gilla

 • ponnsan62

  Oj vad bra ni är alla i kommunen.
  Ponnsan
  AFS

  Gilla

 • ossie

  Vilken sur citron för PK idioterna att bita i. Nu gäller det att hålla så tyst som möjligt om denna för dem tråkiga nyhet.

  Gilla

 • ruben

  Sensation och t.o.m. i pandemitider. Föredömligt exempel, som t.ex. Malmö behöver lära sig av, eller måste lära sig av. Att lära av goda exempel kan gälla både regering och flera andra kommuner. Nu lägger antagligen det kommunala utjämningssystemet vantarna på Sölvesborgs plusbudget och delar i värsta fall ut pengarna till de stora slösa-kommunerna. Eller kan Sölvesborg rädda kommuninvånarnas skattepengar på något sätt?

  Gillad av 1 person

 • villervalle03

  Hon skulle vara mitt val av finansminister i Sverige.

  Gilla

  • Andersson

   Vem ska då vara i Sölvesborg? En liten men bidragande orsak kan vara att Louise har medverkat till sänka arvoden inom kommunen. Inte bara andra utan även sig själv. Något att ta efter kanske.

   Gilla

 • gamgubben

  Jag håller mina tummar så knogarna vitnar på att det fortsätter och att vi får fler SD delaktiga i styret av kommuner runt om i Sverige. Om inte annat så för att visa tvivlarna på deras värdegrunds styrka.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: